BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nem kezdem el szidni a megboldogult Enzo mestert, amiért ilyen drága a gép, pedig megtehetném, hiszen van Ferrari topic az SG-n.
Nyarlathotep: "Sírtok, hogy drágák a jegyek... fenéket drágák!" Talán, ha kicsit alátámasztanád a mondanivalód: ) mert a másik oldalról ez mûködik, ha kiszámolod egy átlagos kereset / egy felnõt bkv-bérlet arányát, már láthatod, hogy igenis drága egy havibérlet.
Ha nem fizeted meg, akkor egyszerüen nincs jogod használni! Senkit nem érdekel, hogy neked el kell jutni az a-ból b pontba, fõleg ingyen!
"De arra nem jönnek rá, hogy minél drágább a jegy, annál kevesebben fognak venni belõle. Ha olcsó lenne, szerintem többen vennének és több lenne a bevétele is a BKV-nak."
Ezt mondja minden buta laikus, de ez nem így van! Te még akkor sem vennéd meg, ha fele ennyibe kerülne, ahogy azoksem, akik most sem veszik, mert akkor is kitalálnál valamit, hogy miért nem!
Nem úgy van, hogy ha nem vagyok elégedett, akkor nem veszem igénybe, vannak akik kénytelenek igénybe venni.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
BenceYCE-tõl kérdezném, õ a szakavatott ember ebben a témában: Valóban nincs elsõsegély-doboz a BKV-járatokon?
Ha a buszon baleset, vagy ájulás, stb. történik, akkor a busz megáll, a vezetõ beszól a központba, értesíti a mentõket, majd leállít egy autóst, aki valószínûleg nem fogja megtagadni a segítségnyújtást.
Az egészségügyi dolog néhány esetben sántít. Az ember nem vérzik el 1 perc alatt, hacsak nem vágta ketté mellkasi vagy deréktájon egy üvegszilánk. Ez a mai biztonsági üvegekkel (az üveg ütésre apró szilánkokra robban, minimális hámsérüléseket okozva), felszerelt buszokon elég nehezen elképzelhetõ...
Bár ez csak az én véleményem. Ti mit gondoltok?
Egy érdekes infót rebesgetett el nekem hogyha megyünk külföldre busszal akkor a kibaszott nagy elsõsegély ládába bukunk fel az elsõ ajtónál amikor felszállunk...
Ha vidéken utazunk (általában) ugyan ez a helyzet a volán buszokon is ott is itt ott láni elsõsegély ládát!
Viszont a BKV buszokon nincs! Még pedig azért mert a vezetõség azt álapította meg, hogy budapest határain belül a mentõ a gyors forgalom és budapest nagysága miatt (vagyis szerintük kicsi) a mentõ 5 percen belül odaér! (ezt természetesen azért találták ki hogy a vezetõk zsebében több landoljon és kevesebb legyen a kiadás)
Kérdem én......
3-5 perced van hogy levegõhöz jusson az eszméletlen leált légzésû ember hogy beáljon nála a halál (agyhalál) ami tulajdon képpen nem nevezhetõ biologiai halálnak sem (mert az még visszafordítható) de nem nevezhetõ biologiai halkálnak sem (mert még újraéleszthetõ csak agyhalott)...
a mai forgalmat, útfelújításokat, kátyukat, a mentõk állapotát figyelembe véve kérdem én aki már mentõt hívott budapesten kihez érkeztek meg 5 percen belül?
vagy ha baleset történik és az üvegszilánk egy ütõeres vérzést okoz akkor mivel tamponálom? milyen anyagból teszek rá szorító kötést? az átlag embernek 3-5 liter vére van amelyet a szívv 1.5 perc alatt körbeforgat! vagyis 1 perc 30 másodperc... kérdem én ismét a mentõ az gondolom fénysebességel közlekedik légvonalban...
mert ügye ha látom hogy spriccol a vér elszorítom a nyomoponton, tamponálom, nyomokötést teszek rá és végül de nemutolsó sorban mentõt hívok..... de ha nincs mivel ezt megcsinálni akkor egybõl mentõt hívok... és hagyom elvérezni?
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Próbáld ki egyszer: "éhes vagyok" kérésre adj a kéregetõnek egy szendvicset. A kukában fog landolni, mert a szendvics nem tartalmaz alkoholt.
Mondjuk elvileg lehet öt gyereke, szerintem egyikünket sem lepné meg, és mint erre a munkára szakosodott.
[/spam]™
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Az utóbbi egy kicsit gyanus...
Ugyanis, az ok, hogy a standard koncepció az, hogy a lány felszál, karjában a gyerek, a gyereknél valami aluljáróban kapható kaja, tartja a markát, és mondja hogy "kérem segítsenek".
Azért gyanus, mert már elég sokszor láttam, viszont volt olyan hogy nem ugyan azzal a gyerekkel...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Neketek is van olyan csöves, kit már látásból ismertek. Mert egyszerûen annyira jellegzetes, vagy mert annyiszor láttad már?
Például "ismeritek" a kombínón a láb nélküli csöves, aki kunyerálva szokta végigcsúszni a villamost?
Vagy azt a fiatal cigánylányt, aki a metróban szokott leghátul felszállni egy gyerekkel a karjában és úgy kéreget?
