-
dannynet #3250 Az alábbi gépen 15-20 fps-t produkált: AMD Athlon XP 2200+ (2 Ghz-en),
512 MB RAM, SB Live! 5.1 hangkártya, ATI Radeon 9800 Pro videókártya...Ez a konfig ma már legfeljebb az alsó-közép kategóriát képezi, de a játék ajánlott rendszerkövetelményeknek megfelel, úgyhogy eldöntöttem, megkeresem a gyengélkedése okait.
Először is azt javaslom, hogy minden grafikai effektet kapcsoljatok ki, a videókártya driverében pedig állítsátok "alkalmazásvezérelt"-re az anizotróp szűrés (Anisotropic filtering) és az ésimítás (antialiasing) csúszkáit. Ezt követően lehet szépen egyesével bekapcsolni a Driv3r-ben a grafikai effekteket, Fraps-sal (másodpercenkénti képkockaszámláló) figyelve a teljesítményváltozást.
Úgy néz ki, a fejlesztők nem optimalizáltak megfelelően egyes effekteket, mert mint lentebb olvastam, még a preferált NVidia termékek egyik legerősebbikén (6800 GT) is képes megröccenni a program.
Az alábbi beállításokat alkalmazva átlag 50 FPS-re sikerült belőnöm a játékot:
A Graphics->Advanced optionson belül ki kell kapcsolni a következőket:
-SYNC EVERY FRAME (ha bekapcsolva marad, 20 FPS-re csökken a teljesítmény)
-PARTICLE SYSTEM (ezek a füst-effektek, bekapcsolt állapotban képesek erős belassulást okozni)
-SHADOWS (árnyékok->óriási teljesítménycsökkenést okoznak)
/Amíg nem adnak ki Atari-ék egy peccset, vagy a VGA-gyártók új drivert, szerintem el lehet játszani az egyébként sem túl meggyőző füst és árnyékok effektek nélkül./
Minden más beállítást ki-ki belátása (és PC-je képességei) szerint állítson, ne féljetek kísérletezni!:)
Miután a fentebb leírt módon stabilizálódott az FPS, a videókártya driverében engedélyeztem a 8*-os anizotróp szűrést (így az út elmosott pacából visszaváltozott aszfalttá) és a játék grafikai beállításaiban engedélyeztem az élsimítást /antialiasing/(így a recés, "fűrészfogas" tárgyak, épületek és autók körvonalai "kisimultak", igényesebb lett a megjelenés. Örömmel tapasztaltam, hogy így sem csökkent az FPS-szám jelentősen.
Az irányításról: kormánnyal nagy hotjáték tapasztalható, de a hardver driverében valamelyest lehet ellensúlyozni.
A fizikáról: nekem tetszett; az amerikai kocsik hajóként hullámoznak, hintáznak, úgy ahogy cirkálókhoz illik, ripityánkra lehet törni a járműveket, és bár a karosszéria textúrái eléggé alacsony felbontásúak, ha lerepül a motorháztető, akkor tényleg motort találunk alatta:))
A játékélményről még nem tudok beszámolni, mert sajnos még dolgozok:P