6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4115 Kí mondta hogy nem bírom a dugót? Mivel sokat használok tömegközlekedést és gyalogolok, ezért minimális alkalommal keveredek dugóba. Azért kell a dugódíj, hogy más is ilyen "szerencsés" legyen mint én :) -
#4114 lesznek itt még nagy baz+ek -
#4113 Huzos, ami ebben a varosban tortenik... Vajon meddig feszitik a hurt? 20000 forintos berlet? Metro 10 percenkent a csucsban??? -
#4112 Ejszakai potlek. Sofornek, ellenoroknek, garazsban levoknek, stb. -
#4111 "350 forintért"
éjjel drágább az üzemanyag??? -
Christo #4110 Drágul az éjszakai busz - összefoglaló
Regőczi Miklós nyilatkozik a tarifaemelésekről
Vitézy Dávid ugyanerről -
#4109 Nagyon helyes. Vegre nem fogjak melegedonek hasznalni a budos csovesek, meg a tajtreszeg allatok. -
#4108 már látom a hírekben a megszúrkált őröket..... -
#4107 "3-4 hónap múlva minden éjszakai járaton lesznek őrök, tőlük 350 forintért lehet majd jegyet venni. Az éjszakai buszokra csak az első ajtón lehet majd felszállni." ezt tudnám támogatni ( zindexen irták) -
#4106 "Én 50 miller feletti magántulajdonnál 100% adót vezetnék be" LOL -
BenceYCE #4105 Ne csak leengedd a szeleppel a verdát, de a szelepet is vedd ki :)
Nemrég írtam egy kellőképpen hosszú hsz-t. Csak ismételni tudom önmagamat. Ez egy következmények nélküli ország. Magamat abszolut radikálisnak tartom és inkább demokratának mint egyébbnek. De! Megszűntetnék minden segélyt és minden kedvezményt! Ugyanis mindannyian jól láthatjuk, hogy bár egyszerre nem tudnak egy vödör szart letolni a torkunkon, azért szép apránként elérik a céljaikat. Emlékezünk a taxis blokádra. Nem telt el utánna 1 év és ugyan ott voltunk az üzemanyagárral. Ha megszűnne az etetés, rögtön felbőszülne a nép. Ugyanakkor nem reális dolog, hogy kikerülhető a luxusadó. Én 50 miller feletti magántulajdonnál 100% adót vezetnék be. Ha nem látnánk reményt a jobbulásra nem tekernénk tovább és észre vennénk, hogy évről évre több a szegény. Pest egy más világ. Én ugyan itt nőttem fel de mindkét szülőm vidékről költözött fel a jobb megélhetésért. Épp ezért merem állítani, hogy Budapest úthálózatának hosszát és a lakosság számának arányát összehasonlítva röhelyes, hogy mivel szúrják ki a pesti ember szemét az adójáért cserébe. Én magam már kimenekültem Pestről Érdre, de 20 évig ott laktam. Azon belül is a gettóban. Rengeteget jártam az országot mielőtt buszvezető lettem és merem állítani, hogy a MaO-i kis és nagyvárosok lényegesen jobb helyzetben vannak Budapesthez képest. Itt van a Karácsony pl. Az emberek egymást tapossák, hogy vegyenek valamit a szereteiknek. A legjobb jelző talán az a rohanó pestre, hogy "elfelejtik, hogy ki(k)ért güriznek". A valóban fontos dolgokra már nincs idejük. Talán a kevesebb több lenne. Bekerültünk a mókuskerékbe és ha kevesebbet kapunk, többet gürizünk, hogy szinten tartsuk magunkat. Örülök annak ha van olyan amber akinek nem kell számolgatnia hogy mire mennyit költ, de nem hinném, hogy ez az átlag. -
#4104 tréler se 2 forint, és inkább álljon ott 2 órát és soha többet, mint minden nap 10 percet. -
Christo #4103 3-as metró kocsiszín zenés videó, érdemes megnézni ;) -
#4102 éppen azért akkor is ott szidom, amikor akarom
én szavaztam meg, én kérem rajta számon a dolgokat
azért ültettem oda, hogy nekem jó kis várost csináljon
ergo én is basztathatom -
#4101 akkor meg? már bocs, de ne szólj bele
úgy fulladunk meg a városunkban, ahogy nekünk tetszik
így van el kell kezdeni, az említett sorrendben
sajnos nálunk az első lépés kimarad -
#4100 nem állok a gyaloglás pártján, csak neked ajánlottam mint alternatívát
na akkor még1x
nem bírod a dugót? (dugóba csak akkor rekedsz ha vmilyen járműben ülsz/állsz autó, busz, kamion)
akkor
tehát ha ez idegesít akkor gyalogolhatsz
gyalogosként még nincs dugó (ez sem igaz, metróba nehogy lemenj) -
#4099 meg önmaga is szabálytalankodik -
#4098 Azért írtam hogy a 2 hsz üti egymást, mert az másodszor azt mondtad hogy gyalogoljak (ebből következtettem hogy te is a gyaloglás pártján állsz ezért semmi gondod nem lenne a dugódíjjal :)).
Egyébként én amikor Bp-en vagyok, akkor vagy BKV-t használom, vagy valóban gyaloglok. Személygépjárművet csak tényleg olyan helyzetben (nagyobb út, bevásárlás) használok amikor szükséges.
Inkább dugódíj a prolinak, mint hogy önkényesen a benzint emeljék (az ugyanis kihat minden termékre ugyebár).
Máshol az emberek nem fulladnak meg én csak Bp általános légszennyezettségi adataira céloztam. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert olyan városban lakom ahol nagyon jó a levegő (egyelőre), de engem más emberek helyzete is érdekel...
"előbb infrastruktúra aztán tiltás meg maroktartás"
Na ebben egyetértünk, de valahol el kell kezdeni... egyébként meg nem tudom mi nem tetszik neked, ti szavaztátok meg Demszkáj herceget 4-edjére, igyátok is meg a levét :) -
#4097 Esetleg több rendőr az utakra a városban, és b@sszák meg a vészvillogós köcsögöket, meg a megállni tilos ellenére megálló barmokat.
Mit várunk egy olyan rendőrségtől, amelyik a saját épületétől (pl. IV. kerületi kapitányság) 10-20-100 méterre szabálytalanul parkoló autókat magas ívben leszarja? -
Takezó #4096 Valójában a korrekt az lenne, ha a rendőrök a törvényeknek megfelelően kezelnék ezeket a majmokat, de mivel "van fontosabb dolguk is", a helyzet sose fog változni. -
#4095 Na erről van szó... -
#4094 bár az sem jó, mert még tovább áll ott, meg el sem tud menni, kénytelen trélert hívni, az is ott fog állni, még nagyobb káosz lesz :) -
#4093 én sem :)
10k-ig szabálysértés csak -
Takezó #4092 Nem, nem a saját kocsimról beszélek;)
Punker: valóban, és az még kultúráltabb megoldás is: ) -
#4091 jaja tükör bőven 10k fölötti összeg garázdaság stb, szerintem jobb 2-3 szelepet kicsit kiengedni, hagy pumpálja a kerekeit.....rögötn megtanulja milyen várakozni :) -
#4090 költözz a külvárosba, esetleg zöldövözetbe, mindjárt nincs akkora forgalom :)
10 ropiból te ma nem cserélsz tükröt, szal ne akarj magadnak rosszat -
Takezó #4089 Nem, csak zavar, ha valaki pofátlan, és joggal hiszi, hogy meg is tehet bármit, mert senki nem merne neki szólni, a tükör elvesztését pedig nagyjából egyenértékű egy kisebb szabálysértési büntetéssel, csók, vigyen a rendőrségre.
Hát ha nem zavarna, akkor nincs vita: ) Irigyellek.
A belvárosban, mocskos egy hely. -
#4088 1. mi vagy te, önjelölt rendőr? :)
2. ha vmit megrongálsz ki is kell ám fizetni, a csóka sem lopta a pénzt amiből az autót vette, és a tükör bizony nem olcsó mulatság
3. nem igazán zavar :) nem tünne el a fele, számomra sokkal furcsább amikor vidéken 3 sávos úton alig van forgalom
4. merrefele lax?
-
Takezó #4087 : )
Nézd, az autósokkal egyébként kevés bajom lenne, ha már a levegő szennyezése mellett nem viselkednének tajparaszt módon, mint ahogy azt múltkor kifejtettem a Fórumozók fényképeiben.
Tegnap állok a 70-es troli megállójában, csóka egyszercsak odaáll a végébe, benyomja a csodatevő helyzetjelzőt, és kiszáll. Odamegyek, jelzem neki a problémám, rám se bagóz. Elüvöltöm neki a problémám, még én vagyok az őrült. Picit több időm van, és jelzésértékűen letöröm a tükrét, még neki állna feljebb.
Egyébként téged nem zavar az, hogy körbenézel egy utcában, és tele van, tömve van autókkal? Nem gondolod, hogy mennyivel más lenne a város képe (tisztaság, szag), ha mondjuk csak a fele eltűnne? Ugyanez igaz a cigányokra is mondjuk ez igaz, de az már nagyon álomország lenne^^ -
#4086 jaj, legalább te ne mondj ilyet légyszi Takezó -
#4085 továbbá: miért gondolod, hogy akinek van autója, az még többet tud és akar is fizetni
így sem fizet keveset
az államnak kell az extraprofit a benzin után, a vásárlás tán, a parkolás után, ha meg használni akarod, hörög, hogy mit képzelsz!
más országokban is vannak dugók
és bizony fenntartom, akit a dugó idegesít mehet gyalog
vagy kerékpározzon, igaz infrastruktúrája annak sincs
a város egyébként profitál belőled így is, egy métert nem mentél a kocsiddal, de már befizetted a lóerőadót ami az önkormányzaté
vegyél egy kocsit, és majd elámulsz -
Takezó #4084 Tiltás kell.
