Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#2671-es hsz-em végén is írtam, hogy amít írok nagyrészt elmélet...
Hogy teljesen nyitott legyen a dolog (és, hogy #2682-re is válaszoljak) az újjászületés és karma "eszmerendszeréből" közelítem meg a dolgot. Eszerint igazából nem tudom megállapítani, hogy bűnös-e az illető vagy sem. Természetesen azt állítani, hogy nem hibáztatnám az illetőt, hogy nem jönne ki a dühöm ellene és nem akarnék "igazságszolgáltatást" butaság lenne. Semmilyen "igazságszolgáltatás" sem hozhat vissza egy embert(legyen az bíróság, vagy saját magam), ellenben dühömben/bánatomban/elkeseredettségemben én magam is bűnt követek el, ami aztán végképp nem segít egy ilyen helyzet megoldásában. Ha igazából megnézed a dolgot a gyilkos szemszögéből azt fogod találni, hogy az Ő okai nem különböznek a tiedétől (lényegében). Minden csak értékrend és nézőpont kérdése: Ha neki a pénz a fontos (bérgyilkos) akkor Ő azzal nyugtatja magát, hogy azért ölt. Ha egy pszichopatáról van szó, akkor Ő valamiért veszélyt fog látni abban az emberben. Te meg azért ölöd meg mert megölte valakidet, vagy téged próbált megölni. Igazából ezek között nem sok különbség van. (Ilyenkor szoktam mondani, hogy olyan ember nincs aki rosszat akar a másiknak, olyat nem tudsz megcsinálni, amiről azt gondolod, hogy rossz, bűn. Először meg kell magad győznöd a helyességéről (kétségbeesés, szükség, tökmind1..) és aztán tudsz cselekedni. Tehát igazából mindenki jót akar....a maga módján) Viszont igyekeznék a fentebb említett szemszögből megközelíteni amennyire erre képes vagyok. Pontosan ugyanebből a szemszögből nézve balesetek sem léteznek.
A katonákra térve (illetve általánosságban is), nem írtam azt, hogy ha élet-halál helyzetben vagy akkor "hagyd magad" és halj meg. Ez ugyancsak butaság lenne. Egyszerűen csak arra próbáltam rámutatni, hogy alapvetően nincs elég jó ok az ölésre. Vietnámi példádra térve pedig: Igen ez egy abszolút reális dolog és egy igen komplex helyzet. Nem voltam katona, várhatóan nem is leszek. Nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni....