BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pontosan errõl beszélek! Ha olcsóbb lenne, én is vennék magamnak sok mindent, pl. egy Ferrari Modenát. Hidd el, én is rá lennék szorulva (mint dagadt gyerek a bilire) egy ilyen gépre, mert nekem létszükséglet a sebesség, a csajok is ebben néznek meg, és munkába sem járhat akármivel az ember.
De nem kezdem el szidni a megboldogult Enzo mestert, amiért ilyen drága a gép, pedig megtehetném, hiszen van Ferrari topic az SG-n.

MarkBlade
Egyetértek veled azonbanazt sem felejsd el hogy a drága jegyek és bérletek ellenére a buszok késnek, ezt lehet fogni az utakra de sokszor van az hogy a bvezetõ már bent áll csak nem indul.. ezen kívül a mostani metró pótlás is szörnyen sikerült.. ami mûködött tavaj meg az elött idén kriminális.. és aki megveszi a jegyet nem ezt várja..Külön busz sávok kellenének..
A modern ember életvitele, a modern város kiépítése olyan, hogy legtöbbünknek nincs lehetõsége a tömegközlekedés kikerülésére, így a bkv majdnem annyira "kötelezõ", mint az adó.

Nyarlathotep: "Sírtok, hogy drágák a jegyek... fenéket drágák!" Talán, ha kicsit alátámasztanád a mondanivalód: ) mert a másik oldalról ez mûködik, ha kiszámolod egy átlagos kereset / egy felnõt bkv-bérlet arányát, már láthatod, hogy igenis drága egy havibérlet.

Ok, akkod van jogod morogni!

Egyébként meg így is meg veszem, csak sokallom és nem vagyok elégedett fogyasztó. Ennyi!

Én magamból indultam ki, amikor azt írtam, hogy megvenném, ha olcsóbb lenne.

Ebben az országban csak egy baj van: nem minden mûködik úgy, ahogy azt Móricka elképzeli...

Sírtok, hogy drágák a jegyek... fenéket drágák! Remélem, majd ha normálisan megépítik a metrón a kapus rendszert, akkor rendesen kiszürõdik ez az iszonyat sok böszme ember!

Ha nem fizeted meg, akkor egyszerüen nincs jogod használni! Senkit nem érdekel, hogy neked el kell jutni az a-ból b pontba, fõleg ingyen!

"De arra nem jönnek rá, hogy minél drágább a jegy, annál kevesebben fognak venni belõle. Ha olcsó lenne, szerintem többen vennének és több lenne a bevétele is a BKV-nak."

Ezt mondja minden buta laikus, de ez nem így van! Te még akkor sem vennéd meg, ha fele ennyibe kerülne, ahogy azoksem, akik most sem veszik, mert akkor is kitalálnál valamit, hogy miért nem!

Arra gondoltam, hogy ha valakinek nincs autója vagy jogosítványa és gyalog messze van, ahova menni szeretne, akkor kénytelen BKV-val menni. A taxi meg szerintem luxus. Egyébként te szoktál BKV-val utazni nap mint nap, hogy ennyire meg vagy vele elégedve?

Összhangban van. Hasonlítsd össze pl. a taxival... Ha tovább folytatjuk, még azt is kifogásolni fogod, hogy kék a busz, pedig Te pirosat szeretnél, ezért nem fogsz fizetni, ha még az utasok kéréseit sem tudjéák teljesíteni... bagatell az egész vita.

Már miért kellene? Ismét az elejénél tartunk, mégegyszer nem írom le, bocs. Olvass vissza, flame off.

Igen, de a szolgáltatás színvonala álljon összhangba az árral!
Nem úgy van, hogy ha nem vagyok elégedett, akkor nem veszem igénybe, vannak akik kénytelenek igénybe venni.

