\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Ezt írtam én is. Ők vis majorról beszélnek, pedig ez nem előre láthatatlan dolog volt. Évek óta ez a helyzet, az előzményeket pedig minden hírcsatorna adta. Akkor Te elhiszed, hogy nem tudtak róla és nem is tehettek semmit? Engem is felháborít, de ezt megtehetik, mert a dolgozókkal ellentétben az utasok nem hallatják hangjukat. Kimentek valaha is demonstrálni, mert életveszélyes ócskavasakkal kell utazniuk, mikor egy busz karbantartással, a buszvezető fizetésével együtt 3-4 év alatt behozza az árát? 17 év az átlagéletkor a buszoknál, mégsem szól senki semmit?

Nem javultak meg a buszok. Említettem, hogy a sztrájk idejére 90%-os szolgáltatást várt el a management. Ez a hétköznapokban nem is teljesül, mert annyi busz romlik el naponta. A garázs tegnap délután is tele volt "sztrájkoló buszokkal" amik széthullottak a vonalon. Minap 12,5 kanyarból 2-t tudtam ledolgozni. Jött is a csoportvezetőm osztani az észt de a vonalműszak igazolta az állításomat, a szekér így nem maradhatott forgalomban. Ez csak egyre rosszabb lesz. Mindazonáltal az ócskavasakra alig költenek, mert próbálják kihúzni az ősszel esedékes önkormányzati választásokig a régi szadeszes "urak". Mindenhol ez megy, mert tudják, hogy olyan kevés esélyük lenne, hogy azt már választási csalásokkal sem tudják olyan mértékben befolyásolni, hogy átbillenjen a mérleg nyelve. Sokszor mondtam, hogy az utast nem érdekli, hogy azért nem jön a busz, mert ki sem tudott jönni a garázsból a buszvezető, mert nem tudtak forgalomképes járművet alá adni, vagy azért mert a végállomáson félre állt a hibával. Égető problémák vannak amit nem fognak tudni 2 marék izzóval és 20 liter ablakmosó folyadékkal orvosolni. A buszvezetők tanúbizonyságot adtak róla, hogy semmiféle lojalitásuk nincs a cégvezetés felé. Az utasok felé viszont annál is inkább. Inkább dolgoznak és szállítják az utasokat féklámpák nélkül is, óriási támadási felületet hagyva ezzel magukon, mert ezeken a buszokon közlekednek Ők is, a rokonaik is. Nem kell megköszönni, mert senki nem várja el, de azt hiszem a "hirtelen megjavult" buszokkal élcelődni nem épp helyénvaló. A műszakon napokig óriási nyomás volt, és olyan elvárásoknak kellett megfelelniük a sztrájk előtt amit korábban a még le nem épített létszám is alig tudott kisajtolni magából. Mindez persze halottnak a csók, mert a kresz nem kér meg rá, hogy vizsgáljam meg az alacsonypadlós szóló IK 412-esen az összes vázoszlopot az ablakok mellett, hogy vajon mind szét van törve és elhagyja-e ma a tetejét a busz vagy van még ami tartsa. Többször feltettem a kérdést, megkérdem megint. A cég évi 700 milliót spórolt a béreken, napi 40-50 milliót a sztrájk ideje alatt az üzemanyagon és a béreken. Hány darab roncsot cseréltek le vadi új 36 milliós mercire?