6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4075 Irónia. Szerintem meg dobjanak be egy jó kis dugóadót (Demszky Gábor egyik javaslata amivel hosszú ideje először egyetértek) és minden meg lesz oldva. A jövő a tömegközlekedés. Aki meg mindenhová autóval megy, az fizessen. Ennyi. -
#4074 javaslataim:
- 1-2 megállót lehet gyalogolni is szerintem, ezen is lehetne sokat spórolni
- meg akinek nincs jegye, az tolhatja a buszt
így meg lehet spórolni az üzemanyagot is
- lehetne az is, hogy a busz nem áll meg a megállókban csak lassít, az utasok meg fel-le ugrálhatnának
- legyen annyi busz, hgy ahol aszimetrikus a járat csúcsidőben, hogy a buszok vissza csak másnap reggel menjenek, az a pár ember akinek ilyenkor lenne dolga a városban menjen taxival
- a nyögdijasok na használják a bkv-t kell nekik szék, meg nem bírnak felmászni a lépcsőn
- emeljék fel a jegy árát 100%-kal, úgy sem tudunk mit csinálni
- akinek nincs jegye 10k-t fizessen, a visszaeső 100k, a notórius bliccelőket meg el kell küldeni evezni, vagy harcolhatnának oroszlánokkal az arénában
- a gyalogosok fizessenek járda adót, ha megállóban álldigálnak, akkor szfalt lenyomási adót. természtesen az adó mértéke függjön az adózó súlyától, aki dagatt többet fizet
- budapesten legyen 1l benzin ezer forint, és csak akkor hajhatsz be Bp-re, ha van róla számlád, hogy ezer forintos benzinnel mész
- vezessék be újra a robotot, kötelező munka, pl takarítás, villamos-vágány építés, busz tologatás
-
Vlala #4073 Igen, lesz. Sőt, van. Vagy volt. :) -
Christo #4072 Fogaskerekű meghosszabbítása
Interjú Vitézy Dáviddal
Járatokon spórol a BKV
13%-os jegyáremelés
Radikálisan csökkenhet a bkv buszok száma
-
#4071 fett, thx :) -
#4070 ja én is így hallottam a rádióban éjjel, nem lesz hétfőn bkv sztrájk - mindenki mehet zh-t írni, javítózni meg vizsgázni :) -
#4069 A BKV mégsem sztrájkol hétfőn mert kaptak még 1 hónap tárgyalási időt a vállalattól. \o/ -
#4068 Budapesti Khaosz Vállalat -
#4067 Hali,
Tudtok valamit a 17-i sztrájkról? lesz-e? mikor? milyen vonalakat érint?
17-én lesz két vizsgám amiről nem lehet késni, és jólenne tudni mire számíthatok majd..../ megoldani valahogy a bejutást.
nagyobb hirportálokon nem írtak semmi konkrétot még :C -
BenceYCE #4066 Máshol a buszon forgózár van és egy persely. Az hosszú távon kevesebbe kerül és garantáltan nem bliccel senki. Ha meg valaki felszáll hátul, le kell szedni. Valóban a fizető utas is érdekelt hosszú távon a bliccelők kiszorításában. A "Ne lógj rajtunk" reklámszlogennel és a képpel a Metro újságban mosolyt csaltak az arcomra. :) -
BenceYCE #4065 "járókeretes néni ne utazzon bkv-val :)" - diszkrimináció, de én is a telefonon rendelhető mozg. korl. autóbuszt szoktam ajánlani.
"és ha nem a táblához áll, láthatja milyen busz áll be" - a fedhetetlenségről szól a történet. A cég megalakulása után számos feljelentés érkezett. Az utasok igényeihez csiszolták, de mindenkinek nem lehet megfelelni. Ez van sajna. Többség dönt. A buszvezető meg perbe foghatná a céget amiért Őt okolja, ha valaki a megállóban szállt le és baj lett.