Atisz
De állami támogatást kap ezért cserébe kicsit enyhébb tarifákat azt hiszem joggal várhat el az ember...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nem hiszem, hogy ez lenne a lényeg. Van egy szolgáltatás, amely tesz egy árajánlatot, Te pedig dönthetsz, hogy kell-e ennyiért vagy nem. Nem kötelezõ, mint az adó, senki sem fog kiközösíteni azért, mert nem veszed igénybe a szolgáltatást. Állami cég, vagy nem, szolgáltató cég, amelynek a szolgáltatásáért fizetni kell.

Atisz
Csak a pizzéria nem állami tulajdonban lévõ cég...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Az OK, de ha drágálod a pizzát, ehetsz helyette hot-dogot vagy valami olcsóbbat, de mit csináljon, aki kénytelen BKV-vel közlekedni, mert messze lakik a munkahelyétõl?

Ezt már mondtam: a BKV csak árajánlatot tesz Neked. Egy út 200 Ft. Ha nem tetszik, ne vedd igénybe. Én sem mehetek be a pizzériába, hogy "kérek egy négysajtosat ingyen, mert drága"...

Rakétaelhárító-rendszer sincs benne, arra az esetre, ha véletlenül meteorit csapna a buszba. Mindezt csak és kizárólag azért, hogy a vezetés zsebébe több folyjon. (érted, olyan extrém helyzeteket vázolsz, hogy kicsit már erõltetettnek tûnik...)

BenceYCE-tõl kérdezném, õ a szakavatott ember ebben a témában: Valóban nincs elsõsegély-doboz a BKV-járatokon?
Ha a buszon baleset, vagy ájulás, stb. történik, akkor a busz megáll, a vezetõ beszól a központba, értesíti a mentõket, majd leállít egy autóst, aki valószínûleg nem fogja megtagadni a segítségnyújtást.

Az egészségügyi dolog néhány esetben sántít. Az ember nem vérzik el 1 perc alatt, hacsak nem vágta ketté mellkasi vagy deréktájon egy üvegszilánk. Ez a mai biztonsági üvegekkel (az üveg ütésre apró szilánkokra robban, minimális hámsérüléseket okozva), felszerelt buszokon elég nehezen elképzelhetõ...

A jegyek árát meg egyfolytában emelik. Ne csodálkozzanak, hogy egyre több a bliccelõ, azért a méreg drága bérletért és jegyért, nem kapjuk meg a megfelelõ szolgáltatást. De arra nem jönnek rá, hogy minél drágább a jegy, annál kevesebben fognak venni belõle. Ha olcsó lenne, szerintem többen vennének és több lenne a bevétele is a BKV-nak. Egyébként meg talán nem kellene felemelni a fizetését a felsõvezetõi posztot most elfoglaló vezérigazgatónak és akkor abból a pénzbõl lehetne néhány elsõsegély ládát plusz légkondit vásárolni. Ha jobb lenne a szolgáltatás színvonala, amit nyújtanak, biztosan én is szívesebben megvásárolnám a drága jegyet és bérletet. De így a dög melegben a dugóban, csak az jut az ember eszébe, hogy ezért fizessek annyit, hogy aszalódhassak a melegben?
Bár ez csak az én véleményem. Ti mit gondoltok?

Igazad van, nem érdeklik az emberek a vezetõséget, lényeg, hogy minél több pénz maradjon náluk,ez nagyon dühítõ. De ez nem csak az elsõsegély ládával van így, hanem sok mindennel, pl. légkondi,akár megpusztulhatunk a 37 fokos melegben, a dugóban, a buszokon, nem zavarja õket, nekik van légkondis autójuk meg irodájuk.

Max7
Egészség ügyi oktatásra járok (mert nem adják ki a jogsit nélküle) és egy nagyon humoros fazon tartja az oktatást.....

Egy érdekes infót rebesgetett el nekem hogyha megyünk külföldre busszal akkor a kibaszott nagy elsõsegély ládába bukunk fel az elsõ ajtónál amikor felszállunk...

