6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#5077 -
#5076 Esküszöm nem látom, hogy hol írnák (tudom béna vagyok). Egy cikk szól a dologról de az a BKV személyzete közötti konfliktusról beszél. -
búgódisznó #5075 ehh , keres 140ezret oszt sztrájkol
még egy orvos se kap ki annyit.. -
#5074 Engem még soha nem zártak oda és nem is láttam ilyen esetet. Ettől függetlenül elhiszem, hogy előfordul, de nem rendszeresen. -
#5073 Egyébként nyilván ilyenkor sztrájkolnék én is, mint nyáron, szép időben... amikor az ember még szívesen is gyalogol. Most tényleg sokkal szarabb mindenkinek.
Most olvastam, hogy valószínű hétvégén sem lesz normális közlekedés... sebaj, alszunk. -
#5072 Amiben viszont nem értek egyet a jelenlegi helyzetben, hogy azokon töltjük ki a mérgünket, akik felveszik a munkát. Ők segíteni próbálnak, ne őket cseszegessük már!
mondjuk én otthon vagyok inkább, de igazad van, nem kéne őket bántani. -
#5071 itt
innen szoktam nézni, mert ide kerül fel leghamarabb sztem. -
#5070 az indulásjelző megszólalása után az utas nem száll fel. Az ajtót nem lehet rád csukni ha nem szól a csengő! Mindemellett a cég a szabályzatban előírta, hogy akkor lehet indulásjelzést adni ha az utolsó leszállni szándékozó utas is a földön van és elengedte a járművet.
Azért ugye Te sem gondolod ezt komolyan? Mármint, hogy ez így helyes. Az is elő van írva, hogy 20 percetek van a járművek átvételére... akkor ezzel miért nem értesz egyet (hisz' elő van írva)... na ugye. Ha már ott állok és várok 10-15 percet a buszra (ahol ráadásul 4 busz is megáll... de természetesen egyszerre jönnek az okos, értelmes átszervezésnek köszönhetően), akkor várja már meg, míg felszállok arra a tetves buszra.
Amit még írtál, hogy nem is tudja rámcsukni az ajtót, amíg nem "csenget". Nem tudom most hogy van, de régebben sokszor csengetés nélkül csukták az ajtókat... most is simán tapasztalom, hogy egyszerre nyomja meg a két gombot (csengetés plusz ajtóbecsukó gomb). Tehát ismét "sántít" valami.
Én elhiszem azt, hogy Te normális, rendes sofőr vagy, de sajnos a társaid nagy része egyáltalán nem az. Az, hogy a reakció az, hogy ez van ezt kell szeretni nem válasz.
Amiben viszont nem értek egyet a jelenlegi helyzetben, hogy azokon töltjük ki a mérgünket, akik felveszik a munkát. Ők segíteni próbálnak, ne őket cseszegessük már! -
#5069 Ez még fényévekre van egy taxisblokád szintű dologtól. -
#5068 Hol cikkeznek róla? -
#5067 halkan megsúgom, hogy már elkezdtek arról cikkezni, hogy egyre több a konfliktus a bkv sztrájkolók és a nem sztrájkolók között.
megmondtam. -
#5066 Igen valóban! Gönz Árpi adott mindenkinek általános amnesztiát. Amúgy a hadsereg fejesei nagyon neki akartak menni a taxisoknak csak a kormány nem engdte.... -
#5065 "(A törvény rémesen elavult, ahogy az egész magyar jogrendszer.)"
hááát. ja. -
#5064 Tudtommal a törvény csak arról szól, hogy tárgyalni kell az elégségen minimumról és ennyi. Semmi mást nem köt ki a témában.