"a Sasadin is simán megáll egymás után több busz, engem nem zavarna ha a harmadik is kinyitná az ajtókat" - engem sem. Legalább nem kell várni az öregekre. De ez a tettem eszembe jutna 30 év múlva az tuti :)
"hogy ki szokás-e nyitni az ajtót, hogy elérjék az előtted lévőt vagy az szabályellenes?" - szabályellenes ha egyes megállóban másodikként (vagy több), vagy kettes megállóban harmadikként (vagy több) állsz. Értsd meg, nem mondhatom, hogy azért kellett valakinek eltörnie a lábát, mert a vonalon "ez a szokás". És ne haragudj, de az Édesanyámat se tenném ki bárhol. Ő pedig nem is várná el, hogy azért csesztessenek, mert Ő nem akart gyalogolni. De hidd el, hogy velem is előfordult, hogy kitettem valakit. A baj az, hogy nem sakkozod végig, hogy ha kiteszlek Téged akkor a maradék utas öregei szintúgy joggal követelhetnék. És a baj elsősorban nem Tőled származna, hisz könnyedén jársz-kelsz (gondolom). Ugyan ez a megvárás. Ugyanazon távolságból hamarabb ér oda egy csini szőke mint az öreganyám, mégis joggal neveznének taplónak ha csak a sebtében felpatanó kiscsajt várnám meg, a lajhár vénlányt meg nem. A megoldás, hogy egyiket sem várod meg. Ez az íratlan szabály menetekre vonatkozik leginkább. Hiszen egyazon az utasközönséged.
"(persze a járda mellett, tehát nem az úttest közepén)" - említettem a 15-öst. Ott még a normál nyitás is út közepére történik. Nem az a lényeg, hogy hova, hanem, hogy a megálló méretét a kresz szabályozza. És a megállók döntő többsége a bkv tulajdonában van. Ha azon kívül pakolsz, nem fog a balesetekért felelősséget vállalni. Személyi sérüléssel járó közűti baleset okozásáért pedig senki nem szeret sorban állni.
"VT Trans szerintem nem vészes, és nem állami" - 350 huf -os órabér. És kifizetik a havonta kb 70.000 huf értékű megspórolt üzemanyagpénzt. Ezt Te sem hiszed el, hogy tiszta, ugye?!
"szvsz a magáncégnek az az érdeke, hogy prosperáljon, nem az hogy csődbe menjen," - összességét tekintve nem kifizetődő a tömegközlekedés. De a buszágazat gázolajjal megy. És az el lehet síbolni. Ezért privatizálják fű alatt szép csendben.
Sörözés halasztva, megjött a hitelem, felújítom a házat :) -
Vlala #4064 Inkább alkalmazzanak több ellenőrt, szélesebb jogkörrel, nemcsak a saját fizetésüket "termelnék ki", hanem a bliccelőkből származó jelentős bevételkiesés egy hányada is visszajönne. -
#4063 Hát ez durva... Előre elvtársak. (Anyád!) -
#4062 járókeretes néni ne utazzon bkv-val :)
mindig a leglassabbhoz, legbénábbhoz kell igazodni?
és ha nem a táblához áll, láthatja milyen busz áll be
a Sasadin is simán megáll egymás után több busz, engem nem zavarna ha a harmadik is kinyitná az ajtókat
igazából engem nem az egész topik érdekelt volna, hanem hogy ki szokás-e nyitni az ajtót, hogy elérjék az előtted lévőt vagy az szabályellenes?
illetve az, ha én azt mondom ki akarok szállni, akkor kiteszel-e bárhol? (persze a járda mellett, tehát nem az úttest közepén)
szar nap :))))
hol voltál is LOL
pincéres példa: beteget kell jelenteni, és otthon italba fojtani a bánatodat :D másrészről de, ráöntheted a levest, merő véletlenségből ;), vagy megmondhatod hogy még van bőr a pofáján idejönni?
mondjuk jó lenne megoldani a hajléktalan problémát is, mert ugye hiába nem lehet felszállni görényszagúan a buszra, mégis megteszik, és senki nem vágja ki őket (bezzeg a metrón) jó, mondjuk nem várom el, hogy a buszvezető dolga legyen ez is
VT Trans szerintem nem vészes, és nem állami
szvsz a magáncégnek az az érdeke, hogy prosperáljon, nem az hogy csődbe menjen, és senki ne hazsnálja a szolgáltatásukat ami drága de legalább szar is
ellopott rendszerváltásról is csak azok szónokolnak, akik nem tudták megtömni a zsebüket, és emiatt pityeregnek
mikor sörözünk? -
BenceYCE #4061 Csak Neked, csak most! :D -
BenceYCE #4060 ^^ -
#4059 ejha ennyit irni, elolvasom -
BenceYCE #4058 Elolvastam.
