\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    "járókeretes néni ne utazzon bkv-val :)" - diszkrimináció, de én is a telefonon rendelhető mozg. korl. autóbuszt szoktam ajánlani.

"és ha nem a táblához áll, láthatja milyen busz áll be" - a fedhetetlenségről szól a történet. A cég megalakulása után számos feljelentés érkezett. Az utasok igényeihez csiszolták, de mindenkinek nem lehet megfelelni. Ez van sajna. Többség dönt. A buszvezető meg perbe foghatná a céget amiért Őt okolja, ha valaki a megállóban szállt le és baj lett.

"a Sasadin is simán megáll egymás után több busz, engem nem zavarna ha a harmadik is kinyitná az ajtókat" - engem sem. Legalább nem kell várni az öregekre. De ez a tettem eszembe jutna 30 év múlva az tuti :)

"hogy ki szokás-e nyitni az ajtót, hogy elérjék az előtted lévőt vagy az szabályellenes?" - szabályellenes ha egyes megállóban másodikként (vagy több), vagy kettes megállóban harmadikként (vagy több) állsz. Értsd meg, nem mondhatom, hogy azért kellett valakinek eltörnie a lábát, mert a vonalon "ez a szokás". És ne haragudj, de az Édesanyámat se tenném ki bárhol. Ő pedig nem is várná el, hogy azért csesztessenek, mert Ő nem akart gyalogolni. De hidd el, hogy velem is előfordult, hogy kitettem valakit. A baj az, hogy nem sakkozod végig, hogy ha kiteszlek Téged akkor a maradék utas öregei szintúgy joggal követelhetnék. És a baj elsősorban nem Tőled származna, hisz könnyedén jársz-kelsz (gondolom). Ugyan ez a megvárás. Ugyanazon távolságból hamarabb ér oda egy csini szőke mint az öreganyám, mégis joggal neveznének taplónak ha csak a sebtében felpatanó kiscsajt várnám meg, a lajhár vénlányt meg nem. A megoldás, hogy egyiket sem várod meg. Ez az íratlan szabály menetekre vonatkozik leginkább. Hiszen egyazon az utasközönséged.

"(persze a járda mellett, tehát nem az úttest közepén)" - említettem a 15-öst. Ott még a normál nyitás is út közepére történik. Nem az a lényeg, hogy hova, hanem, hogy a megálló méretét a kresz szabályozza. És a megállók döntő többsége a bkv tulajdonában van. Ha azon kívül pakolsz, nem fog a balesetekért felelősséget vállalni. Személyi sérüléssel járó közűti baleset okozásáért pedig senki nem szeret sorban állni.

"VT Trans szerintem nem vészes, és nem állami" - 350 huf -os órabér. És kifizetik a havonta kb 70.000 huf értékű megspórolt üzemanyagpénzt. Ezt Te sem hiszed el, hogy tiszta, ugye?!

"szvsz a magáncégnek az az érdeke, hogy prosperáljon, nem az hogy csődbe menjen," - összességét tekintve nem kifizetődő a tömegközlekedés. De a buszágazat gázolajjal megy. És az el lehet síbolni. Ezért privatizálják fű alatt szép csendben.

Sörözés halasztva, megjött a hitelem, felújítom a házat :)