(A törvény rémesen elavult, ahogy az egész magyar jogrendszer.) -
#5063 jó a 60% tipp volt :) -
#5062 Hol van meghatározva a 60%? Mutass rá a törvény adott pontjára, ami ezt maghatározza. -
#5061 Pedig az valóban illegális volt. -
#5060 ja meg ilyennel kezdeném a "sztrájtárgyalásokat", hogy
mielőtt kihirdetik a munkafelvétel megtagadását, nem a juttatásokról kéne tárgyalni, hanem pont a minimumszolgáltatásról. amikor az megvan, onnantól kezdve két éven keresztül is tarthat a sztrájk, nem érdekel, de a jelenlegi helyzet teljesen abszurd. -
#5059 akkojó. de azér hamar fejezzétek, jussatok dűlőre. ha kell, zsaroljatok vkit ott :D, de ne húzzátok el hetekig. bár nekem mind1, legalább pihenek. -
Bluntside #5058 "most engem kezdesz el fikázni baszod? :DDDDDDD"
eszembe sincs, veled semmi bajom! Nem ellened sztrájkolok! -
#5057 ááá két dolog így ami picit bosszant...
1) a bkv menedzsmentje nem menedzsment, egy papucs banda, akik képtelenek rendet tartani néhány iskolázatlan, tahó-paraszt, nagyszájú buszvezetőből élőléptetett szakszervezetis között.. így nem lehet vállalatot irányítani.
melyik nem állami cégnél fordulhat ez elő? ott azonnali elbocsátásokra lehet számítani, még ha meg is van szervezve a sztrájk. mi az, hogy a bkv-s szakszervezet konzultált a jogászaikkal? alapból sztrájktörvényt szegnek, amikor nem teljesítik a 60%-os üzemeltetést.. elvesztették a lojalitásukat, meg kétségbe vannak esve?! miért? a france telecomnál több mint 25-en akasztották fel magukat. na ott elhiszem, hogy volt elkeseredés.
2)
visszatérve a 60%-os üzemeltetésre: ez márpedig alapjoga minden tömegközlekedésre előfizetőnek.
gondoljunk bele, picit eltávolodva a bkv-tól: a upc sztrájkba kezd, a bajnokok ligája döntő előtt két nappal. a közvetítés joga természetesen nem a királyi tévénél, van, de még csak nem is az ertéelnél, vagy a tévékettőnél.
lekapcsolják a szervereket, és az összes upc előfizetőnek csak a három csatorna jön be, szobaantennával.. vicces lenne.
jó lenne már, ha abbahagynák ezt az egyáltalán nem eredményes sztrájkot. -
fiatal vagyok még. de nem szeretném, ha meghalnának emiatt. meg azt se, hogy akkor minél több szervezet kezd sztrájkba és minél több munkahely és Magyarország csődbe megy, vagy teljesen elcseszeődik, érted. nem lenne jó. -
#5055 Nem tudom mennyi idős vagy (adatlapod nem írja) de ha elmúltál 30 akkor tuti emlékszel a taxis sztrájkra. Na az volt egy kemény szitu amikor majdnem a hadsereged vezényelték ki és amikor Budapesten kenyérhiány volt. Ha akkor nem történt semmi most sem fog. -
#5054 most engem kezdesz el fikázni baszod? :DDDDDDD
én cseszek a kurva politikára, meg a nyamvadt sztrájkotokra is. Magyarország szar volt és szar most is és szar is lesz! ezen nincs mit változtatni és nem is lehet, mert mindig lesznek olyan emberek, akik pl lenyúlják a lóvét, v mást csinálnak.
én csak megmondtam, h, ha sokáig elhúzódik a sztrájkotok, meglehet, h nagyon el fog durvulni mindenki részéről és ez nem lenne jó. -
#5053 Jogos! Az a baj, hogy idehaza a fejekben van a gond. Az emberek nagy része hőzöng, hogy sztrájk és valami olyan abszurd logikával és felfoghatatlan kádári beidegződéssel reagálnak erre az egészre, hogy az már vicc. Hibába na messze vagyunk még Európától....
UI: Remélem sikerrel jártok! -
Bluntside #5052 kérdés: ha valaki kizsebel a villamoson, és egy másik ember erre felhívja a figyelmedet, akkor te a tolvajt rúgnád agyon, vagy azt aki szólt a lopásról? Most mi ugyanezt tesszük: felemeljük a hangunkat hogy ELÉG! Hidd el hogy egy kolléga sem azért sztrájkol mert milyen jó poén. Nekünk is van családunk asszonyaink és gyerekeink ugyanúgy szopnak emiatt, nekik is problémás a munkába/iskolába/akárhová járás.