A véleményem az, hogy információ hiányban szenvednek az emberek.
A szabály az szabály, de önmagával semmit sem magyarázunk. Azért találták ez ki, mert kétes volt a felelősségvállalás régebben számos esetben. A megállóba szabályosan beállva a BKV ZRt-é a felelősség, azon kívűl a buszvezetőé. Tudjuk, hogy a megállótáblán vagy 1 vagy 2 db M betű található, mely a megállóban egyszerre ajtót nyitható buszok számára utal. Kivétel volt pl a Ferenciek tere a metrópótlás alatt, mert ott 3.-nak is beállhattunk. És itt jött a bibi. Rövidlátó járókeretes nénik a megállótáblánál állnak, mert a szabály ugyan nem korlátozza, de a legtöbb buszvezető arra szokta kérni az ilyen utasokat, hogy az első ajtónál szálljanak fel, mert ott lehet őket látni. Szép dolog a belső tükör, de tömegben az öregeket és az utasmozgást elég nehéz vele követni. És mit 'Ád Isten qrvára észre sem vette, hogy 3.-nak beállt a busza. De még ha észre is veszi, nem tud lóhalálába odarohanni értelemszerűen. És ottmarad. Tehát ha valakinek nagy a pofája, azt szoktam mondani, hogy nem vele van a gond hanem azokkal akikből a legtöbb bajunk lehet. Kinyithatta volna az ajtót, de... Ha van fenn öreg és leesik a verdáról akkor? Majd megáll mégegyszer, hogy az öreg elől is le tudjon szállni? A többi fent maradó utas nem ezért fizetett. A Ferenciek terénél nem volt ritka hogy a fent említett eset miatt a buszvezetőt érte az atrocitás, hisz volt aki átszállt volna, volt aki leszállt volna és volt aki nem vette észre, lemaradt. Megoldanám! Max 1 busz! Már egy csuklós mögé se lát be az öreg a fFrencieknél az Astoria felé, mert ívelt a megálló. Bizony mondom Neked, hogy az Erzsébet híd felé a metrópótlás idején 9 csuklós is vígan várakozott, mert szar ötlet volt. Ajtót nyitni bármikor LEHET. Csak a következményei érdekesek. Tehát lehetni lehet, csak nem mindíg szabad. Továbbá. Mondhatod. Bármit mondhatsz. A gond az, hogy nem a buszvezető áll eléd, hogy meggátoljon a leszállásban, hanem az ajtó. Pereld be v mittomén. Praktikus megoldás a vésznyitó. Viszont itt is megjegyezék valamit. Rengeteg busz van bent a garázsban amelyiknek sz@r a vésznyitója. Ezalatt nem azt értem, hogy nem engedi le a levegőt az ajtónyitó munkahengerekről és nem lehet kinyitni az ajtót, hanem hiába állítod vissza, nem engedi vissza a levegőt a munkahengerekre. Ez pedig az ajtó működésképtelenségét jelenti hisz lifeg-lötyög és nem csukódik. Tehát jól kib@szol a fent maradó utasokkal. Én akkor is kinyitnám. A linken található hsz-ekből sokminden kiderül. Pl. az, hogy a tolatást ott és akkor nem végezheti el csak segítővel a vezető. Az emberek sajnos szívesen általánosítanak. Ez több ot lévő hsz-ből kiderül. Érdekes, hogy ha valaki fizet akkor úgy érzi, hogy Ő dirigál, az van amit Ő akar és mindenki azt csinálja amit Ő akar. Pl. maradjon otthon, vagy minek megy buszt vezetni, stb. Át tudnám formálni a kérdést sokféleképpen. Pl. minek száll fel a bkv járműveire vagy pont épp arra a buszra? Miért él egy olyan országban ahol szabályokat hoznak létre? Miért más a gyakorlat mint az elmélet? Ha baj van miért az elméleti szabályokat vágják a buszvezető fejéhez és miért nem veregetik meg a vállát, hogy: -Nem veled volt a baj, mi is úgy "szoktuk"! Te csak ajtót nyitottál. Nem mondtad Neki, hogy szálljon is le! Meghalt, és?!