Mert a paraszt másból nem ért. -
#4083 pedig ott van:
"nem tetszik a dugóban ácsorgás? gyalogolj b+" nincs is semmiféle logikai bukfenc
szépen hangzik amit mondasz, csak faszság
1. a budapesten közlekedő autósok hány százaléka budapesti, a belvárosba behajtó autósok hány százaléka külvárosi?
2. miért csak a belváros érdekes, máshol az emberek megfulladhanak?
3. honnét szednéd a dugódijat, Budapest határától, V. kerület Kiskörút, Nagykörút, hungária körút? Mi van Budán? Ott hol lenne a dugódij? É-D irányban összesen két út van
4. és ne haragudj, de előbb infrastruktúra aztán tiltás meg maroktartás
erre próbáltam utalni a deszkás példámmal is -
#4082 akkor az 1
Campona hol van a Kosztolányihoz képest? igencsak messze -
#4081 Ez kialakulóban lévő skizofrénia? Vagy mi bajod van?
Először elküldssz a sunyiba, utána meg beszólsz hogy gyalogoljak. Ergó a 2 véleményed (7 perc van a 2 között, tehát ennyi idő az átalakulás - Norman Bates-nél kevesebb volt...) kizárja egymást.
Azért mondtam a dugóadót, mert a sok nyomi már nem tud meglenni az autója nélkül a levegő közben pedig (Budapest légszennyezettsége pár éve még Európában a legkisebb volt) egyre rosszabb. Ott vannak a dugók is. Közben pedig ott a tömegközlekedés és a gyaloglás.
Aki megteheti hogy mindenhová autóval robog, annak nem fog gondot okozni a dugódíj és akkor legalább a város is profitál majd belőlük. -
Prank #4080 camponánál van ilyen pálya és ingyenes... -
#4079 iegyébként gyönyörű példa a magyar hozáállásra: felújították a Kostost faszán, hogy a peremeken lehessen csúszkálni. Kölkök felfedezték, oda járnak deszkázni, görizni. Hű ezt talán mése kéne, gondolták az önkormányzatnál, megiérték építenek egy pályát a feneketeln tónál. aha
annyi lett belőle, hogy kitettek egy táblá, hogy deszkázni tilos
tudsz deszkázni kultúrált körülmények között Budapesten (2 milliós város!) és ingyenesen? NEM
de ezt ki nem szarja le -
#4078 fizet így is
milyen a magyar mentalitást? vért szívunk, kopasztjuk a birkát (nem ez már nem nyírás) de a feltélteket nem biztosítjuk, de markunkat tartjuk
kész van az M0-ás? készen vannak az olcsó P+R parkolók, ésatöbbi?
tudod mit, én meg azt mondom, minden 25-30 év közötti fizessen dupla annyi adót
mert akkor milyen faszán sokkal több adóbevétel lesz
a városvezetésnek nem az a dolga hogy kicsesszen az itt lakókkal, pedig most ez van
mégis mire fel ell 13%-os áremelés?
ja mert a képviselő urak leszarják? akkor miért nem mondjuk 50%
miért is ne?
drága Demszky/főváros hány centiméter kerékpárutat épített 1996 óta?
faszán el tudják baszni a pénzt mindenre, fűt-fát, autózható fővárost igérgetni, aztán mi van?
emelik az árákat, mert nekik mindegy, olyan adót vetnek ki amit nem szégyellnek, széjjel keresik magukat a paroláson, amiből ugye a kerület semmit nem lát, soroljam?
faszom kivan
és akkor jössz te itt a dugódijjal, mert az aztán megoldana ám mindent
nem tetszik a dugóban ácsorgás? gyalogolj b+ -
#4077 lófaszt a seggedbe a dugóadódat oda dugd be mellé -
Christo #4076 Végülis ja, a dugóadó segíthetne a BKV hiányán... mondjuk tiszta röhej hogy 500 milliárdból metró épül és még közel ennyiből a többi beruházás is, autópályák, hidak... de ebből 8 milliárd forint nem juthat a BKV-nak.
Mondjuk Vitézy is mondta már hogy a BKV-nál alapvető bajok vannak, például hogy kaját kétszer annyiért rendelnek, ami azért éves szinten elég szar. Ilyenekből is össze tud ám jönni sok.