[/spam]™
ha kisebb balesetnél kihovod ehylszinelni fél óra - óra mire odaér a járõr, majd pont 200 forintos kártételért fognak rohanni
még ha nem fizetem meg a helyszini bírságot az is csak szabálysértés
Meg amúgy is...hogy? lefog? Szambázik elõttem?
Az igaz hogy semmi nincs a kezükben a bliccelõkkel szemben.
A fennálásuk óta nem tudnak semmit csinálni a bliccelõkkel szemben, mégse húzták le a rolót.
Nézd a BKV szemszögébõl. Gyakorlatilag semmi sincs a kezükben a bliccelõkkel szemben, tehát bárki bliccelhet. Ezzel be is zárhatnák a kaput...
Ha igazoltathat, és azt mondom neki hogy bocs haver, nincs nálam személyi, mit csinál?
Amúgy a metrókon a befelé való ellenõrzés az egyetlen hatásos módszer...
Buszon, villamoson, trolin esélyük sincs...hacsak nem rendõri kísérettel furikázzák az ellenõröket.
Kifelé ellenõrizni a metrón szintén fölösleges...mire elõkapná a rádióját hogy hívjon valakit, úgyis a fehér csíkon kívül lesz a tettes.
Spec most nekem van, és lesz is bérletem. ha egyszer véletlenül otthonhagynám (ami elég nehezen fordulhat elõ, de nem lényeg) és elkapnak...Szted ha igazoltathat, ha nem, ki tudna belõlem szedni annyi infot, aminek következtében behajthatja rajtam azt a jópár ezer forintot, amit csak azért kéne kifizetnem, mert otthonhagytam azt a kurva bérletet.
Végülis miért ne, otthon termesztem a pénzt, meg eyg átlag hazafele séta alatt találok 10-20 ezer forintot....könnyen jön az a pénz...
Egyúttal akkor igazoltathasson a taxis is...
Itt, a topicon belül is divat lett a "nekem az ellenõr nem ugat, mert leköpöm a kis g..it" szövegelés, ami ugyan állatira laza, és királycsávó lesz tõle az ember, de morálisan megkérdõjelezhetõ.
Lehet én vagyok naív, de néha valahol a bal kislábujjam piciny szegletében még bízom abban, hogy a parlamentbe értelmes döntéseket is tudnak hozni.
Ezt egyébként már írtad, de valahogy fedezni kell az üzemeltetés költségeit kellene fedezni. A buszok és villamosok nem tudnak "bliccelni" az üzemanyaggal és az árammal... és ha tíz ellenõr havi fejenkénti 60 ezres fizetéssel csak havi 800 ezer kártól mentesíti a bökövö -t, az már megétre, ráadásul munkahelyet is teremtenek. A BKV nem szeretetszolgálat, hanem szolgáltató cég. Épp te mondtad, hogy ha nem tetszik a BKV, nem kell vele járni...
Hát ijesztõnek valóban ijesztõ lesz...pláne az átlag ellenõröket elnézve, kimondottan félelmetesek lesznek....mostantól ha bkv-zok, vihetek váltás gatyát.
A rajzok pláne kimondottan színvonalasak. Különösen a második azzal az övvel...írni kéne nekik levelet, hogy az usapolo.hu-n remel Slayer-es csattot lehet kapni 😊
És akkor pár idézet:
"hatósági jogkörük ugyan még nincs az ellenõröknek, de egy parlamenti indítvány elfogadása után igazoltathatnak is."
Na erre várhatnak.
"az ellenõrök öltözete a rendõrségi egyenruhára hasonlít majd, hogy az utasok számára ez is sugallja: õk hatósági jogkörrel rendelkezõ dolgozók."
A bliccelõ (mármint a nem balfaszok) elég szívós fajták, pont ilyenekkel akarnak rájuk hatni? Emberek, ha le akarjátok gyõzni az ellenséget akkor elõbb meg kell ismerni.
"Jelenleg az ellenõröknek csupán korlátozott hatósági jogkörük van"
Jah...kb mint nekem...de itt is láthatjuk, hogy egy okos ember a semmit is le tudja írni egy 10 oldalas esszében.
"Regõczi Miklós szerint azokat az utasokat, akik jeggyel, bérlettel veszik igénybe a BKV szolgáltatásait, nem zavarja majd, hogy az ellenõrök rendõruniformishoz hasonló ruhában dolgoznak, ez elsõsorban a bliccelõknek szól, akik ellen minden eszközzel fellép a közlekedési társaság."
Ezt pedig már fentebb kommentáltam, de annyira vicces, hogy be kellett mégegyszer másolnom 😊
mert akkor én is csinálok egy céget, és kimegyek faxolni az M7-esre
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Na a kocsis mammerok egy külön fajhoz tartoznak... 😄
mamika szál le a kocsijával az elsõ ajtón, nem fért el ezért én is leszáltam de még így se fért el, ráhúzta a kocsit a lábamra én meg amikor megijedtem léptem egyet hátra és telibefejeltem a visszapillantótt 😊
de a vezõ fain volt nem volt mérges még kérdezte is hogy jol vagyok-é 😊[/courier]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]