6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Tarlós István hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják a szerintük szakmailag megalapozatlan járatritkításokat, amelyekkel Budapesten az 1940-es évek végének színvonalára süllyedne a tömegközlekedés.

forrás
  • BenceYCE
    namégegy
  • BenceYCE
    Hmm
  • BenceYCE
    bicikli, mert a taxik elfogytak...
  • BenceYCE
    Lássuk a büdzsét!

Érvelésük megértéséhez vázoljuk fel a BKV költségvetését.

A cég összesen 116 milliárd forintot fordított működésre tavaly. Ez az összeg már 1992 óta folyamatosan csökken, mert a főváros 16 évvel ezelőtt vont el először pénzt a BKV-tól, mondván, hogy a négyes metróra spórolnak belőle. Az ország – és a főváros – közösségi közlekedésre fordítható pénzeinek nagy részét is az 511 milliárd forintos beruházásra fordította a városvezetés.

A 116 milliárdos kiadás mellett az utasok évente 46 milliárd forintért vesznek jegyet és bérletet, ez a költségek 40 százaléka. Az állam fogyasztói árkiegészítés és termelési támogatás címén 49 milliárdot, vagyis 41 százalékot ad. A maradék egy részét adja a főváros, miközben a legtöbb európai városban 33-33-33 százalékos arányban járul hozzá az utas, a város és az állam a közösségi közlekedés fenntartásához. Ami pedig még mindig hiányzik, azt a BKV hitelből fedezi, a bankok azonban már nem akarnak a cégnek hitelezni. A főváros azonban inkább a négyes metróra, és más fejlesztésekre ad pénzt, a működés költségeihez csak kis mértékben járul hozzá.

Így egyelőre úgy tűnik, a hétfői sztrájkra nincs rövid távon megvalósítható megoldás. A Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass szervezői azt javasolták, hogy aki teheti, menjen biciklivel. Félő azonban, hogy a legtöbben inkább autóba ülnek, és megtapasztalják, milyen lenne az élet BKV nélkül.

Tehát az utasok és az állam többet fizet mint máshol. Többet mint 1/3-ot. A város viszont lop. A fővárosi vezetés LOP!
    Egy 1%-os (100.000 ember támogatását élvező) párt dönt egy 1.7 millió lakosú főváros sorsáról (az 1 % pedig országos adat).
    Éljen a szadesz. Jó sokáig!! Éljen Demszki!!! Éljen demszkigrád!!!
  • Tertovan
    Hello

esetleg valaki aki "vagja" a holnap deleloti buszok kozlekedeset adna valami tampontot a gazdagret es Lehel piac kozti tavolsagra?
    plz :)
  • I.C.ram
    Hát ebből egyik se megy arra, amerre nekem kéne...
  • bertino
    az én járatom sincs kurvára benne xD
  • BenceYCE
    Én csak egyet remélek. Hogy azok a kolegák akik mégis kimennek élve haza jussanak. Mivel a pesti ember nemigen fogja fel, hogy mit jelent pl a dózsa györgy úton 2 db troli és 3 db buszjáratból 1 trolit és két buszjáratot úgy megszüntetni, hogy a maradék 1-1-et ritkítják még csúcsidőben is. Sajnos kerültek a reformok közé épkézláb dolgok is és ezt egy öngyilkossági csomagban álcázták. Ez pedig minden budapesti állampolgárt érint. A véleményem az, hogy ezen kívül minden magyarországi lakost is. MaO 205-ben a megszorítások előtt világelső volt a fogyaasztás miatt adók és illetékek formájában államkasszába visszafolyt arányban. 73. Világelsők egy ilyen szegény országban! Közben összehasonlítgatunk itt svéd adóredszerrel amikor ott ennyi adó után luxusellátást kap a nép. Itt meg alsó hangon egy dolgot 2x adóztatnak, mint pl eddig az autózást. Ez mára átterjedt az egészségügyre is. A fidesz óvatosan kezeli a népszavazást. Kérdeztek volna inkább engem, hogy mit írjanak a papírra. Diktáltam volna:

Egyetért-e Őn azzal, hogy a népszavazás lezárása és az eredményhirdetés befejeztével az összes politikus, képviselő, miniszter és az egész korrupt bagázs tiszteletdílyát és egyéb járandóságait 50 évre befagyasszák 0, azaz nulla forint kifizetési értékkel???

