Medieval Total War
  • juanka
    A dánokkal játszottam(ok) - könnyen védhető - kezdésnek, ameddig kiismerm a játékot.Normál fokozaton early periódusban.
    Európa már elég rendesen átrendeződött. Már csak a franciák, siciliaiak, lengyelek, bizánc, spanyolok és természetesen a dánok találhatók meg a térképen. A franciák és a bizánciak a két legnagyobb hatalom. A tengerek legnagyobb részét uralom. Északeu, Anglia, Orosz tagállamok a területeim.Igazán nagy és érdekes csatát eddig egyszer vivtam. A novgorodiak utolsó tartományának megtámadásakor. Sajnos elvesztettem, igaz csak egy hajszállal. egy elterelő hadművelet során, mikor a vezéremmel csaltam az ellent egyre közelebb a vezérem se szó se beszéd megfutamodott - azóta már kivégeztem a gyávát! (egymaga egy nagyobb sereg ellen)Ami sajnos nagyban befolyásolta a katonáim moralját és a végén megfutamodtak, igaz addigra az ellenségnek is csak kb 50 túlélője maradhatott, és a következő kőrben kb 500 katonával támadtam meg...
    Most, hogy ellensúlyozzam a franciákat és bizáncot, a spanyolokkal és a lenygyelekkel kötöttem szövetséget.
    Lenne pár kérdésem: 1.Igaz-e, hogy a tengeri kereskedelem (kikötő bevétele) nem olyan nagy, ha van mellette kereskedő?
    2. hogy lehet a szövetségessel karöltve egyszerre megtámadni vkit?

Egyetlen negativum van a játékban, ami nem igazán tetszik: ha vkinek a szövetségese vagyok és úgy dönt, hogy meg akarom támadni, akkor egyszerűen meg tudja azt tenni. Talán jobb lenne, ha előtte hadat kellene üzennie és csak utánna tudna támadni. Vélemény?