.
  • Taranov
    Nézd, alapvetően igazad van, de szerintem ez pont olyan dolog, amit a totalcar nem tudsz jól megítélni, mivel nyilván sportosan vezetnek, és kifejezetten a sportautókhoz hasonlítják a Spidert, annak ellenére, hogy többször hangsúlyozták már a régebbi tesztekben, hogy ez inkább grand turismo.
    Ránézésre tényleg gyengének tűnik ez a motor, ráadásul sokat fogyaszt, de kiindulva az én kocsimból, ami 105 LE-s, szerintem annál még ez is jobban megy, szóval nekem például ideális lenne. Arról nem is beszélve, hogy a hangja biztos jó.
    Ettől függetlenül valószínűleg én dízellel venném, ami 200LE-s és 400Nm-es.
    Az S2000 más kategória, sokkal kisebb, könnyebb, sportosabb autó, de emellett észre sem veszik az utcán, külsőleg jobban hasonlít a jellegtelen MX5-re, mint a Spiderre. Az 1500-1600 kilós súlyt is nagyon gyakran felhánytorgatják a Spidernek, holott az ilyen eleganciával bíró autók általában ennyit nyomnak, pl. az Audi A4 cabrio is.
    Nem volt szerencsém még utazni ezzel az autóval, de beleültem a Csiki-Begében. Hát ami nagyon szomorú volt, hogy a bőrülésnek egyáltalán nincs oldaltartása az Alfa 147-hez képest, pedig az aztán még kevésbé sportautó. Ezen kívül a szélvédő teteje is elég alacsonyan van, ezért nagyon alacsonyan kell ülni, hogy ne vigye le az ember haját, de ez inkább sportkabriós tulajdonság. Ellenben az ülések tömítése és a váltó nagyon meggyőző volt. Összességében az a legnagyobb baj ezzel az autóval, hogy nem 6-7 milliótól indul az ára, hanem 9-10-től.