Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Kara kán
    A náci Németország mindenképp összeomlik, kb. ugyanúgy, mint a Szovjetunió, ez nem vitás, mert a modell, amelyet nyomattak ugyanaz volt, mint a kommunizmus, csak pepitában.
    Ami a 2. világháborút illeti, már leírtam lent nagyon világosan, érthetően, logikusan és következetesen, hogy mely esetekben lettek volna esélyei a tengelyhatalmaknak úgy általában nyerni. De azok kedvéért, akiknek nehéz a felfogó képessége, elismétlem pontokba szedve:

Ha Hitler okosabb és nem teteti tönkre magát mindenféle kábítószerrel (Göringgel együtt), akkor Franciaország meghódítása után nagy esélye lett volna a győzelemre a következő módon:
    Nem ugrik Mussolini segítségére Észak-Afrikában, hanem minden erejét a Szovjetunió elleni támadásra koncentrálja, de úgy, hogy bevonja a harcokba Japánt is keletről, amelyet meggyőz, hogy ne siessen Pearl Harbour megtámadásával.
    Tehát akkor mondom szájbarágósan:
    - a Szovjetuniót nem 1941. június 22-én támadják meg, hanem kb. 3-6 hónappal korábban, masszív légitámadásokkal indítva.
    - a Szovjetunió teljes legyőzése 6-8 hónapot vett volna igénybe, vagyis 1941 tele előtt már Németországé a néhai Szovjetunió teljes európai része, és az Urálon túli rész több, mint 2/3-a (a japánoknak azért nem adnék sokat, mert később máshol kárpótlást kapnak)
    - 1942-ben következik Anglia lerohanása a németek által, az ázsiai gyarmatainak zömét Japán rendezné le. India külön eset, vele kapcsolatban még nekem is gondolkodnom kell.
    - az USA-ra 1943-ban kerül sor, de elhúzódó harcok lesznek, közben el kell vágni őt Latin-Amerikától, de Mexikó szívesen segített volna ebben. Az USA térdre kényszerítése kb. 1 év. Nagyon nehéz feladat lett volna. Közben nyilván meg kellett volna előzni őket az atomprogramban, ez nyilvánvaló.
    (Az angolszász haditengerészet megsemmisítése külön alfejezet, azzal most nem foglalkozom. Csak annyit, hogy szárazföldi bázisok nélkül az nem ér semmit. Amúgy, felesleges ezen rugózni annyit – mint ahogy teszik az egybitesek. Hitlernek 1933-ban sem tankjai, sem tengeralattjárói, sem harci repülői stb. nem voltak, aztán egyszer csak lettek. Ugyanígy lett volna győzedelmes haditengerészete is. Hipp-hopp!)
    A többi már sci-fi. (persze amit előtte leírtam az is)

Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.08. 20:31:48