\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Valahol elkeveredtem a válaszban. A lényeg a privatizációban rejlik. Ha valami hasznot hoz, akkor elprivatizáljuk. Ez nem jó. Ez azoknak jó, akik reszketnek a pénzért, mert ezzel bebiztosíthatják magukat, hogy ne kelljen 4 évente remegő térddel hazamenni. A versenyszféra jó dolog ott ahol termelés van. De nem azzal van a gond, hogy az államé, tehát közvetve az országé, hanem azzal, hogy nincs kontroll. Egy magánszemély kitaposná a dolgozók belét, mert a szakszervezet szó hatására menekülnie kéne vagy törvénytelen eszközhöz nyúlnia. Persze más eu-s országban megy a szakszervezet, de itt már csak pár cégnél van. Nagy seb ez Nekik. Nem vagyok hajlandó bevenni a hintáztatós dumát, hogy bár a munkavállalóknak rosszabb lenne privatizálás után, de az utasközönség jól járna. Jól járni így is jól járhatunk, csak a sikkasztásokat és egyéb félig-meddig törvénytelen dolgokat kellene visszaszorítani. Hogy is mondta annak idején Demszky az egyik közbeszer. pályázatra? Minek azt meghirdetni, úgy is ez a cég nyerte volna. Hol van ilyenkor az igazságügyi miniszter? De van még pár ilyen front ahol bicskanyitogató dolgok történnek. A posta bár nyereséges valamelyest, mégis rászorult, hogy eladja két igen értékes ingatlanát a Moszkva tér környékén. Az egyik műemlékvédelem alatt állt. Eladták, majd a pénz elfolyt. Most méregdrágán bérlik a Mammut egyik üzlethelyiségét, amely folyamatos kiadásként szerepel. Ha elfogyott az előbb említett ingatlanok ára, máris veszteséges a cég. Tehát csörgethetjük a harangokat, hogy veszteséges és el kell privatizálni. Ennyi. Ezt gondold végig, hogy az új tulajon kívül kinek jó. Ha valami hasznot hoz, hát hozza az államnak, de ne egy magánszemélynek aki ennyi pénzzel már hatalommal bír. Jó ez a hatalom az államnak, közvetve Nekünk. Matematikailag kissé sántít, hogy ha valami veszteséges akkor az új tulajdonosnak nem lesz az. Az új tulaj meg karitatív szervezet, hogy egy veszteséges céget vesz meg? Piacvásárlásnál megértem, de nincs konkurencia. Most akkor hogy is van ez?