Szerintem maga a grafika egyáltalán nem olyan hardverigényes, nem azért "akad" úgymond a játék (bár a különböző "speciális" effektek, mint pl. a füst furcsán terhelik meg hardvert...), bár ez elég egyértelmű kéne, hogy legyen azok számára is, akik mindent minimumra raknak és ugyanúgy "akad" nekik...
Szóval én úgy vettem észre, hogy inkább a különböző pályaelemek kezelése, betöltögetése az ami meg-megakasztja a képet. Ez megfelelő mennyiségű ram esetén nem olyan zavaró, mert ekkor, ha már betöltögetett mindent, ami az adott városrészhez tartozik, utána már nem "akasztja" meg a folytonosságot (egész addig, ameddig el nem hagyjuk a már betöltögetett részek határait...). Kevés ram esetén viszont a swap-pelgetés folyamatos, s így valóban el tudom képzelni, hogy játszhatatlan.
De könyörgöm, 256 mega rammal ne várjon már senki csodát XP-vel 2005-ben...(inkább ramot vegyen, meg videokártyát! ...sok embernél láttam számomra meglepő konfigokat: 2ghz feletti procikat kevés rammal és/vagy gyenge videokártyával...ha valaki játszani akar akkor a videokártyára kéne fókuszálni, meg, hogy azért legyen 512MB ram...mégha csak 1ghz-es procija is lenne, de 512 ram és egy legalább 9600 szintű kártya, minden játék sokkal jobban futna, mint egy 2.4Ghz-es proci+256mega ram és valami ma már karcsú videokari...)
Amúgy a játékban szerintem ami kiemelendő, az az ilyen játékoknál megszokotthoz képest valamivel jobb fizika, a zene (nagyon hangulatos), és a napszakok váltakozása, ami bár nem újdonság, de szerintem jobban - hangulatosabbra - sikerült, mint a vetélytársaknál...