Szóval csavargathatjuk a témát. Volt aki a vezető biztonsági övének meglétét feszegette. Idézem:
"Aprópopó!! Ha szabályok betartásáról beszélnek itt sokan!
A vezetőnek be volt kötve a biztonsági öve?"
Ebből is sokminden kiderül. Pl. a hsz írója szerint az, hogy a buszvezető a felelős. Még akkor is ha a biztonsági öve pont az Ő életét mentheti meg. A hsz írója telibe lesz@rja, hogy hogy döglik meg a vezető. De amikor a megállóban volt akkor Ő se kapaszkodott pedig a JÁRMŰVÖN kötelező a kapaszkodás, nem amikor a jármű gurul.
Vagy: "Az nem balesetveszélyes, amikor a busz 1-2 m-re áll meg a járdától, mert nem tud beállni a megállóba és úgy nyit ajtót? Ez ellen miért nem tesz a bkv semmit sem." A szabály a kreszben keresendő. Meg sem állhatott volna ajtónyitás céljából! 15-ös vonal tökéletes példa. Esélyed nincs beállni. De mondok jobbat! A kresz szerint a buszmegálló 15+5 méteres. Ebből a tábla előtti rész 15m. Buszhosszúságok:
IK260: 11000mm
IK280: 16500mm
IK405: 7300mm
IK415: 11440mm
IK435: 17850mm
IK412: 12000mm
Ezek közül 3 bustipus képes ekkora helyre beállni. (a kiállást pedig ne is feszegessük, hát még a Volvókat). És tudnod kell, hogy a busz orrát nem engedhetjük a járda fölé. Ez is egy szabály. De ha nem akarsz balhét a buszon akkor megállsz az út közepén. És végignézed ahogy a járókeretes néni a csuklós 280-asról leesik.
Másik: "Es kulonben is az millen dolog, hogy piszkosak az ullesek a buszokon???????"
:) Ti ültök bele, tőletek koszos!
""Ha szar napja van maradjon otthon"
Mert az úgy működik, hogy beszólok a főnöknek telefonon, bocsi főnök, nem megyek ma melózni, keressetek mást a járatra, szar napom van... aha, biztosan."
Ez jó :)
"Tisztázzuk, te nem beszélhetsz a vezetővel utazás közben, mindaddíg amíg
a) nem vagy rosszul, nincs vészhelyzet
b) nincs valami problémád."
C)Az autóbusz a megállóhelyen áll."
A menet nálunk a v.á.-tól a másikig terjed. 2 menet egy kanyar. Márpedig MENET közben beszélgetni tilos.
"Mi lett volna olyankor, ha a volánbusz lerobban a megállóban? Akkor a BKV-s busz ott állna, amíg el nem vontatják vagy meg nem javítják az előtte álló buszt? Hiszen az utasokat fel kell vennie a megállóban, de az ajtót nem nyithatja ki..." - érdekes dolog ez. Ha mögé állsz ki kell tolass. Amit csak segítővel tehetsz meg. De Te vagy a felelős akkor is. Épp ezért Te jelölöd ki, ha az elvállalja. Egyszóval nem állunk rá, csak annyira, hogy ha kell ki tudjam kerülni. Milyen jól néz ki amikor egy duplamegállóban 3 csuklós tolat, mert az első lerohadt. :)
Én is szoktam általánosítani, mert én is emberből vagyok. Pl., hogy embernek néz-e. B@romi hamar kiderül. Köszönt vagy nem!? Volt hogy 3x szóltam hogy jó napot. Az meg csak löki a magáét de egy szeva vagy rátsd meg a f@szom még véletlenül se esne ki a száján. És akkor most itt idéznék: "A sofőr felé fordulva szóltam neki, hogy legyen szives nyissa ki mert "át szeretnénk ugrani" az előttünk álló volánbuszra" - Én itt szívesség kérést látok más kárára méghozzá úgy mintha egy billentyűt nyomott volna le a keyboard-on. Nagyjából ennyik vagyunk sok ember szemében. Eleinte Téged sem zavarna, de biztosíthatlak, hogy ha valaki odamenne hozzád aznam már 15.-nek, hogy: Hé! Hol a qrva anyádba voltál? Már itt várok 20 perce! (15p-es követési táv, városban dugó) Te pedig ezt válaszolnád Neki: "Anyád nehezen élvezett el!" És még csak nem is érzi át a mérhetetlen undort.
