Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Renegade
    hát, ha megnézed, ez is az a tipikus, ismétli önmagát szituáció, hányszor, hányféleképpen olvastuk már, hogy rossz következtetéseket vontak le, legyen szó I.VH-s tankokról, ejtőernyősökről, és most már ide tartoznak akkor a TD-k is, melyek szintén kihaltak a II. Vh után.

Amúgy a szövi oldalon sokáig állt az a gondolat, hogy nem a tankok dolga legyőzni az ellenség tankjait. Na ezt sosem értettem, akkor kinek a dolga, a felcsereké?

Én értem, hogy egy idő után a nyomasztó légi fölény tette a dolgát, de ez mintha már a háború elején is ki lett volna mondva. Holott, ha levesszük az általam is kedvelt cukormázat (a német tankoknál jobb nem volt a világon), akkor a Tigrincs, Panther vonalig, sok szempontból jobbak voltak a szövetséges páncélosok. Szóval miért volt számukra unortodox gondolat bevetni a páncélosokat, páncélosok ellen, annak tudatában, hogy a pzIII-asokat bármi kikergeti a világból.

Nem akarok nagy hülyeséget írni, de mintha valamelyik IS variánsra is ez lett volna kimondva, nem tank ellen való, hanem áttörésre.