Ha vidéken utazunk (általában) ugyan ez a helyzet a volán buszokon is ott is itt ott láni elsõsegély ládát!

Viszont a BKV buszokon nincs! Még pedig azért mert a vezetõség azt álapította meg, hogy budapest határain belül a mentõ a gyors forgalom és budapest nagysága miatt (vagyis szerintük kicsi) a mentõ 5 percen belül odaér! (ezt természetesen azért találták ki hogy a vezetõk zsebében több landoljon és kevesebb legyen a kiadás)

Kérdem én......

3-5 perced van hogy levegõhöz jusson az eszméletlen leált légzésû ember hogy beáljon nála a halál (agyhalál) ami tulajdon képpen nem nevezhetõ biologiai halálnak sem (mert az még visszafordítható) de nem nevezhetõ biologiai halkálnak sem (mert még újraéleszthetõ csak agyhalott)...

a mai forgalmat, útfelújításokat, kátyukat, a mentõk állapotát figyelembe véve kérdem én aki már mentõt hívott budapesten kihez érkeztek meg 5 percen belül?

vagy ha baleset történik és az üvegszilánk egy ütõeres vérzést okoz akkor mivel tamponálom? milyen anyagból teszek rá szorító kötést? az átlag embernek 3-5 liter vére van amelyet a szívv 1.5 perc alatt körbeforgat! vagyis 1 perc 30 másodperc... kérdem én ismét a mentõ az gondolom fénysebességel közlekedik légvonalban...

mert ügye ha látom hogy spriccol a vér elszorítom a nyomoponton, tamponálom, nyomokötést teszek rá és végül de nemutolsó sorban mentõt hívok..... de ha nincs mivel ezt megcsinálni akkor egybõl mentõt hívok... és hagyom elvérezni?

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Ilyenek vidéken is vannak. "Egykisaprót" bácsi pl. minden délelõttjét a város fõtéren, délutánjait, estéit pedig a közeli vendéglátó egységben szokta tölteni.

Próbáld ki egyszer: "éhes vagyok" kérésre adj a kéregetõnek egy szendvicset. A kukában fog landolni, mert a szendvics nem tartalmaz alkoholt.

Jó, akkor alkalmazzon biztonsági szolgálatot, amely vigyáz a befektetésére. Pl. viperával, sokkolóval, tonfával stb.

CattiBrie
Az könnyen lehet, hogy van egy ilyen központi gyerek-depo és mindig másikkal mászkál. 😊
Mondjuk elvileg lehet öt gyereke, szerintem egyikünket sem lepné meg, és mint erre a munkára szakosodott.

[/spam]™

Mike at home
sosem kedveltem õket

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

PíszLávJuniti
rágebben mintha liberálisabb lettél volna ?:o

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Mike at home
rühelllem a koldusokat a hajléktalanokat

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Match
Ismerem mindkettõt.
Az utóbbi egy kicsit gyanus...
Ugyanis, az ok, hogy a standard koncepció az, hogy a lány felszál, karjában a gyerek, a gyereknél valami aluljáróban kapható kaja, tartja a markát, és mondja hogy "kérem segítsenek".

Azért gyanus, mert már elég sokszor láttam, viszont volt olyan hogy nem ugyan azzal a gyerekkel...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

CattiBrie
Kicsit más mint az akutális téma (témátok :]):

Neketek is van olyan csöves, kit már látásból ismertek. Mert egyszerûen annyira jellegzetes, vagy mert annyiszor láttad már?
Például "ismeritek" a kombínón a láb nélküli csöves, aki kunyerálva szokta végigcsúszni a villamost?
Vagy azt a fiatal cigánylányt, aki a metróban szokott leghátul felszállni egy gyerekkel a karjában és úgy kéreget?

