Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
ambasa #12363 Én meg pontosan arról beszélek, hogy olt műbenzin, ami szénből van, de volt rendes is. Igen, lépett fel átmeneti üzemanyaghiány 1944 április és augusztusa között, ami egy igen kritikus és döntő időszak volt. De miután a Szövetségesek különböző okokból nem folytatták kellő intenzitással a német olajipari célpontok bombázását, a németek ismét tudták fokozni a termelésüket sőt tartalékot is tudtak képezni, lásd az ardenneki, vagy a magyarországi hadsereg szintű támadásaikat. Ez a hiány időszak egy nagyon fontos időszak volt, bele is roppant a német haderő, de nem jelenti hogy innentől már soha többet nem lett volna elégséges üzemanyaga semmire.
Ugye nem azzal akarsz érvelni, hogy ha április 30-án nem volt a berlini bunkernél benzin, akkor az azt jelenti, hogy már decemberben az Ardennekben, vagy március elején Székesfehérvárnál sem volt?
Az hogy nem nagyon tudsz példát az alacsony támadásra, az valahol engem és a német gépágyúktól való félelmet igazolja Tudom, ebben benne van a csapatlégvédelem is, ez de csak 2cm-esből gyártottak 144.000-et a 3,7 cm-esből, meg 20.000-et.
Megint csak az amerikaiakban gondolkodsz, de ott volt a brit éjszakai légiháború is, akiknek bizony alacsonyra kellett volna süllyedniük a célok azonosításához, de nem tehették. Mellesleg a kivételes lapossággal előkészített peenemundei támadásnál 5.800 méter helyett 2.400 méteren támadtak, mivel a célpont fontossága, megkövetelte a pontosságot, viszont az már túl volt a hatékony navigációs rendszerek hatótávolságán. Az eredmény 40 gép, amelyből 11 a légvédelmi tüzérségé (A vadászok nagy eredménye ebben az esetben a Berlin környékére települő Wilde Schau egységeknek volt köszönhető. És persze ez is egy példa arra, hogy csak az adatokból, a részletek ismerete nélkül óvatosan vonjunk le következtetéseket.)
TG