Egyébként ez a sztrájk jó példa arra, hogy mennyire önző, türelmetlen, és intoleráns a mai ember. Közös cél hogy az ország vezetése végre rendben legyen és ezt valahol el kell kezdeni. Ha nem mi, akkor majd mások, de előbb-utóbb kiborul a bili. Én leszarom hogy jobbra vagy balra kanyarodik Magyaro. amíg mindenkinek létbiztonsága van. -
#5051 végén figyeld meg, hogy nektek jönnek kapával, baltával, villával, uzival, shotgunnal, bazookával és mindennel.
ha hamarosan nem egyezik meg a bkv, akkor sztem kezdheted félteni a testi épségedet. nem tőlem. én cseszek rá és röhögök az egészen és otthon dekkolok :D. de a többi ideges emberke lehet nektek megy. -
BenceYCE #5050 Amit a buszvezető reggel átvett, annak a legkisebb baja az amit a kresz előír rendszeres átvizsgálásra. A Gazdagréten eltört H keretes csuklós busz elrohadt vázát nem látod, mert takarja a csukló harmonika gumija. De a heti rendszeres átvizsgáláson egész nyugodtan megnézhetnék egy ilyen 20+ járművön. De ha még ott sem, legalább műszaki vizsga előtt. Akkor most találd ki nézte-e rajta valaki valaha ezt a hibát. Másrészt aljasság a reggeli átvételre való időt elegendőnek ítélni. 20 perc NEM elég a kocsi átvizsgálására. Jómagam saját tapasztalat alapján 45-50 percre tenném ezt az időt, de az előző KSZ-ben ezt a vezetők 20 percben állapították meg. Persze amikor újra és újra ellenőrzik, hogy megoldható-e 20 perc alatt a kocsi átvétele, akkor egy jól átvizsgált járművet vesznek át, ami a telephelyen a kiírt sorban található és nincs rajta sérülés. Megint csak saját tapasztalat, hogy a busz a kiírt sor közelében sincs, tehát végigbandukolhatod az egész telephelyet, a hibákat-sérüléseket le kell igazoltasd a garázsdiszpécserrel és ha hiányzik a fagyálló amit a műszaknak lett volna kötelessége ellenőrizni, szükség esetén után tölteni, akkor mehetsz sorba állni az egyetlen fagyálló töltő pisztolyért. A telephelyet legutóbb megkerültem 19 perc alatt! Elég lehetne a 20 perc, ha a régi KSZ-ben foglaltak szerint egy már átvizsgált kocsit találnánk fagyállóval feltöltve, sérülés és hibamentesen ott, ahova írták. Te bejársz fél-egy órával korábban dolgozni, ha reggel 04:00-kor van kezdésed és 04:20-kor indulásod a telephelyről? Te fogod hallgatni a legelső buszra várók szitkait, mert nem érik el a vonataikat, metróikat? Csináld Te is és jöhetnek a kritikák! Most együtt könnyen vizsgálgattuk a járműveket, de tudnék mesélni a retorziókról ha véletlen egyedül támad kekeckedhetnéked. -
Garfield #5049 Pl. az, hogy ne kelljen rettegnie, hogy beér-e a munkahelyére, vagy ez a busz is lerobban? A lerobbant busz miatt nem kap igazolást a cégtől, s ha mégis a munkaadó azt nem szokta elfogadni, bár kötelessége lenne.
