Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Lacusch69
    OFF

Nem tudom, hogy ki miként van vele, de 40 évemből 20-at az egyik, 20-at a másik rendszerben éltem le (már ha rendszer- és nem gengszterváltás volt).

Nem kívánom vissza a régit.
    Nem kívánom vissza azt, hogy a boltokban semmi sem volt.
    Nem kívánom vissza azt, amikor 14-15 évesen hárman beszélgettünk Simsonokon ülve, a "bütykös taxi" már meg is állt, hogy "mi ez a csoportosulás?"
    Nem kívánom vissza azt, amit a párttitkár mondott cégvezető apámnak: "Elvitetlek!" meg "Gondolj a gyerekeidre!"... pedig csak szakmai vita volt köztük...
    Nem kívánom vissza azt, hogy egy cégnél gürizzek semmi pénzért...
    Nem kívánom vissza a "Dolgozó népet szolgálom!" mondatot...

Ezzel nem azt akartam mondani, hogy "hűdekirály" most itt minden. Nem, egyáltalán nem az. A fent felsoroltakból megmaradtak dolgok, ez tény.
    A hatalom pont úgy, mindenáron ragaszkodik a felszínen maradásához, mint régen. Sem akkor, sem most nem válogatott az eszközökben, bár az utóbbi 20évben finomodtak a módszerei.
    Politikusaink sikeresen importálták a kapitalizmus szinte az összes rossz tulajdonságát, de a jóból sokkal kevesebbet.

Van erre egy jó meghatározás:
    Az a legnagyobb baj a magyar kapitalizmussal, hogy azok építették, akik korábban azzal riogattak, hogy milyen rossz, és pont olyanra, mint amilyennel riogattak...

USA vs. Szu? Egyiktől sem vagyok elszédülve...
    De tény, hogy ebből az egyik lehetőséget adott az állampolgárainak a normális emberi életre. Vagy legalábbis az esélyére.

Persze ez nem jelenti azt, hogy "odaát" minden tökéletes. Ott is hazudnak a politikusok, a saját pecsenyéiket sütögetik, csak nagyobb volumenben, mint itt.
    Hazudoznak a múltról, jelenről, jövőről. És itt sokan elhiszik.
    De sokan elhiszik/elhitték a másik fél még ordasabb hazudozásait...
    Közös bennük, hogy a 2.vh után okkal/ok nélkül kikiáltottak főgonosznak egy harmadik felet (amibe mi is beletartoztunk)

Valahol ezt olvastam a 2.vh-ról: két gengszter megvárta, míg két másik gengszter egymásnak esik, majd a rosszabbul állónak segítettek...

Érdekes egy amerikai tiszt erkölcsi véleménye a Pearl Harbour elleni támadásról és a '67-es háborút megnyitó (izraeli) hadműveletről: "Ennek megítélése attól függ, hogy melyik oldalon áll az ember."

Sajnos a sors minket arra ítélt, hogy állandóan segget nyaljunk.
    Ha más alternatíva nincs, akkor én az amerikait választom.
    Az legalább -vélhetően- fürdött előtte...