Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Ahogy mindenki tudja, Normandiában pl nem is volt megfelelő kikötő, ahol biztosítani lehetett az utánpótlást. Míg előre gyártott elemekből gyorsan ki nem építettek ponton kikötőt, addig kénytelenek voltak tartani a hidfőálást. Másképp tényleg nem lehetett volna megoldani. Kis hatótávolságban persze lehetett védeni a csapatokat hajóról, de hát én úgy tudom hogy a hajó ágyú sortűz nem sokat ér a part ellen. De a vén faszik annyira ragaszkodnak a látványos támadáshoz, hogy még Kuwaitba is kivonták az ócska csatahajókat az öböl h.-kor és megszórták a partot. Hogy mi volt az értelme? Nemtom... minden esetre az ellenség is csak pislogott. Most komi mire jó az hogy egy bizonyos területet megszórnak jól mint a hülye? Iraki felvételeken is látom hogy vannak fent a tetőn vagy 20an amcsik és lőnek valamit mint az idióta. Aztán még ott is maradnak isten tudja meddig, az ziher bemérik őket és akár egy iraki katona is ha oda lopódzik valahogy, add egy ajándék csomagot.
Persze ők jobban tudják mer, nem én vagyok a szakértő. Ha egy utca sarkot meg kell szórni 2-3 percen át, vagy egy erkélyt, akkor csak lőjjék szitává. Lényegtelen hogy van ott valaki vagy sem. Vagy csak a halál félelmüket akarják ezzel lecsillapítani.