\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Hiányosak az emberi jogok ma 2010-ben Magyarországon. Az emberek félnek kiállni harcolni. De ha valaki inkább él térden, mintsem kiálljon a jogaiért, az igazáért, akkor annak a sorsáról azt hiszem inkább Ő tehet. Én 2006-ban mentem demonstrálni a tanárokkal és az egészségügyi dolgozókkal, pedig rohadtul semmi közöm sem volt hozzá, hacsak nem az, hogy nem akarok a műtőasztalon meghalni, vagy kritikán aluli neveltetést kapó familiárisan hiperpigmentált, emberi egyednek csak nagyon jó indulattal nevezhető élőlény primitivitásának áldozatul esni. Befizettem az adót, joggal várom az oktatást, az egészségügyi ellátást és ehhez joggal jár a tanár és az ápolónő tisztes fizetése!

Az utasoknak kivétel nélkül járna az elnézéskérés, de azt hiszem, hogy ennél sokkal több is. Pl. az, hogy ne kelljen rettegnie, hogy beér-e a munkahelyére, vagy ez a busz is lerobban? A lerobbant busz miatt nem kap igazolást a cégtől, s ha mégis a munkaadó azt nem szokta elfogadni, bár kötelessége lenne. De sztrájknál KÖTELES! Ad szolgálati járművet? Mert ameddig csak bérletet fizet, addig azzal a bérlettel utazz és ne taxival!

Az év eleji megmozdulás azért is volt az utasok számára kellemetlen, mert ha igazolni szerette volna a jogos kését, akkor mehetett a bkv-hoz igazolásért. Ad ilyet máv is meg a volán is, kötelessége! Nekem kényelmes volt, mert úgy érvényesítettem a jogaimat, hogy közben fizette a cég a munkaidőmet. Most viszont ne felejtsd el, hogy a sztrájkolók nem kapnak a cégtől a sztrájk idejére fizetést. Amikor a buszok műszaki állapota miatt sztrájkoltunk se kaptak, az utazóközönség mégsem köszönte a fáradozásainkat, a lemondásainkat, pedig a busz műszaki állapotok Őket is keményen érintik. Több oldalú dolog, ez és hidd el óriási empátiát igényel, és ha nem lennének kivételek, egytől-egyig kezet ráznék az utasaimmal, a támogatásukért. :)