\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    A felmondásra írtam korábban, hogy mindez azért, mert anno a szakszervezeteket szétverték, hogy nem jó az, mert nem jön ide a nyugati tőke. Pedig dehogynem jön! Jön az, mert a szemetét már nem tudja máshol eladni! Felőlem a béllyegnyomdászok is alakíthatnak szakszervezeteket és a szolidáris sztrájk mellettük is szól! Ha demonstrálnak és jogos, akarom mindani igazságos követeléseik vannak, megyek mellettük. Addig is szerezz jogvédelmet egy biztosítónál, pl D.A.S., mert a munkaügyi perben megkopaszthatod a munkaadódat ha azért kirúg, mert a bkv sztrájk miatt nem tudsz dolgozni menni. A saját sztrájkhoz meg Nektek is jogotok van. Egy ismerősöm dolgozik egy japán cégnél. A cég megmondta, hogy ahogy megalakul a szakszervezet, összecsomagolnak és mennek. De kérdem én, ez mennyire európai? Ha elveszik a pénzedet és sztrájkolni mersz, akkor lehúzzuk a rolót és ennyi? Ezek a cégek a félelemre alapoznak. Az emberek félnek, mert nem látnak példamutató erőt. Pedig csak magukban kell keresni. Egy Suzukinak konkurense az Audi, és amíg a cég lojális, addig az alkalmazott is legyen az. De ha a cég nem lojális a munkásaihoz, akkor az Audis dolgozó legyen lojális a Suzuki dolgozóihoz, mert lehet holnap a szakmabeli társához hasonlóan Őt rakják utcára! Empátia, lojalitás! Tojnék én az évi 96 milliós metróprojekt vezető gázsira, ha megérdemelten kapná a mélyen seggbetisztelt úgy, hogy az én megélhetésemet nem veszélyeztetné, kockáztatná, de nem így van! Obama alapfizuja évi 80 millió huf-nak felel meg! Szerinted mekkora hátast dobna ha közölnék vele a mi mánágerünk fizuját? Persze a prémiumokkal Obama győz, 113 vagy 117-milkával, de azt hiszem megnézné magának hogy hol van MaO és utána olvasna a BKV-nak!