Mármint az a busz, amelyet a sofőr reggel "rendben" átvett? -
#5048 Én ezen 4 napja nevetek. -
BenceYCE #5047 Pont az jutott eszembe amikor jó pár 412-es típus kigyulladt, szériahibára hivatkoztak. Tudjátok mi a volt a szériahiba? Az, hogy a cég mikor megrendelte a típust ragaszkodott hozzá, hogy a gyártó nemtetszése ellenére a hátsó üveget rakják be. A gyártó nem akarta ezt, mert a motor légtere jelentősen lecsökkent ezáltal. A motortér alján egy lemez borítás volt található gyárilag ami a szakszerű karbantartás során semmiféle balesetveszélyt nem rejtett. De a mi cégünk olyan jól karban tartja a buszokat, hogy dőlt az olaj a tömítetlen motorokból a sohase tisztított fémlemezre amire több éves olajsár rakódott. Na vajon miért hevültek fel annyira a motorok, és mi gyulladt meg ezeken a buszokon? Bizonyára nem a cég tehet róla, de akkor mégis minek bővítették vissza a motor légterét a felújított, korábban leégett típusokon? Miért szerelték ki az összes alsó borítólemezt a buszokból? Hogy ne akadjon fenn rajta az olaj? Inkább elszórják az utcákon! Sokkal egyszerűbb ezt mint a motorokat karban tartani. Ja arra épp nem jutott pénz! Ez már korántsem volt annyira átlátszó és szánalmas, mint amit a 405-ös típussal műveltek. Szakmai körökben csak a rendszer átkának becézik sok más beceneve mellett ezt a több sebből vérző járműtípust. Ez a végeredménye kérem szépen ha a politika beleszól a szakmai döntésekbe! Imbolyog, megbízhatatlan, a rögzítőféke életveszélyes, az utasoknak egy rémálom! -
BenceYCE #5046 Az ember tehet róla ha pesti baromnak nézik! Ez nem most kezdődött. Tőlünk nyugatabbra egy ilyen weboldalért fejek hullanának a posztokról!
A sok turista megérti, hiszen otthon is ez a normális. Tudják, érzik, ebben élnek, és rájöttek, hogy nem a pék a péknek konkurense, hanem a multik az embereknek. Kizsákmányolnak és az ostorozóknak prémium bért fizetnek. Elvárom a jövőbeni kormánytól, hogy ez ügyben erősítse a munkavállalók érdekképviseleteit, mert nevetségesen keresünk keveset!
Kérdezz csak, amire tudok válaszolok. Amit meg nem mondhatok, azt leírom és publikálom. Féljen az aki lopott, én becsületesen dolgoztam ameddig tűrtem. -
BenceYCE #5045 A felmondásra írtam korábban, hogy mindez azért, mert anno a szakszervezeteket szétverték, hogy nem jó az, mert nem jön ide a nyugati tőke. Pedig dehogynem jön! Jön az, mert a szemetét már nem tudja máshol eladni! Felőlem a béllyegnyomdászok is alakíthatnak szakszervezeteket és a szolidáris sztrájk mellettük is szól! Ha demonstrálnak és jogos, akarom mindani igazságos követeléseik vannak, megyek mellettük. Addig is szerezz jogvédelmet egy biztosítónál, pl D.A.S., mert a munkaügyi perben megkopaszthatod a munkaadódat ha azért kirúg, mert a bkv sztrájk miatt nem tudsz dolgozni menni. A saját sztrájkhoz meg Nektek is jogotok van. Egy ismerősöm dolgozik egy japán cégnél. A cég megmondta, hogy ahogy megalakul a szakszervezet, összecsomagolnak és mennek. De kérdem én, ez mennyire európai? Ha elveszik a pénzedet és sztrájkolni mersz, akkor lehúzzuk a rolót és ennyi? Ezek a cégek a félelemre alapoznak. Az emberek félnek, mert nem látnak példamutató erőt. Pedig csak magukban kell keresni. Egy Suzukinak konkurense az Audi, és amíg a cég lojális, addig az alkalmazott is legyen az. De ha a cég nem lojális a munkásaihoz, akkor az Audis dolgozó legyen lojális a Suzuki dolgozóihoz, mert lehet holnap a szakmabeli társához hasonlóan Őt rakják utcára! Empátia, lojalitás! Tojnék én az évi 96 milliós metróprojekt vezető gázsira, ha megérdemelten kapná a mélyen seggbetisztelt úgy, hogy az én megélhetésemet nem veszélyeztetné, kockáztatná, de nem így van! Obama alapfizuja évi 80 millió huf-nak felel meg! Szerinted mekkora hátast dobna ha közölnék vele a mi mánágerünk fizuját? Persze a prémiumokkal Obama győz, 113 vagy 117-milkával, de azt hiszem megnézné magának hogy hol van MaO és utána olvasna a BKV-nak! -
#5044 mégjóhogy hülyének nézik őket... Tudod, mi vagyunk a szemükben a pesti barmok...
