\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Garfield
    Ez szép és jó, az utca embere háborog amiatt, hogy nem áll ki a busz, de azért kicsit gondolkodva a helyzet sokkal rosszabb, és egyáltalán nem jöttök ki belőle jól.
    Hogy mennyire leromlott és elhanyagolt a buszpark, az egy dolog, a hírekben szépen megjelent néha-néha egy kettétört busz vagy egy-egy borítólap leesett néha innen-onnan. De akkor ez most hogy is van? Béremelést szeretnétek, rendben (én is, de ez az én bajom), sztrájkolni akartok, rendben (na jó, annyira mégsem, mondom én ezt mint a BKV munkavállalói és munkáltatói közti vita túsza). De ez az egész hibakeresősdi, ezt így most mégis hogy? Nincs megegyezés a kollektív szerződésről, oké, sztrájkoltok. Lejár a kollektív szerződés, erre minden sofőrből előtör a mélyben rejtőző biztonságmániás énje? Hirtelen észreveszi azokat a hibákat, amelyek felett éveken át szemet hunyt? (Elvégre azért ilyen számban eddig nem maradtak napi szinten buszok a garázsban.) Főleg egy olyan időszakban, amikor a kollektív szerződés nem is védi?
    És most komolyan kérdezem: mondd, mi lesz, ha lesz kollektív szerződés? Megmarad a a mostani biztonságtudatosság, vagy ne legyek naiv, természetesen egyik napról a másikra meg fog javulni az összes busz és forgalomra képes állapotba fognak kerülni?

Őszinte leszek: nekem úgy tűnik, hogy ez a hirtelen jött biztonságra való törekvésnek a BKV-s sofőrök részéről az égadta világon semmi köze ahhoz, hogy tele lett a hócipőtök azzal, miszerint reggelente mindenféle összekókányolt, életveszélyes szarfoshulladék vasakat raknak alátok, hanem egyszerűen egy munkalassító eszköznek, puha zsarolásra használjátok fel saját célokra azt a belső előírást, amire eddig finoman tettetek.