Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Talán pont emiatt a halattak olyan gyorsan a németek az elején + a szálin vonalat is leszerelték mert a határ nyugatabra került lengyelország megszálása után. Szóval semmi féle vagy helyenként gyenge határ védelem volt ez pedig nem arra utal hogy nem akartak támadni ugyanis ha nem akrtak volna támadni akkor a védelmet erősítették volna.
Nem számítottak támadásra, miért építettek volna ki megerősített védelmi vonalat? Akkoriban az volt a nézet, hogy németország nem vág kétfrontos háborúba, ez pedig (utólag nézve) nem is volt hibás nézet, csakhát a németek nem tartották magukat hozzá.
Ütközőzónának meg ott volt például fél Lengyelország.
Ha akarnak előbb is eljuthattak volna Európába Amerikának rengeteg partraszállásra alkalmas hadianyaga volt (nemcsoda hiszen északra kanada délre mexikó nem sok háborút vívtak saját kontinensükön)
Konkrétan 1941-ben még nem volt elegendő partraszálló hajójuk, a Higgins-hajókat csak 1942-től kezdték el tömegesen gyártani.
Igen a brittek meg elvileg 1939 szeptember elsején gyakorlatilag egy évvel később itt nem.
Itt én arról beszéltem hogy számottevően mikor segítettek európát megszabadítani a németektől és a háborútól.
1.: Amerika 1940-től jelentős mennyiségű hadianyaggal támogatta Angliát, 1942-től kezdve pedig a Szovjetuniót is. A partraszálláshoz szükséges hadianyag átszállítása az óceánon időt vesz igénybe, mégpedig nem is keveset. Legjobb esetben sem szállhattak volna partra 1943 vége előtt a győzelem esélyével.
2.: Megfeledkezel az amerikai légierőről. Annak bombázói már 1942-től kezdve támadták a nácikat...
Méreteiben csak a nyugati front megynyitása jelentet segítséget és ez akkor érkezet meg amikor 44-ben már összeomlottak a németek.
Szerintem alábecsülöd azt, hogy milyen logisztikai nehézségekkel kellett megküzdeniük a nyugati front megnyitásához. Ez nem annyi, hogy csónakokba raksz párszázezer embert, és nekiindítod őket a csatornának, hogy arrafelé van az ellenség.
A Flotta létezése magába foglalja hogy léteznek partraszállító járművek a flottának képesnek kell lennie megtámadni akár szárazfödlet is katonákat hadianyagot kirakodni.
Az amerikai flotta noha igen jelentős volt, 1941-ben még gyengébb volt, mint a Japán vagy a Brit-flotta. Ismét utalnék a Helcat által, illetve itt fentebb általam is említett Higgins-hajókra.