Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
HunButyok #2103
Oké, akkor bezsrezem, az IG-t.
Nekem kellemes multiélmény az volt, amikor egy 1944-es falaise-szerű csatát játszottunk le.Két csapatban voltunk. Két haverom német volt, egyik haverom meg én angol... leírni nem lehet hogy mekkora volt... lan-klubban szoktunk suddenezni amig fősulis voltam... a németek (egyik srác Waffen SS volt, másik meg Wehrmacht) mi meg ugye angolok... na jó, az 1. lengyel páncéloshadosztály is be volt nálam sorozva (ugyanis én csináltam a MP pályát is, mneg amúgy is imádom a lengyeleket :))
Na szóval egy olyan összehangolt támadást csináltunk, amire a két németekkel lévű spanom is azt mondtra, hopgy mi állatok vagyunk... ugyanis keresztülmentünk a városon... a németek azt hitték, hogy a magaslatokat akarjuk megszállni, és azokről lefelé támadunk... hát nem.
Churchill Avrekkal és a brit utászokkal vonultunk előre... Én 3 AVRE-vel döntöttem a házakat, társam meg jött utánam gyalogosokkal és pár Sherman Firefly-jal meg Archerrel. Tehát kísérte a Churchill Avre-kat. Utána az ő Churchill Avre-i törtek előre, és én kísértem azokat... Leírva így nem mond sokat senkinek, de csodás volt... persze bevallaom, hogy miattam kudarcba fulladt a támadás amikor már csak 6-8 ház maradt épen a városban, mert elkezdtem kalandozni. A Wehramcht kicsit bezavart keleten nekem, és magára hagytam másik angol társamat... akit a kitörő Waffen SS elsöpört... Egyik jóbarátom barátom volt az SS-szel és volt neki az egyik megmaradt ház mögött egy Stugja amit kefejezetten jól használt...kb 6 Avre-t és 10 Firefly-t szedett ki, mikor kivégeztük egy AVRE-val. Ez nem volt nehéz amikor észrevettük hogy hol van, mert elég volt mellédurantani a 290 mm-essel.
Ezen a pályán ami még vicces volt, hogy elkopott a tüzérségem és a másik angol egy M3-as APC-vel keresztülhozott egy 55 inches tarackot a frontvonalon...
Másik kellemes játékélmény volt, amikor 1939-ben németekkel voltam és tönkrevertek a lengyelek. Mlawánál nem tudtam bevenni az erődöt... hiába távcsöveztek ezerrel a német tisztek és hiába hívogattam be a Stukákat, a 8 centis Boforsokkal a lengyelek lekopogtatták őket... A lengyel lovasok meg mindig időben odaértek mindenhová, ráadásul a lengyel lovastiszt meg messzire ellát... Szégyen, de a Wehrmacht támadóékeit maroknyi lengyelek fogták fel... Lovastiszt, egy maroknyi lovas meg 1 7TP, vagy ha nem volt 7TP akkor egy kézzel húzott 37mm-es Bofors ágyú... Haverom ezzel kergetett vissza majdnem Berlinig... :D
pedig még a Porpaganda autóból is nyomattama Führer beszédét a magaslaton kuksoló lengyeleknek, de akkor meg leviharzott pár lengyel lovas és lelőtték/leszabjázták a tisztemet, a hangszórós SD.Kfz. 222-esem meg kapta a wz 80-as lengyel tábori ágyúkból az áldást...