Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • HunButyok
    hát hogy a legreálisabb-e azt nem tudom, mert nem ismerem :(, de kíváncsi vagyok rá... Tudom buta kérdés, de az fps, ami olyan mint sakk, hogy egyszer te jössz egyszer én? valami olyasmi mint a heroes of might and magic? mert a sudden az RTS, ha jól tudom...
    A char B1-es kifejezetten jó harckocsi volt bizonyos szempontokból. A Bis és a ter változatok még erősebbek voltak, viszont hasonló betegségei voltak mint a tigriseknek később. Meg azért a farncia harckocsik németlyike igencsak modernnek számított, pl. önzáró özemanyagtartályok, meg ilyesmik... A zsákmányolt Somuákat például a háború végéig majdnem szolgálatban tartották...
    47 mm-es SA-34 löveg volt amúgy a B1-esek tornyában, és ugyanaz a torony volt mint a Somuákon... a testben pedig egy rövid csövű 75mm-es ABS SA-35 löveg...
    A németeknek meggyűlt ezzel a páncélossal a bajuk, mert amikor légierő nem volt a közelben, igencsak kellemetlen lehetett egy T38-ban ülve farkaszemet nézni ezzel a francia szörnnyel... Amúgy Montcornet-nál a németeket zömében ilyenjárművekkel kergették ki s városból...

A 60 mm-es páncélzat a Char BV1 Bis-nél volt, a sima Char B1-nél csupán 40 mm-es volt, és a legerősebb kistetsvérnél lett 70 mm-es a páncélzat... akkor ez nagy probléma volt a rendszeresített 37 mm-es német páncéltörő ágyúk és a Panzerbüschék kezelőinek... Amúgy nekem a 10 kedvenc páncélosom között van a két francia a jármű, a Char B1 és a Somua...
    A Somuánál némi futóműprobléma volt, hasonlóan mint a mi Turánjainknál (a bonyolultság és nehezen javíthatóság). De a Somua az adott kor legjobb páncélosa volt.