.
  • cement
    #100820
    A gyorshajtásos eljárás az USÁban európai szemmel nagyon groteszk. Egyrészt, hogy bíróságra kell menni, és fellebezhetsz ellene, másrészt, hogy erre egy egész jogi szolgáltatói iparág épült, akik képviselnek téged és a megfelelő kompenzációért cserébe megússzák neked a büntetést.
    Persze, Magyarországon is lehet fellebezni a rendőrség által kiszabott bírságok ellen de nem jellemző, főleg nem egy gyorshajtás miatt. Van egy hitelesített radar, az csinál az autódról egy felismerhető képet, hogy te mennyivel mentél, és kész, ott a bizonyíték, azzal nem tudsz vitatkozni.
    Tudom, hogy az USÁban nem csak hiteles radarmérés alapján kaphatsz büntit, hanem kb bemondásra is, ha a rendőr látta, hogy szerinte te gyorsan mentél, akkor utánad megy és megbüntet. Esetleg van egy kis radarpisztoly a kezében amivel kb az arra repülő madarat is bemérhette szóval nem hiteles...
    Elég elbaszott rendszer ez, egyrészt egy csomó visszaélésre ad táptalajt a rendőröknek, jobbra-balra büntetgethetnek mindenkit, másrészt meg a notórius gyorshajtóknak meg mindig van egy-két jogi kiskapu amit a megfelelő ügyvédekkel bármennyiszer kijátszhat, persze ha van rá pénze.
    Neked milyen tapasztalataid vannak?