A főváros vezetése az egyik zsebéből a másikba (bkv) nem hajlandó pénzt átteni. Nem úgy mint a világ ÖSSZES tömegközlekedést üzemeltető nagyvárosában. A nyilvánosság előtt meg sír, hogy nincs rá pénz. Egyetlen egy kérdésem van csupán. Akkor mire szedték össze a nagy lóvét a reformokkal? Mihez akarnak (akarunk) kezdeni az összekuporgatott (azóta szerintem a kormány által lellopott) temérdek pénzzel? Számos külföldi szaksajtó hibának nevezte, hogy a mély lélegzetvétel szerű gazdasági trükköt úgy hajtották végre, hogy megált a légzés. Megállt a gazdaság. Értem én, hogy az exporttal szerzünk vagyont, de ezek a b@lf@szok adták el az iparunkat. Majd 1-1.5 évtizeddel később most a közelezően állami bkv-t is eladják. Semmi másért, csak hogy magán kézbe follyon a dotáció. Eddig méregdrágán üzemeltetik, korrupt üzleteket kötnek, majd ha eladták, döngetik a mellüket, hogy: "na ugye, hogy el kellett adni. sokkal jobban megy ez így." Pedig csak kontroll kellett volna és a gyeplőt nem elengedni. Kicsit olyan ez mint a mai politikai/gazdasági helyzet. Elengedte a nép a gyeplőt. Az embereket nem érdekli, mert nem hiszik, hogy a döntéseik vagy akaratuk felhallatszik. Pedig Ők csak szolgák a miniszter szó jelentése szerint. Éljünk a törvény adta lehetőségeinkkel, mert nemsokára az sem marad. Bár lassan már igaz lesz, hogy annak van igazsága akinek van pénze perre. Árpádsávost betiltanák, pedig ott van a címerünkben és még Gyurcsány is esküt tett rá. Nem nézheted le az adódból élő segélyeket felemésztő cigányra, még ha tudod is, hogy a roma elnevezésű fajtársa dolgos, szorgos és még mások előítéleteit is elszenvedi. Mert nem nézhetsz gyűlölködően, pedig tudod, hogy meglop. Közben az élettársaddal azon tanakodsz, hogy lesz-e pénz esküvőre és egy gyereket be mersz-e vállalni, addig a segélyeinkből élő a 8.-at szüli a TE nyakadra. Azt hiszem igy hajnaltájt megtelt a faszom a nemtörődöm emberekkel akik azt hiszik van még vesztenivalójuk. '56-ban az emberek gondoltak az ínséges időkre. Előre levágták a disznót, feltöltötték az éléskamrát befőttel, stb. Most ha belegondolsz az informatika világában élünk. Másodpercek alatt értéktelenedne el a pénznek nevezett (hazudott) bankjegy a tárcánkban. Átlag magyarként meg azt hiszem 6-7 napig húznánk az itthoni kosztból. Ha nyerek a lottón elköltök minden pénzt. Vekkert veszek belőle. De nem kettőt. 50 000 000-t. Teszek egyet minden utcasarokra, hátha felébred végre valaki ebből a rossz álomból.
  • BenceYCE
    28km
  • BenceYCE
    Sajnos nem tudok egyetérteni az álláspontoddal. A politika egy eszköz a különböző gazdasági érdekcsoportok kezében. És a pártok közötti összefonódásokhoz kétség sem férhet. Ezen gazdasági érdekcsoportok vagy a csoporton belüli összefogások pedig ha akarod ha nem befolyásolják az életedet. Tehát nem feltétlen kell hozzászólnod egy-egy vadbarom politikus őrült önbeteljesítéséhez, de legalább figyelj és láss. Mert a nem érdekel című hozzáállás felelőtlen jellemre vall.
  • fsgh
    egyiket se ismerem és egyik se jó nekem szal tárgytalan:P
  • CattiBrie
    Sztrájk

A sztrájk miatt holnap a BKV járatok üzemkezdettől 13 óráig nem közlekednek! Kivétel ez alól a 13-as, a 14-es, a 30-as, a 41-es, a 41gyors, az 50-es, az 58-as, a 87-es, a 87A, a 88-as, a 113-as, a 113A, a 114-es, a 120-as, a 147-es, a 150-es, a 170gyors, a 187-es, a 250-es autóbuszjáratok, a 83-as trolipótlók, valamint a 2-es villamospótlók!

13-as Budatétény-Diósd

14-es Kosztolányi Dezső tér-Baross Gábor telep

30-as Baross tér-Újpest, Szondi utca

41-es Kosztolányi Dezső tér-Budafok, Vincellér utca

41gyors Kosztolányi Dezső tér-Őrmező

50-es Budatétény-Balatoni út

58-as Budafok-Balatoni út

87-es Kosztolányi Dezső tér-Kamaraerdő

87A Kosztolányi Dezső tér-Kamaraerdő

88-as Kosztolányi Dezső tér-Budafok, Törley tér

113-as Budatétény-Diósd

113A Budatétény-Nagytétény, Angeli utca

114-es Kosztolányi Dezső tér-Baross Gábor telep

120-as Árpád híd-Újpest, Központ

147-es Újpest, Központ-Megyer

150-es Budafok, Törley tér-Arany János úti lakótelep

170gyors Rákospalota-Újpest, Központ

187-es Kosztolányi Dezső tér-Kamaraerdő

250-es Kosztolányi Dezső tér-Budafok, Törley tér

83-as trolipótló Orczy tér-Kálvin tér

2-es villamospótló Boráros tér-Március 15. tér

Forrás: fovinform.hu

Tehát ha jól értem, éjszakaiak sem!
  • Bandee1987
    4 óra
  • Tertovan
    Hello

