\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Molnibalage
    A átszállás és várakozási idő annyi, hogy ha nincs dugó, akkor semmit sem nyer vele az átlag a/4-es user aki keletin kívül használja. Még, ha a Bosnyákig is megépülne, akkor sem lehetne megszütnetni a buszt, mert tudommal azok túlmennek azon...

Agyonlőném - igen hosszú kínzást követően - aki kitalálta, hogy ilyen 4-es metró kell, meg hogy egyáltalán kell..

Anno a BME csinált egy 15 pontos listát tartalmazó tanulmányt emlékeim szerint, hogy mi érelmesebbre lehetne költeni a pénzt. Csak azért lett 15. a 4-es metrő, mert az összevetés volt a cél. Egyébként még egy 100-as listára sem került volna fel...

A 4-es metróra elbaszott pézből egy olyan busz és trolipark lenne 70 milliárdból, hogy ihaj. Épülhetne 2 új Duna-híd - pl. kibaszottul hiányzik a Lágymányosi és M0 híd között egy, ami Csepelt és Dél-Budát köti össze - befejezhetnék az M0-át, az összes HÉV szerelvényt le lehetne cserélni, ami a jövőben alkalmas lenne az összekötés általi követelményeknek megfelelni, befejzeni és felújítani a 3-as metrót, lecserélni az összes szerelvényt a vonalon. Ez még mindig nem lenne 500 milliárd sem tudtommal és ezt bizony kibaszottul megérezné mindenki, mert az egész városban jár busz és troli és minden agglomeráció irányba szitne jár HÉV.

A 4-es metrót a fővárosi közlekedők kb. 90%-a soha a büdös életben nem használja mégis, de mégis egy évtized minden fejlesztési pénzét eltemetteék benne, amikor lényegi fejlődést nem is hoz.

Nem vicc BÁRMILYEN más célra értelmesebb lett volna költeni, mint erre a korrupciótól dagadó, fővállakozótól és szervezéstől mentes, szarul megtervezett méregdárga szarkupacra. N+1 olyan alternatíva van, amik azok VALÓBAN megoldanák azt, hogy ne kelljen a buszcsalád vagy csak töredéke a mainak úgy, hogy átszállás nélkül és gyorsan szelje át a várost a busz/villamos, stb. Ja, mindezt töredék pénzből. Persze ehhez az a szemlélet is kell, hogy ne mindig az autós segge legyen kinyalva, mikr még mindig kb. 2/3 tömegközlekedik.

A 4-es metró ezen felül az agglomerációs közlekedés egyetlen problémáját sem oldaja meg. Valahol vicces, hogy egyébkét rákoshalál és Csömör környéke messzebb van mint sok városhatáron túl levő agglomerációs település. De nem, kellett ez fostaliga...

Semmiféle racionális érve nem volt arra, hogy új metró épüljön, talán a 3-ast kellett volna először befejezni, töredék pénzből. Olyan brutálisan megtérülő projekt lett volna, hogy azzakl semmi sem konkurál. De nem, marad a 14-es vilivel való csigalassú zötykölődés és Újpestből P+R parkolót varázsoló végállomás. Agyrém.

Én egyébként még soha nem utaztam a 7-es buszon, csak láttam sétálva vagy más eszközről a buszokat. A Bosnyák téren sem jártam soha életemben, pedig azért 15 év alatt elég sok helyen jártam nemzetünk fővárosában... Na, kb. ennyire fontos. Elhiszem, hogy arra sokan élnek és nekik kellene valami más, de ez a szarkupac. Az 100%.