Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Aurora4
    Ettől ez még mindig rossz matek, ha egy macska 5,7 orosz tankot lött ki, akkor nincs további számolgatás azzal, hogy átlagosan mennyi egy német:orosz tank értéke. És persze ha elfogadjuk az értéket, akkor is jogos a kérdésed, egy macska került-e 5-6 orosz tank árába személyzetben, logisztikában és gyártásban? Viszont a fő kérdés nem is igaztán ez, hanem mennyit tudtak gyártani belőle. Macskánál ez 1300 db, t-34 esetében 84'000, azaz 64:1 arány, és innen az 5,7-l a macsek meg is bukott. (és persze egyszerűsítek, és illendőbb volna pz3 vagy 4 összevetés, ám ezt hoztad fel. De ha kicsitt illőbb érték, akkor a KV-1 is 5200 darabbal készült, azaz az az egy szembeállítható tank majdnem megette az összes macskát, bár kétséges, hogy ebben a párharcban is érvényes marad a 5,7:1 arány.

Èrtem. T34-ből èn úgy tudom hogy 57000 darab kèszült a hàború alatt ebből 44900 db veszett oda. Szerintem hihetőbb hogy a hàború vègèn kb 12000db T34 maradt ha azt nèzzük hogy összesen kb volt 20000 harckocsijuk a befejezèsnèl. A KV1 meg ergonómiailag elèg foghíjjas volt. Ha jól tudom ott is csak kèt fős torony volt mint a T34/76-nàl. A parancsnoki kupola a körkörös periszkopokkal meg hiànyzott. Ergo küklopsz làtószög, ami megnehezítette a frontvonal törtènèseinek nyomon követèsét, plusz a parancsnok egyben töltőkezelő is ami a szűkös belsőtèrrel eggyütt tűzgyorsasàg csökkenèssel ès a kordinàció romlàsàval jàrt. Lehet èn gondolom rosszul de hasonló 76.2mm-es pàncèltörő löveg volt a KV1-ben is mint a T34-ben. Az meg egy 45 fokos szögbe beàlló Tigris I ellen aminek a front pàncèlzata így 180mm-nek míg az oldal pàncèlja 140mm-nek felelt meg, nem sokat èrt.