\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Én csak egyet remélek. Hogy azok a kolegák akik mégis kimennek élve haza jussanak. Mivel a pesti ember nemigen fogja fel, hogy mit jelent pl a dózsa györgy úton 2 db troli és 3 db buszjáratból 1 trolit és két buszjáratot úgy megszüntetni, hogy a maradék 1-1-et ritkítják még csúcsidőben is. Sajnos kerültek a reformok közé épkézláb dolgok is és ezt egy öngyilkossági csomagban álcázták. Ez pedig minden budapesti állampolgárt érint. A véleményem az, hogy ezen kívül minden magyarországi lakost is. MaO 205-ben a megszorítások előtt világelső volt a fogyaasztás miatt adók és illetékek formájában államkasszába visszafolyt arányban. 73. Világelsők egy ilyen szegény országban! Közben összehasonlítgatunk itt svéd adóredszerrel amikor ott ennyi adó után luxusellátást kap a nép. Itt meg alsó hangon egy dolgot 2x adóztatnak, mint pl eddig az autózást. Ez mára átterjedt az egészségügyre is. A fidesz óvatosan kezeli a népszavazást. Kérdeztek volna inkább engem, hogy mit írjanak a papírra. Diktáltam volna:

Egyetért-e Őn azzal, hogy a népszavazás lezárása és az eredményhirdetés befejeztével az összes politikus, képviselő, miniszter és az egész korrupt bagázs tiszteletdílyát és egyéb járandóságait 50 évre befagyasszák 0, azaz nulla forint kifizetési értékkel???

A főváros vezetése az egyik zsebéből a másikba (bkv) nem hajlandó pénzt átteni. Nem úgy mint a világ ÖSSZES tömegközlekedést üzemeltető nagyvárosában. A nyilvánosság előtt meg sír, hogy nincs rá pénz. Egyetlen egy kérdésem van csupán. Akkor mire szedték össze a nagy lóvét a reformokkal? Mihez akarnak (akarunk) kezdeni az összekuporgatott (azóta szerintem a kormány által lellopott) temérdek pénzzel? Számos külföldi szaksajtó hibának nevezte, hogy a mély lélegzetvétel szerű gazdasági trükköt úgy hajtották végre, hogy megált a légzés. Megállt a gazdaság. Értem én, hogy az exporttal szerzünk vagyont, de ezek a b@lf@szok adták el az iparunkat. Majd 1-1.5 évtizeddel később most a közelezően állami bkv-t is eladják. Semmi másért, csak hogy magán kézbe follyon a dotáció. Eddig méregdrágán üzemeltetik, korrupt üzleteket kötnek, majd ha eladták, döngetik a mellüket, hogy: "na ugye, hogy el kellett adni. sokkal jobban megy ez így." Pedig csak kontroll kellett volna és a gyeplőt nem elengedni. Kicsit olyan ez mint a mai politikai/gazdasági helyzet. Elengedte a nép a gyeplőt. Az embereket nem érdekli, mert nem hiszik, hogy a döntéseik vagy akaratuk felhallatszik. Pedig Ők csak szolgák a miniszter szó jelentése szerint. Éljünk a törvény adta lehetőségeinkkel, mert nemsokára az sem marad. Bár lassan már igaz lesz, hogy annak van igazsága akinek van pénze perre. Árpádsávost betiltanák, pedig ott van a címerünkben és még Gyurcsány is esküt tett rá. Nem nézheted le az adódból élő segélyeket felemésztő cigányra, még ha tudod is, hogy a roma elnevezésű fajtársa dolgos, szorgos és még mások előítéleteit is elszenvedi. Mert nem nézhetsz gyűlölködően, pedig tudod, hogy meglop. Közben az élettársaddal azon tanakodsz, hogy lesz-e pénz esküvőre és egy gyereket be mersz-e vállalni, addig a segélyeinkből élő a 8.-at szüli a TE nyakadra. Azt hiszem igy hajnaltájt megtelt a faszom a nemtörődöm emberekkel akik azt hiszik van még vesztenivalójuk. '56-ban az emberek gondoltak az ínséges időkre. Előre levágták a disznót, feltöltötték az éléskamrát befőttel, stb. Most ha belegondolsz az informatika világában élünk. Másodpercek alatt értéktelenedne el a pénznek nevezett (hazudott) bankjegy a tárcánkban. Átlag magyarként meg azt hiszem 6-7 napig húznánk az itthoni kosztból. Ha nyerek a lottón elköltök minden pénzt. Vekkert veszek belőle. De nem kettőt. 50 000 000-t. Teszek egyet minden utcasarokra, hátha felébred végre valaki ebből a rossz álomból.