És nem is nekünk a legrosszabb - gondolj a sok turistára, akik nem tudnak eljutni a-ból b-be, avagy szétszopatják őket az ellenőrök.
Amúgy millió plusz egy kérdésem lenne, te mint belsős biztos tudsz egy-két dologról, csak nem tudom mennyire lenne legális ezt itt publikusan bedobni, nem venném a szívemre, ha emiatt megütnéd a bokád :) -
BenceYCE #5043 Az utolsó sornál hangosan felnevettem!
Ezek tényleg azt hiszik, hogy egy bkv-val közlekedő Budapesti lakost meg tudnak etetni azzal, hogy ezek a roncsok biztonságosak?
Ezek tényleg ennyire hülyének nézik az embereket?
Meg ez a 13.2%-os bérfejlesztés mi? Épp a pénzünkből akarnak kurtítani, mire azt kezdik el ecsetelni, hogy a MT szerinti járandóságokhoz képest mennyivel keresünk többet? Miért nem azt írja le, hogy az eddigi kereseteinkhez képest mennyivel keresünk kevesebbet, mert 2013-ig 0 - azaz nulla bérfejlesztést írtak alá, majd 2014-ben inflációkövetőt, amit mint tudjuk minden évben elhazudnak. Ebből 7 milliárd spórolást várnak! Szeretném látni, hogy a felsővezetőket elszámoltatják és helyükre csökkentett bérű, náluk sokkal alkalmasabb embereket tesznek! Ezt lassan nem a cégtől, nem is a fővárosi libsi önkormányzattól, hanem az ÚJ önkormányzattól várnám, mert ez már minden Budapestinek ciki, hogy ennyire átengedjük a pénztárcánkat a kiszolgáló személyzetnek! -
#5042 teljesen egyet tudok veled érteni, de tudod, a többség mégse tudja 100%-ban megérteni ezt.
Az a gáz, hogy míg ti le tudjátok bénítani az egész várost, nekünk mezei dolgozóknak, ha sztrájkba mernénk kezdeni, csak a felmondás jár másnap... Nálatok megvan az az előny, hogy x ezer bkv-s alkalmazott helyére nem lehet instant találni valakiket, míg az én helyemet max két nap alatt betölti valami frissendiplomázott nyalógép.
Persze, azzal egyetértek, hogy sokkal több is járna, többször utaztam finoman szólva is életveszélyes buszon [nem tudom mennyire ismered az itteni viszonylatokat (63-as), de itt a legfiatalabb busz 20-25 éves, és azért két szép nagy hegyet is meg kell tenni...], többször robbant le mellettem/alattam busz, többször álltam órákat buszra várva [Végállomáson! Meg volt hirdetve mikor indult, de csak nem jött - a harmadik kimaradásnál kapcsoltak a vezetésnél, hogy hoppá gyerekek itt gond van...]
Jelenleg majd kétmillió ember tökét markoljátok keményen, és sajnos a vezetőség nem hiszem hogy túl nagy gondot fordítana erre... Beül az Audi A6-ba és szépen befurikázik... Bár persze ez mindig is így volt, mit számít a közember a NAGY embereknek... Csakhogy magasról jó nagyot lehet esni... :D -
BenceYCE #5041 Hiányosak az emberi jogok ma 2010-ben Magyarországon. Az emberek félnek kiállni harcolni. De ha valaki inkább él térden, mintsem kiálljon a jogaiért, az igazáért, akkor annak a sorsáról azt hiszem inkább Ő tehet. Én 2006-ban mentem demonstrálni a tanárokkal és az egészségügyi dolgozókkal, pedig rohadtul semmi közöm sem volt hozzá, hacsak nem az, hogy nem akarok a műtőasztalon meghalni, vagy kritikán aluli neveltetést kapó familiárisan hiperpigmentált, emberi egyednek csak nagyon jó indulattal nevezhető élőlény primitivitásának áldozatul esni. Befizettem az adót, joggal várom az oktatást, az egészségügyi ellátást és ehhez joggal jár a tanár és az ápolónő tisztes fizetése!
