\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Bolíviában nem a tömegközlekedést hanem az áramot és az ivóvizet privatizálták. Több mint 2x-esére emelkedett mindkettő ára. Fél évig harcoltak utcai harcokban a kormány erőivel. Végül mikor kiderült, hogy egy retkes amcsi cég bitorolja a tulajdonjogot, még hevesebbek lettek az összecsapások. Végeredményképpen a cég helytartója elmenekült az amerikai nagykövettel együtt. Magáncégként óriási tőkével bárkit megvesznek, likvidálnak vagy konkurenciaként eltaposnak. A GVH meg mint minden más MaO-i esetet megnézve kilóra vannak megvéve. Mit gondolsz miért került Nekünk 20.000-be annak idején egy db demszky karó vagy több millióba egy vizitdíjautómata? Szerte Európában megoldják az 1/3, 1/3, 1/3 elven a közlekedést. Csak itt fizet többet a magyar kormány és az utazóközönség. Támogatom, hogy ki kéne venni a tulajdonos kezéből a BKV feletti hatalmat, csak sajnos ez a Főv. Önko. és én nem a Főv. Önko.- kezéből venném ki a BKV-t, hanem az SZDSZ kezéből a Főv. Önko.-t. Nem csak a BKV-t teszik így tönkre hanem egész pestet. A statisztikákat elvézve lehetetlen, hogy demszky és az SZDSZ törvényesen bitorolná ezt a pozíciót. Nézz szét más MaO.-i nagyvárosban ahol arányaiban véve több jut a tömegközlekedésre. A főváros azért akart annak idején terjeszkedni, mert a búsás gázsit szedő agglomerációs övezet által beszedett iparűzési adó hozzájuk landolt volna. Nem véletlen, hogy több BP-i kerület ki akart válni. Akik beléptek Pestbe, azok is megbánták. Nézz meg egy Budaörsöt. Virul, mintha nem is MaO-i város lenne. Eszük ágában sincs igába hajtani a fejüket, és örülök neki, hogy Érd sem. Szégyen amit ez a törpepárt tett Pesttel, de valahol azt kell mondjam, hogy meg is érdemlik. Vidékben több a hazaszeretet mint Pestben. Ott kisebbek a közösségek és az emberek jobban törődnek a lakhelyükkel. Pesten egymást tapossák az emberek azért a koncért amit a főváros hagy nekik pedig Ők fizetik az egészet. Nem bántam meg, hogy elköltöztem Pestről. Már csak a BKV-t kéne lecseréljem egy helyire.