Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • PaI2tizán
    "Ehhez képest 1942 legelején már német tengeralattjárók portyáztak az amerikai partoknál, meglehetősen sok amerikai teherhajót a tenger fenekére küldve. :)"

Már töbször kifejtettem hogy a keleti fronthoz viszonyítottam

"A Fáklya hadműlvelet a Vichy-féle francia gyarmatoknál (Algéria illetve Marokkó) partjainál történt, és alapvetően három célt szolgált:

1.: Elfoglalni Marokkót, Algériát és Tunéziát, hogy biztosítsák a szövetséges szárazföldi, tengeri és légi fölényt a Földközi-tengeren illetve Észak-Afrika partjainál.
    2.: Hátbatámadni az angol erőkkel küzdő tengelyhatalmi erőket.
    3.: Biztosított bázisokat létrehozni az tengelyhatalmak európai célpontjainak leküzdésére. "

Hát nem is ezzel van a baj hanem azzal hogy a germany first formulában akkor miért a németekkel akartak előszőr leszámolni(amit én ugy értelmeztem hogy előszőr közvetlenül németország elfolglalása a cél)

"Ebben megoszlanak a vélemények. Taktikailag az lenne az ideális, ha a katona inkább időt fordít a célzásra, és egy pontos lövéssel leszedi a célpontot, nem pedig egy tárat ellő az irányába, hogy majd csak eltalálja az egyik kósza lövedék. Ennek a teórának a következménye lett az M16A2 illetve az M4, amely nem képes "rendes" sorozatlövésre csak egyeslövésre és háromlövéses rögzített sorozatra. Aztán különösen a spec. egységek gyorsan közölték, hogy ez marhaság, mert rövid távon (pl. épületharc) nincs idő hidegvérrel célozni, ösztönösen célrafogni és tüzetnyitni kell, sorozatlövéssel. Így jelent meg az M4A1... :)"

Hát igen ebben különbözik a vezetők érdeke akiknek a győzelemet minél kevesebb lőszerrel pocsékolásal és idő ráfordítással akarják megynyerni
    Az átlag katona a "pazarlós" módszert részesítí előnyben mert sokkal jobb esélyel éli vele túl az ütközetet.