És egy nagyon jó:
">'3. vészkijárat (kitépni az adott ablak körüli gumicsíkot), ablak nélkül egy tapodtat sem mehet tovább.'
A tobbi utas biztosan megkoszonte volna neked, ha ezt teszed.
>'5. sofőrt orrba ver (vérző orral nem az lesz a legfőbb gondja, ki merre mozog a buszon)'
Akkor az egesz busz szinten nem megy tovabb aznap. Jobbnal jobb megoldasok.
Amikor valaki ilyeneket ajanl, hogy "verjuk meg a sofort es kesz" mindig arra gondolok - nem tehetek rola - hogy szep kis utasok vagyunk mi magyarok...
Eddig az utas partjan alltam, de ha meg tobb ilyet irtok..."
Most jutott eszembe. A kettős megállónál sem lett volna köteles kinyitni, mert Nem bkv-s busz állt előtte. Éstovábbá. Az elsőbbségadási helyeken a másik buszt szinte minden buszos ki szokta engedni, mert benne bízhat, Ő tudja, hogy hogy mozog, míg egy B-kat.-os nem feltétlen és a balesetben csak a mackósajt mögötti szívhat. Nem egy szem. autót biztosítóztak le így. Visszatérve a hibákra, a kolega helyében én a megálló közelébe se gurultam volna! Nemhogy mögé álljak.
"malar:
a BKV szolgáltató cég, akinek alkalmazottja a sofőr. a sofőr azért van, hogy a szolgáltatásra való előírások, szabályok betartása mellett az utasoknak szolgáltasson. a szabály az szabály, nem szegheti meg s senki sem kényszerítheti annak megszegésére. de az hogy rossz napja van, bal lábbal kelt fel, gombás a fasza és egész nap viszket vagy bármi más baja van senkit sem érdekel, nem mentség semmire.
példával megpróbálom megvilágítani:
képzeld azt hogy pincér vagy, s a nagy szerelmed tegnap kirúgott, ez már feljogosít a rossz napra szerintem, de igazából bármilyen indokot helyettesíts be ami neked megfelelő. Napközben kiderül, hogy összeállt egy ismerősöddel, aki éppen aznap este a te asztalodnál vacsorázik a barátaival és pocskondiázza az újdonsült csaját (a te exedet). elég rossz nap? de ettől függetlenül neked a legszívélyesebben ki kell szolgálnod, mert ott nem te vagy, hanem egy szolgáltatás vagy. nem öntheted le forró levessel, se borral, nem hugyozhatsz a levesébe, nem verheted bele a faszod a koktéljába, stb... mert nem ezért kapsz fizetést! munka után hazamehetsz, dühönghetsz, megkeresheted és kihívhatod párbajra, de nem munka közben...
vissza a sofőrhöz:
ha az utas bunkó vele, akkor neki tűrnie kell vagy ha az utas szabályba ütközőt tesz, akkor kihívni a megfelelő hatóságot, nem pedig belemenni a veszekedésbe, pláne nem ilyen formában ("én vagyok a király")" - De megteheti! Csak következményei lehetnek, mert nem szabad!
"a szabályosságról meg annyit, hogy nyilván mindannyian láttunk már nem a megállóban leszálló havert, sofőrtársat, stb." - van aki még Őket sem. Bár annak az esélye, hogy a kolega eltöri a lábát és még ezek után a szivesség után fel is jelent, annak elég kicsi a valószínűsége, mert ismeretlen kolegát nem teszek ki.
