.
  • SomebodyEra
    Ma reggel egy igen érdekes incidens részese voltam. Szigetszentmiklós, Lakihegyi egyenes(valakinek biztos ismerős), reggel indultam Pestre. Erről az egyenesről tudni kell, hogy a kifelé vezető sáv néhol igen használhatatlan a megsüllyedt, szanaszét foltozott izéktől. Ilyenkor, ha nem jönnek szembe, illetve ha megfelelő távolságban vannak(értsd nem veszélyesen közel), akkor átszoktam indexelve húzódni a szembe sávba, mert ott lehet haladni. Ma reggel ugyan ezt megtettem, azonban egy autós már igen messziről refizett, hogy mit keresek ott. Jó mondom, még megyek egy kicsit, majd rávillantva(bocs akart lenni) visszatértem a sávomba. Hallom, hogy igen intenzíven dudálva nagy sebességgel megy el mellettem. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, korán volt, nem akartam elrontani a napom, de látom a tükörben, hogy megfordul. Mondom, jó lesz. Beálltam a szokásos hosszú sorba, majd közvetlen ezután sort előzve befarol elém, kissé leszorítva. Én kikerültem, nem kell a balhé, de nem nyugszik még egyszer elém, majd kiugrik és rohan az ajtómat feltépni. Mondom azt mégsem kéne, ablak lehúz és se szó se beszéd, megüt. Köpni, nyelni nem tudtam, elkezd anyázni, hogy tudjam már, hogy kivel szórakozom, majd még egy pofon, majd még egy. Szóhoz sem jutok, fel sem ébredtem a döbbenettől, visszatér a kocsimhoz, majd annyit mond, hogy itt lakik a lakótelepen, megtalálom, ha akarok valamit, de akkor még az anyámmal is csúnya dolgokat fog tenni. Hát, mondom ennek fele sem tréfa.Telefon.Hívom édesapámat,hogy jöjjön már, mert baj van. Pár perc, odaér, megyünk az emberhez, de kijönni nem mer, csak az ablakban találkozunk vele, ahol is egy pisztolyt felhúz, majd ránk fog. Még néhány anyázás, stb, aztán ablakot bezárja. Mit csináljunk, mit csináljunk. Rendőrség, jöjjenek, mert ez már nem tréfa dolog. Kijönnek, elmondom mi a szitu. Megkeresik a csávót, aki kicsit ellenem vall, hogy én anyáztam meg izé. És azt mondja, hogy azért ütött meg, mert rossz napja volt és felbosszantotta a közlekedési helyzet(!).Paszmeg. Jó, tehetek feljelentést, látlelet kell, meg izé, akkor megy tovább a dolog. Kérdezem, mi lehet vele. Semmi? Kaphat testi sértésért 5, max 10e Ft-ot. Köszönöm ez nem kell, már csak azért sem, mert a fiatal ember roma származású(nem akarok megsérteni senkit), nem akarom, hogy a családra gyújtsa a házat, meg ilyenek. Szépen indult a reggel. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem veszélyeztettem senkit, igen messze volt még, indexeltem is hozzá, nem provokáltam..Elnézést a hosszú post-ért.