Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
realcsabi #12009 Szerintem ne mossuk össze a dolgokat, a német vívmányokról, fejlesztésekről volt szó, azok hypolása tényleg túlzó és már unalmas is. Azt hiszem abban egyet lehet érteni hogy a legtöbb technikai téren tartották a lépést a szövetségesekkel, néhol előbb jártak 1-2 lépéssel, máshol meg olyan fatális tévedések voltak, hogy csak néz az ember.
A német haderő az egy más sztori, ott azért szerintem bőven lehet elismerően biccenteni, mert az az áldozat és erőfeszítés amit meghoztak egyéni és nemzeti szinten az amúgy bukott cél érdekében, az egészen emberfeletti. Főleg ha számot vetünk az elért sikerekről, mert én úgy hiszem messze túlszárnyalták az elvárhatót. A háború megnyerésére 0 esélyük volt, éppen ezért ebből a tényből kiindulva nem szabad megitélni a teljesítményüket, pláne ha kicsit megnézzük honnan is álltak fel a háború kitörése előtti 20 év során. Azért ott volt hendikep bőven.
Még csak le sem tudom ostobázni a német vezetést amiért mégis belépett egy ilyen háborúba, mert az sajnos elkerülhetetlen volt. Az erőviszonyok ismertek voltak, a szövetségesek tudták hogy egy ilyen háborút nem nyerhetnek meg a németek, úgy hiszem ki volt kövezve az az út...