\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Ne csak leengedd a szeleppel a verdát, de a szelepet is vedd ki :)
    Nemrég írtam egy kellőképpen hosszú hsz-t. Csak ismételni tudom önmagamat. Ez egy következmények nélküli ország. Magamat abszolut radikálisnak tartom és inkább demokratának mint egyébbnek. De! Megszűntetnék minden segélyt és minden kedvezményt! Ugyanis mindannyian jól láthatjuk, hogy bár egyszerre nem tudnak egy vödör szart letolni a torkunkon, azért szép apránként elérik a céljaikat. Emlékezünk a taxis blokádra. Nem telt el utánna 1 év és ugyan ott voltunk az üzemanyagárral. Ha megszűnne az etetés, rögtön felbőszülne a nép. Ugyanakkor nem reális dolog, hogy kikerülhető a luxusadó. Én 50 miller feletti magántulajdonnál 100% adót vezetnék be. Ha nem látnánk reményt a jobbulásra nem tekernénk tovább és észre vennénk, hogy évről évre több a szegény. Pest egy más világ. Én ugyan itt nőttem fel de mindkét szülőm vidékről költözött fel a jobb megélhetésért. Épp ezért merem állítani, hogy Budapest úthálózatának hosszát és a lakosság számának arányát összehasonlítva röhelyes, hogy mivel szúrják ki a pesti ember szemét az adójáért cserébe. Én magam már kimenekültem Pestről Érdre, de 20 évig ott laktam. Azon belül is a gettóban. Rengeteget jártam az országot mielőtt buszvezető lettem és merem állítani, hogy a MaO-i kis és nagyvárosok lényegesen jobb helyzetben vannak Budapesthez képest. Itt van a Karácsony pl. Az emberek egymást tapossák, hogy vegyenek valamit a szereteiknek. A legjobb jelző talán az a rohanó pestre, hogy "elfelejtik, hogy ki(k)ért güriznek". A valóban fontos dolgokra már nincs idejük. Talán a kevesebb több lenne. Bekerültünk a mókuskerékbe és ha kevesebbet kapunk, többet gürizünk, hogy szinten tartsuk magunkat. Örülök annak ha van olyan amber akinek nem kell számolgatnia hogy mire mennyit költ, de nem hinném, hogy ez az átlag.