Az utasoknak kivétel nélkül járna az elnézéskérés, de azt hiszem, hogy ennél sokkal több is. Pl. az, hogy ne kelljen rettegnie, hogy beér-e a munkahelyére, vagy ez a busz is lerobban? A lerobbant busz miatt nem kap igazolást a cégtől, s ha mégis a munkaadó azt nem szokta elfogadni, bár kötelessége lenne. De sztrájknál KÖTELES! Ad szolgálati járművet? Mert ameddig csak bérletet fizet, addig azzal a bérlettel utazz és ne taxival!
Az év eleji megmozdulás azért is volt az utasok számára kellemetlen, mert ha igazolni szerette volna a jogos kését, akkor mehetett a bkv-hoz igazolásért. Ad ilyet máv is meg a volán is, kötelessége! Nekem kényelmes volt, mert úgy érvényesítettem a jogaimat, hogy közben fizette a cég a munkaidőmet. Most viszont ne felejtsd el, hogy a sztrájkolók nem kapnak a cégtől a sztrájk idejére fizetést. Amikor a buszok műszaki állapota miatt sztrájkoltunk se kaptak, az utazóközönség mégsem köszönte a fáradozásainkat, a lemondásainkat, pedig a busz műszaki állapotok Őket is keményen érintik. Több oldalú dolog, ez és hidd el óriási empátiát igényel, és ha nem lennének kivételek, egytől-egyig kezet ráznék az utasaimmal, a támogatásukért. :) -
BenceYCE #5040 Egyes szolgáltatók duplapénzt adnak júdáspénznek. S hogy mennyibe fáj ez a BKV-nak, pontosabban az adózóknak? Egy plusz buszért a hírek szerint 110.000 HUF-ot fizet a bkv NAPONTA, csak járjanak, mert belebuknak! Ennyit megér Nekik, hogy maradhassanak a húsos fazéknál! Pontosabban az adózóknak! -
#5039 Az szép. Viszont akkor muszáj neked (nektek) szegeznem egy kemény kérdést: nektek nem számítanak azok az emberek, akiknek emiatt kiesik a fizetésük / rosszabb esetben ki is rúgják őket? Sajnos a törvénnyel ellentétben a munkaadók korántsem olyan megértőek... Persze, nyilván nektek is tennetek kell valamit azért hogy megkapjátok ami jár, ez egyértelmű, számomra az a fő gond, hogy ezt nagyon sok ember kárára teszitek, akiknek semmi közük a történethez, viszont kártérítést sem kapnak majd semmitől...
Több szempontból is drukkolok nektek, hogy sikerüljön a megegyezés, viszont szerintem ti is érzitek, hogyha ez túl sokáig megy így (és itt nem hetekről, inkább napokról van szó!), akkor előbb utóbb az utazóközönséget magatok ellen fogjátok fordítani...
No offence, ez az én meglátásom... [Az más tészta, hogy legalább egy elnézést, vagy bocsánat elhangozhatna a lakosság felé, de sajnos még ezt se hallottuk egyszer se - vagy csak kivágták volna a tévéből?] -
#5038 amúgy ők kapnak valami extrát azért, mert a sztrájk ellenére dolgoznak?
Valahogy az az érzésem, hogy ezek inkább elvakult BKV-függő sztahanovisták, egy deka prémiumot nem látnak érte, és még a sztrájkolók is megvetik őket [TV2-n volt most egy riport, hogy megy nekik keményen a fújolás meg köpködés - lol.]