[/spam]™

Mike at home
na persze, a rendõr kezét-lábát törve szalad, ha az ellenõr hívja
ha kisebb balesetnél kihovod ehylszinelni fél óra - óra mire odaér a járõr, majd pont 200 forintos kártételért fognak rohanni
még ha nem fizetem meg a helyszini bírságot az is csak szabálysértés

Mike at home
NEM, egy cégnek NE legyen hatósági jogköre

Mike at home
teljesebn mindegy hogy az adómból tartják fenn a BKV-t vagy keménykednek. Amúgy is mindig konszolidálják, szal a budapestieknek miért ne lehetne ingyenes?vagy mindazoknak akik az adójukkal a BKV-t fenntartják? mert fenntartjuk, tehát fizetünk érte, nem is keveset

Match
Ottartani nem tarthat...
Meg amúgy is...hogy? lefog? Szambázik elõttem?
Az igaz hogy semmi nincs a kezükben a bliccelõkkel szemben.
A fennálásuk óta nem tudnak semmit csinálni a bliccelõkkel szemben, mégse húzták le a rolót.

Ott tart és rendõrt hív. Aztán elkezdhet az ember kapálózni, hogy milliós üzletrõl késik, ahogy azt ilyenkor szokás...

Nézd a BKV szemszögébõl. Gyakorlatilag semmi sincs a kezükben a bliccelõkkel szemben, tehát bárki bliccelhet. Ezzel be is zárhatnák a kaput...

Match
Ok, ellenkérdés.
Ha igazoltathat, és azt mondom neki hogy bocs haver, nincs nálam személyi, mit csinál?

Amúgy a metrókon a befelé való ellenõrzés az egyetlen hatásos módszer...
Buszon, villamoson, trolin esélyük sincs...hacsak nem rendõri kísérettel furikázzák az ellenõröket.
Kifelé ellenõrizni a metrón szintén fölösleges...mire elõkapná a rádióját hogy hívjon valakit, úgyis a fehér csíkon kívül lesz a tettes.

Spec most nekem van, és lesz is bérletem. ha egyszer véletlenül otthonhagynám (ami elég nehezen fordulhat elõ, de nem lényeg) és elkapnak...Szted ha igazoltathat, ha nem, ki tudna belõlem szedni annyi infot, aminek következtében behajthatja rajtam azt a jópár ezer forintot, amit csak azért kéne kifizetnem, mert otthonhagytam azt a kurva bérletet.
Végülis miért ne, otthon termesztem a pénzt, meg eyg átlag hazafele séta alatt találok 10-20 ezer forintot....könnyen jön az a pénz...

Miért, mi mást tehet, ha pofátlanul eléáll a bliccelõ, hogy "nincs jegyem. Oszt? Mit teszel?" Ott tartani nincs joga, az adataidat felvenni sincs... verjen inkább?

Match
Jó, de nehogy már igazoltathasson az ellenõr...
Egyúttal akkor igazoltathasson a taxis is...

A parlamentig ne jussunk el most, de szerintem arra fel, hogy a "drágalátos utazóközösség" végre fizessen azért, amit igénybe vesz. A BKV csak árajánlatokat ad: egy út 200 Ft, ha nem tetszik, oldd meg máshogy. Teljesen jogosnak érzem.

Itt, a topicon belül is divat lett a "nekem az ellenõr nem ugat, mert leköpöm a kis g..it" szövegelés, ami ugyan állatira laza, és királycsávó lesz tõle az ember, de morálisan megkérdõjelezhetõ.

Match
Jah, de már itt is ki lett tárgyalva, hogy a "mire fel?" kérdésre nem tudnak normális érveket felsorakoztatni.

Lehet én vagyok naív, de néha valahol a bal kislábujjam piciny szegletében még bízom abban, hogy a parlamentbe értelmes döntéseket is tudnak hozni.

Hidd el, nem kell olyan sokat várni az indítvány elfogadására. Kilobbizzák maguknak gyorsan.

