\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Atisz #4895
    Az M1-en 1 hete volt a Szempontban szó az új buszok vásárlásáról, valamint a hazai buszgyártásról, illetve arról, hogy a BKV miért nem magyar buszokat vásárol. A válasz elég ütős volt: mivel nekik 1000 db kell és Magyarországon nincs ekkora kapacitás. A riportból kiderült, hogy a minőség semmivel sem rosszabb, mint a külföldi buszoknál, mivel nagyrészt külföldi alkatrészekből dolgoznak. Persze én megkérdeztem volna az illetékest, hogy miért nem vásárolnak 500-at most, 500-at pedig jövőre ilyenkor. Manapság, amikor a munkahelyek fokozott veszélyben vannak és ha egy állami vállalat ennyire érdektelen abban, hogy a ráadásul versenyképes magyar termékek gyártását támogassa, akkor vajon mit várhatunk a külföldi multiktól, pl. a franciáktól, ahol nyílt protekcionista gazdaságpolitikát folytatnak?

Persze nem vagyok naiv, világos, hogy 1000 db esetén már keményen fog az a bizonyos penna és virágozhat a korrupció, aztán mire 3-4 múlva kiderül az eset, akkor majd az akkori BKV vezérigazgató széttárja a karját és azt mondja: "én akkor még nem voltam itt".

Visszatérve a Szempontra, számos hasonló "kényes" témájú riport elkészítése után éppen most szűnik meg. Azért vicces, mert belső készítésű a műsor és M. Kiss Csaba is állandó munkatárs (Kékfény), szóval a megspórolható összeg minimális.