\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Egy baj van ezzel a sztorival, mégpedig az hogy más szemszögből közelíted meg a kérdést mint amit a járművezető lát. Remélhetem csak, h öregkoromra nem hülyülök meg, de az vesse rám az első követ aki még nem látott ilyet. Adott egy gyalogátkelőhely és egy idős ember a zöld végére vagy villogó zöldre kezd el átkelni. Nem lenne ezzel semmi gond, de pont a legproblémásabb embereknek kell a legoptimistábbnak lenni? Tényleg olyan rohadt sietős a sehova se menés? (Nincs iskola, nincs munkahely, mégis reggel a legnagyobb csúcsban mennek a csarnokba meg akárhova) Annyi önkritikát azért azt hiszem elvárhat a társadalom tőlük, h ha már segíteni nem segítenek, hiszen nem aktív dolgozók, legalább ne hátráltassanak. Tudom, h ezzel még nem értitek amit mondani akarok, de sosem értettem, h ha mindenki látja rajta, h lassan és nehézkesen mozog (mégsem hívjuk Őket mozgáskorlátozottnak, nem értem miért), akkor Ő saját magán miért nem veszi észre, miért csak akkor jön ez elő, amikor helyért kiált a buszon? Miért nem tudja megvárni, h akkor indulhasson neki az átkelőhelynek amikor épp zöldre váltott, h az autósoknak egy 2x3 sávoson ne azt kelljen várni, h Ő fontoskodik? Így ugyan ez a helyzet a buszon is. A vári buszon képes jól olvashatóan artikulálni meg botot lóbálni amikor nem várom meg, h az úttest túloldaláról elérjen és a végén még a szélvédőmet is püföli. Megérteném ezt itt Érden ahol az országos átlagban követik egymást a buszok, de a várban semmiképp se, ahol az I. kerületi ökno. dotálásával 3 percenként jön busz. 3 perc. Erre egy haragos utas se tud magyarázatod adni. Erre nem lehet. Ha dolgozni megyek se ugrok ki a vonat vagy a busz elé, mert f@sz voltam és lekéstem. Főleg nálunk a várban bonyis a helyzet, mert az egész órás indulásból könnyen kiszámolható, h mikor megy 16-os vagy 16A. Egész nap ez van érvényben, csak már a ritkításnál változik. Pontosan nem értem a 16-os létjogosultságát, mert a Krisztina körútra elvisz a villamos, a Deákra meg a metró. Így inkább csak egy jó bliccelési forma. Ugyan ilyen röhejes, h a 2-es metrót kísérgeti tovább a 178-as is. Szóval egy szó mint száz, nem a buszvezetőt okolom ha lekésem, ha ÉN késem le a buszt. Ha indulnia kell, hát induljon. Azért van buszváró, h a buszra legyen hol várni. Szépen is néznénk ki ha utasváró lenne ahol a busznak kell várnia. A busz inkább csak ne siessen, mert az gáz ha azért késem le, mert korábban ment el mint kellett volna. Asszem észre kéne venni, h ez nem taxi. Tehát nem kell integetni, a ház előtt kirakatni magunkat meg anyázni ha elfelejtettünk jelezni. Ezek evidens dolgok, egy 6 éves is meg tudja oldani. Legalább ne járassuk le magunkat, h ez sem megy.