Match
remel = remek

Faxolni? 😊

Ezt egyébként már írtad, de valahogy fedezni kell az üzemeltetés költségeit kellene fedezni. A buszok és villamosok nem tudnak "bliccelni" az üzemanyaggal és az árammal... és ha tíz ellenõr havi fejenkénti 60 ezres fizetéssel csak havi 800 ezer kártól mentesíti a bökövö -t, az már megétre, ráadásul munkahelyet is teremtenek. A BKV nem szeretetszolgálat, hanem szolgáltató cég. Épp te mondtad, hogy ha nem tetszik a BKV, nem kell vele járni...

Match
Lol?
Hát ijesztõnek valóban ijesztõ lesz...pláne az átlag ellenõröket elnézve, kimondottan félelmetesek lesznek....mostantól ha bkv-zok, vihetek váltás gatyát.
A rajzok pláne kimondottan színvonalasak. Különösen a második azzal az övvel...írni kéne nekik levelet, hogy az usapolo.hu-n remel Slayer-es csattot lehet kapni 😊

És akkor pár idézet:
"hatósági jogkörük ugyan még nincs az ellenõröknek, de egy parlamenti indítvány elfogadása után igazoltathatnak is."

Na erre várhatnak.

"az ellenõrök öltözete a rendõrségi egyenruhára hasonlít majd, hogy az utasok számára ez is sugallja: õk hatósági jogkörrel rendelkezõ dolgozók."

A bliccelõ (mármint a nem balfaszok) elég szívós fajták, pont ilyenekkel akarnak rájuk hatni? Emberek, ha le akarjátok gyõzni az ellenséget akkor elõbb meg kell ismerni.

"Jelenleg az ellenõröknek csupán korlátozott hatósági jogkörük van"

Jah...kb mint nekem...de itt is láthatjuk, hogy egy okos ember a semmit is le tudja írni egy 10 oldalas esszében.

"Regõczi Miklós szerint azokat az utasokat, akik jeggyel, bérlettel veszik igénybe a BKV szolgáltatásait, nem zavarja majd, hogy az ellenõrök rendõruniformishoz hasonló ruhában dolgoznak, ez elsõsorban a bliccelõknek szól, akik ellen minden eszközzel fellép a közlekedési társaság."

Ezt pedig már fentebb kommentáltam, de annyira vicces, hogy be kellett mégegyszer másolnom 😊

Mike
egy cég ne akarjon tetszelegni a rendõrség szerepében még ha önkormányzati cég is
mert akkor én is csinálok egy céget, és kimegyek faxolni az M7-esre

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Nem beszélve a 30-35 fokos hõhullámról, amely egész nap volt... igaz, ez csak elhanyagolható mellékkörülmény.

CattiBrie
Megint? Én még nem is hallottam ilyent. :S

[/spam]™

Atisz
Kombájnón megint rosszullettek hála a minimális szellõzésnek és a legkondi hiányának... és persze Neked Demszkáj herceg <#integet2>

CattiBrie
"kocsis mammerok"

😄DD

[/spam]&#8482;

"új Ikarus" Ezen azért mosolyogtam egyet, de egyben szomorú is a tény, hogy azok a buszok immáron 12-13 évesek és igencsak ramaty állapotban vannak...

Na a kocsis mammerok egy külön fajhoz tartoznak... 😄

Max7
ezt én pl a 48-ason elég sokszor eljátszom igaz az más busz mint amirõl beszéltek itt ilyen új ikarus buszok járnak de azon pl a visszapinató is alacsonyan van!

mamika szál le a kocsijával az elsõ ajtón, nem fért el ezért én is leszáltam de még így se fért el, ráhúzta a kocsit a lábamra én meg amikor megijedtem léptem egyet hátra és telibefejeltem a visszapillantótt 😊

de a vezõ fain volt nem volt mérges még kérdezte is hogy jol vagyok-é 😊[/courier]

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]