.
  • ZsirosKenyer
    Mai közepes sztorim, nem annyira hardcore de felháborított és ki kell írnom magamból:

Érdemes lenne lassan jogilag felülvizsgálni az igazoltatás szabályait Magyarországon.
    Mai fél órás városi utam folyamán összesen 4 alkalommal láttam OK NÉLKÜL, járőrautók által villogóval félreállított és ellenőrzött civil autót.
    Természetesen az 5. alkalommal én is horogra akadtam. Nem az igazoltatással van bajom, hanem hogy bűnözőként kezelve, szirénázva, elémvágva, járókelők szeme láttára megalázva kell mindezt átélnem.
    Az indok "közúti ellenőrzés".
    Egyszeren egyértelmű volt, hogy ez a módszer KI VOLT ADVA feladatként a mai estére. Kérdésem, 2010-ben, egy európai uniós jogállamban helytálló-e az efajta zaklatás. Mert szerintem ez kimeríti a zaklatás fogalmát.

Az már csak hab a tortán, hogy a 2 derék járőr állította, hogy nem indexeltem a körforgalomból kifelé jövet. Mondom nekik WTF?? Bevártak és mikor elhaladtam mellettük már beálltak a seggembe, ehhez képest szerintük vagyok olyan hülye hogy nem indexelek???
    Ők állítják és IGAZOLJÁK hogy nem indexeltem, ezért most feljelentenek. Visszaültek az autóba adatokat ellenőrizni, majd 10 perc után visszaadták a papírjaimat, megúsztam egy figyelmeztetéssel (gondolom rájöttek, hogy úgyis fellebbezek és nem biztos hogy jót tesz a karrierjüknek)

ÉS most jön a további döbbenet. Beszálltak a járőrautóba, és SZÁNDÉKOSAN burnout-tal akartak megfordulni az utca közepén, ami természetesen nem jött össze ugyanis becsúsztak a járda közepére ahol majdnem bedaráltak egy idős házaspárt. Ezután nyélgázon elhajtottak (semmi kékfény, tehát nem helyszínre siettek), hanem egyszerűen vagizni volt kedvük. Kár hogy nem írtam fel a rendszámukat.
    Hihetetlen kik kapnak rendőrigazolványt manapság.