Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Molnibalage
    Szemtanúk voltak az Enola Gayen is,trendi szemüvegben,amivel láthatták a robbanást.

És szerinted volt bármi fogalmuk is, hogy hogyan működik a bomba? Na ne vicceljünk már. Szerintem a gépszemélyzet legnagyobb része még egy hagyomás bomba működési mechanizmusával sem volt tisztában.

Az atombombát( a könyv szerint ) azért nem vetették be,mert a német tudósok direkt lassították a fejlesztést,hiába volt meg az elméleti tudásuk,nem ültették át gyakorlatba. Amikor pedig muszáj volt, akkor jöttek a kifogások,hogy miért ne lehetne bevetni. Nem mindenki volt náci,és nem mindenki szerette Hitlert,ahogy ezek a tudósok sem.

Urban legend. Hitler soha nem adott hozzá elég erőforrást.

Azzal pedig,hogy össz-vissz a gombafelhőről tudtak azt akartam volna mondani,hogy tudták,hogy hogy működik az atombomba.

Még mindig nem értem, hogy egy szemtanú leírásából, ami közli, hogy gombafelhőt látott, hogyan rakják össze egy implóziós bomba működési elvét és még ezer más apróságot. Honnan jönnek ilyen elvetemült baromságok? Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Ilyen szoktam azon elmerengeni, hogy az emberek mennyire buták és tudtatlanok. Hogyan lehet ennyire műszakilag és természettudományosan 0-nak lenni és még emelett bátran leírni dolgokat?