Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • SZUsszan
    Bismarck névtelen tüzére: Hood, 1415 ember veszett oda.
    Névtelen japó: Arizóna 1177 tengerész veszett oda.

Thomas Ferebee: Hirosima, Az atomtámadás az utólagos becslések szerint 90-140 ezer ember életét követelte, 70 ezer ember azonnal meghalt, a többiek pedig később, a sugárzás okozta betegségek következtében vesztették életüket.

Hans-Ulrich Rudel, 1000 katonai járművet, 150 tüzérségi egységet, 519 ellenséges harckocsit, 70 partraszálló járművet és 9 vadászgépet pusztított el, de az ő nevéhez fűződik a Marat csatahajó, illetve két másik haditengerészeti hajó (egy cirkáló és egy romboló) elsüllyesztése is.

Nos ebből csak a Maratot tudtam kikeresni, 326 ember halt meg a robbanásban.
    Feltételezhetően minden járműben legalább 1 sofőr volt, akkor is 1748+326= 2074 embert ölt meg alsó hangon + a katonák közé géppuskázásai. Valamint nem számítottam be neki a további cirkáló és romboló süllyesztést sem, mert necces lett volna 1-1 embert mondani. =)

"On the morning of November 19, 1942, answering a massive Soviet barrage north of the city, Rudel and his pilots overflew their Romanian allies fleeing a wave of Russian infantry. “Relentlessly I drop my bombs on the enemy and spray bursts of M.G. [machine gun] fire [but] with these hordes our attacks are merely a drop in the bucket,” he despaired. And as for the Romanians (who would switch sides in August 1944), “It is a good thing for them I have run out of ammunition to stop this cowardly rout.” "

A tengeralattjárók által okozott emberveszteségeket kifelejtettem. Azok tényleg nagyobb mészárosok voltak Rudelnél.

194 hajót süllyesztett el.

De talán a Hirosimai bomba vezet akkor is.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.07.18. 20:28:43