A bkv-nal mit jelenet idoileg az "uzemkezdet"?
  • CattiBrie
    Holnap sztem szabadnaposok lesznek...
  • CattiBrie
    Á! Látom, köszi! Nem mentem ár a fővinform híreire, gondoltam a bkv.hu főoldalán is fent lesz! [naiv] :(

:)
  • banok
    az ellenőrök is sztrájkolnak?
  • Prank
    fővinformra mutat a linkje
  • Prank
    itt van, kicsit görgess le...
  • CattiBrie
    Én így másodszorra sem. :D
    Adsz linket, plíz! :)
  • Prank
    én találtam értesítést...
  • CattiBrie
    Vajon mikor lesz a hétfői 'menetrendről' értesítés a bkv.hu-n?

Nem valami nagy informatikus brigáddal rendelkező ez a cég. :)
  • bertino
    nem fogok a kedvedért ennyit gyalogolni, tekintve, hogy metroval+busszal érek be kb 1 óra alatt
    így átgondolva, valoszínűleg több is az a 4 km a melohelytől.
  • Molnibalage
    Az egy órányi NAGYON kényelmes séta. Ebbe nem hal bele az ember. Első éves egyetemista CSAK az egyetemen lesétál ennyit a BME-n egy hosszú nap folyamán. kb. 1 km-t sétálok CSAK a HÉV-hez ki. Ez naponta 2 km. Ehhez jön még a Bp-n sétálgatás. Mondtam, sok lusta ember. Egy nap meg végképp ki lehet bírni.
  • I.C.ram
    Biztos kurvajó lenne, ahogy 2x annyi autó dugóban állva 2 perc alatt egészségügyi hátérérték 3xosára duzzasztja a károsanyag mennyiséget :P
  • I.C.ram
    Volt rengeteg próbálkozás arra pl, hogy buszsávban olyan autók is közlekedhetnek, amelyekben legalább 3-an ülnek. Működött egy darabig, aztán elkezdték az emberek felvenni a buszmegállóban álló embereket, illetve bábúkat öltöztettek be, és raktab be a kocsikba :D Szóval megbukott. Ez talán pont Franciaországban volt :D
  • fsgh
    az még annyira nem is gáz:D én kb 20kilóméterre lakok a sulitól(pest széltében hány kilóméter?:P mert ha 20 akkor nem mondtam sokat..)
  • bertino
    gyalogolj be melohelyre 4 km-t helyettem is, thx.
  • fsgh
    hát igen, de elég sok embernek tényleg messze van a munkahely/iskola...Például én a 17kerületből sétáljak/biciklizzek be a 9.kerületbe?:D szép lenne.
    Buszhoz is 5:30kor kelek...hát még úgy:P
  • Molnibalage
    Az ami Fr-ben. Többen jártak egy kocsival. Előkerültek a bringák és az emberek végre hajladóak lettek két saroknál többet sétálni. Bődületesen lusta igen sok ember... Ott a sztrájk hatására Sarkozy-nek vissza kellett vennie reformjaiból. Hát itthon sem ártana...

Igazából 1 olyan hét kéne itthon, hogy nem jár semmi. Kire lehet mutogatni, hogy nem ad pénzt a működésre? demszky, gyurcsány és köcsög társai. A tömeg őket szépen meglincseli és az élet szépen megy tovább.
  • fsgh
    az origon is megírták itt

Szerintem ez már biztos...Mi lesz itt még a MÁV is megáll...
  • fsgh
    ez még mindig nem 100%-ig biztos de már alakul...(önző vagyok én örülnék neki nagyon)
  • banok
    nincs megegyezés
  • fsgh
    BKV szerintem nem fog...De ez majd kiderül nemsokára...16:00-kor ülnek össze utoljára..a híradóban már benne is lesz mit döntöttek.
  • bertino
    így kell ezt.
  • banok
    MÁV se lesz holnap

ha már lúd legyen kövér.
  • fsgh
    igen ezzel én is vagyok...vagy nagy tömeg lesz, vagy senki se lesz...De lehet hogy úgy gondolkodnak mint Te hogy senki se lesz mert mindenki belegondolt hogy sokan lesznek és ezért azt gondolják hogy felférnek a buszra és mégis csak sokan lesznek:DDDDDDdd ezt bogozd ki:P
  • fsgh
    :DDDDdd

#4434: ja ráadásul az én sulimhoz el se visz 1 busz se:DDd
  • CattiBrie
    Én először arra gondoltam hogy hát ha sztrájk, akkor tuti hogy tömeg lesz mindenhol.. de utána meg arra, hogy biztos mindenki így gondolkodik.. szal lehet hogy elindulok éjszakaival.. :)