.
  • Csabesz6
    tegnap este elmentünk a szokásos körre a partra.előtte beszereltük az új szénkeféket.ennek is van egy története:faterom elment egy helyi szakihoz, fennt lakik a hegyen, kb 70 éves bácsi.ránéz a papa a szebb időket is megélt kefepárra..."zsiguli vagy fiat, zsiguli vagy fiat?" fater:"zsiguli" bácsi:"hetvenes...(?)" fater:" nem, nem hetvenhatos" papa bement a műhelybe egy szekrényhez, kihúzott egy fiókot és elkezdett matatni."ez golfé, ez azé stb...áhh ez kell magának" és fater kezébe nyomott egy pöpec példányt.:D 300ft volt.fater megkérdezi:"megszakító van?"..."peeersze...ezernégyszáz"..szoval azt nem kértünk:)amugy az udvar a televolt kuplungokkal,féktárcsákkal,satöbbivel...szóval maga a mennyország:).összedobtuk a generátort, be a helyére(kedves kis művelet),akksi be, saru fel,indít.és továbbra sincs töltés a lámpa szerint...remek.vezetéktaperolás,mozgatás...aztán egyszer csak kialudt.biztos nincs töltés még mindig, csak mostmár nem is jelzi, gondoltuk.nembaj estefelé lementünk a szokásos körre,még sötétedés előtt, legalább nem kell lámpa tehát nem szipuzza az akksit.az egyik egyenesben érzem,mintha valami blokkolná az autót.mondom faternak valami nemjó...neem? vissza egybe csörömpölt előre mint a vadmalac.ezekszerint csak beképzeltem...egyenes végén megfordulok,jövök vissza.pocsolyán át lassan, mert ez mély(egy hete akkorát ütött aszittem ottmaradunk)szóval lassan bele...aztán kifelé már nem nagyon.pöff...lefulladt...segge a vízben ,eleje kint.höhő fiam finoman a kuplunggal...csakhogy finom voltam.indít, egyes, gáz...pöff.mivanezzel?sokadik próbálkozásra kijött...de nem megy.kézifék?kioldva.de nem megy.rángat, megáll.irdatlan meleg a két hátsó felni...alábújunk(közben besötétedett, jól jött haverom lámpás telefonja)...kézi kiköt.még mindig nem megy.szitkozódás,nézelődés stb.ezalatt lehűlt picit a fék(?).kellemes kuplungszaggal az orrunkban,füstöt eregető hátsóval elindultunk...kettesben végig haza.remélem meg tudjuk majd ezt is oldani...hétvégén kiderül.
    bocs a regényért:)