"Az adott megállóba simán be tud állni a két busz minden probléma nélkül, és az utasok minden veszély nélkül át tudtak volna szállni a másik buszra." - ezt nem mi döntjük el.
"Sziasztok!
A buszvezető előírás szerint járt el. Ha szabálytalanul kinyitja az ajtót és a BKV központi ellenőrei a buszon vannak, a buszvezetőt pénzbírsággal sújtja a cég. KI FIZETI KI HELYETTE??? JELENTKEZŐKET KÉREK!!!" - ez is jó :)
"Annyira jó, hogy ennyien védik itt a BKV-t, ennyien vannak akik meg tudják mondani, hogy bizony bizony, ki is lehetne más a hibás mint az utas természetesen. Hisz mind tudjuk, a jó szolgáltató alapelve: a vevőnek sosincs igaza. (vagy mindig igaza van? á, ez hülyeség)" - Működne ez, csak ne volna az állam tulajdona! Vagy akkor drágább lenne? És a maszek meg még ennyi pénzt se fizetne a buszvezetőknek, amiből egyenesen következik, hogy még ennél is több tanulatlan barom dolgozna a buszokon. Az import munkaerőről ne is beszéljünk.
"Itt mindenki hülyeséget ír, csak a valódi megoldást nem!
KÉRJETEK KETTŐS MEGÁLLÓT AZ ILYEN HELYEKRE!" - Némmá'! Há' akad itt építő ember is!
És a vége:
Sokan azt írták, hogy kinek van igaza. Egyik példaképem mondta egyszer: Igazság itt akkor lesz, ha lebontunk minden jogiegyetemet és a helyükre igazságegyetemeket építünk!
LeTEHETI az utasokat? Le! Csak következményei VANnak, pontosabban LEHETnek!
Le SZABAD tennie az utasokat? NEM!!!
Igaza az utasoknak volt, mert ha valóban megoldható lett volna akkor letehette volna Őket. De nem szabadott volna akkor sem!
JOGA van a buszvezetőnek zárva tartania az ajtókat? IGEN! Hiszen nem Ő állt az útjába hanem a vésznyitóval nyitható ajtó. Tehát a járművön minden bizonnyal nem kapaszkodó (megállóban is a járművön van), vezetővel menet közben (v.á.-tól v.á.-ig tart egy menet) beszélgető, talán jegyet sem vásárló utas azt a szabályt tartotta csak tiszteletben, hogy: A vésznyitót csak vész esetén SZABAD használni! Hmm. Azt hiszem ehhez semmit sem fűznék. Szóval elnézést kérek itt mindenkitől, én igazán nem akartam senkit sem megbántani, de! DE! Hibázott mindkét fél mind jogban, mint pedig igazságban. A buszvezető JOG szerint beszélHET így az utasokkal de annak meg KELLene lennie a következményeinek. Mert ez egy kiskapus, következmények nélküli ország ahol az erősebb kutya b@szik. A buszvezető NEM IGAZSÁGOSAN járt el, mert minden kétséget kizáróan tudta, hogy ott és akkor le LEHET szállni a járműről, csak nem SZABAD! Ha nem kaphat érte semmit, biztos meg is tette volna. Továbbá! Az utas(ok) sem jártak el jogszerűen mert nem kapaszkodott (hülye szabály, de ez van és gondolom, hogy nem ragadt a kapaszkodóhoz egyetlen keze sem), és beszélgetett a buszvezetővel MENET közben. Igazságosság szinten pedig nem mást kell okolni azért mert f@sz volt és bevállalta a tömegközlekedéssel járó végtelen kellemetlenségeket Ez megvan mindkét oldalon. Valamint nem kér senkitől olyat amiért megütheti a bokáját. Szóval adott a helyzet. Megy a szájtépés, de minek? Lesüllyed egyik a másik szinjére és ordítanak. Trágárkodnak. Én utasként udvariasan megköszöntem volna és magam engedtem volna útjára a szabadságomat. :) Rosszmájú buszvezető ilyenkor leszállítja az utasokat, hogy lifeg az ajtó és nem mehet tovább. Eljátssza a sértődött kisfiút és lepakol bosszúból mindenkit. Normálisabbja visszacsukja a vésznyitót és elmenti a memoárba, hogy ha akar úgyis leszáll az utas. Tehát ha nem akar odamenni az ajtó(k)hoz és végighallgatni a röhögést az utasok részéről akkor leengedi az utasokat. Előre látó kolega ha ilyen helyhez ér vagy nem engedi ki a volánbuszt, vagy meg se közelíti a megállót. Megáll a körförgalom előtt, félrehúzódik, megigazgatja a belső tükröket, kinyúl, hogy megtakarítsa a külsőt. Stb. Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot de a változtatás csak rajtunk múlik. Telehányhatjuk más gallérját szitkokkal, de ha van rá megoldás, van hely a kettős megállónak akkor meg KELL építtetni az onkóval, Demszkály herceggel a kettős megállót! Építeni kell, mert mindenki azt akarja itt, csak a sértődött utas vs. sofőr szituját eljátsszuk, mert azt hisszük hogy a változtatás hatalma nem a mi kezünkben van! Ne sírjatok hanem tegyetek ellene! Velem együtt. Lehet tenni minden megálló elé és mögé krómozott U alakra hajlított csövet, hogy ha ki is nyitná a buszvezető, akkor se tudjanak leszállni. Vagy álljon minden jármű elején egy kaller és csak ott lehessen felszállni, mert máshol forgózár véd és nyomjon minden utas kezébe a kaller egy utazási szabályzatot miszerint minden utas csak és kizárólag a saját felelősségére szállhat le és fel, ha nyitva van az ajtó ha nincs, foghat kapaszkodót vagy nem, ülhet vagy állhat. Aki meg elesik, meghal az vessen magára! Természetesen ezek pénzbe kerülnek. Tehát ne ugasson senki, hogy drága a bérlet és a jegy, mert nem drága! Nem a bérlet vagy a jegy a drága, hanem MINDEN! Ebből hamar rádöbbenhetünk, hogy a fizetésünkkel lehet a gond. Mitöbb ugyan ebben a cipőben jár mindenki. A fizetésünk teljes elköltésekor minden 100 forintból 71 kerül vissza az állam zsebébe amivel élen járunk világ szinten. Vagy lehessen választani a szolgáltatás minősége között (drágább mint ->), vagy minden hibát küszöböljünk ki! Ne legyen retkes az ülés, mert az utastársam telehugyozta! Tartson a bkv annyi buszt hogy az üléseknek legyen ideje kiszáradni! Mert az a 4-5 óra amit a garázsban áll az elég kevés neki. De legyen gyors is az adott járat, ne álljon 10 percig minden megállóba mire mindenki előkeresi a jegyet, annak árát vagy a bérletet. Még reggel 07:45-kor a Ferenciek tere megállóban sem! A Sasadi úti megállóban sem! A kivitelezéshez pedig hozzáértő emberek segítségét várja szeretettel Demszkygrád 100% önkormányzati tulajdonban lévő BKV ZRt nevű pénzmosó és sikkaszó alosztálya.
Nem akarom tépni a szám tovább. KÖVETKEZMÉNYEK nélküli országban élünk, ahol egy köztisztviselő 1.500.000.000 forint elsikkasztása után 3 hónappal később a parlamentben vigyoroghat, ahol egy köztisztviselő azt hazudik és arra költi el a MI pénzünket amire akarja, ahol ilyen buszvezető kolegám dolgozhat tovább, mert ezért a pénzért (amit erre hagynak) nem találni jobb embert. Hiány van! Gyere el TE is közénk! Mi sikkasztunk és korrumpálódunk, Te meg majd bajlódsz az utasokkal! Jó?! :)
Az a helyzet, hogy ezek azért problémák, mert ha nem lennének ilyen kis problémák akkor odafigyelnénk a nagyobbakra. A sokal nagyobbakra! Összeugrasztottak minket, hogy ne figyeljünk oda kényesebb dolgokra. Vagy csak így alakult, mert szólt a Jani, hogy szóljak ha üresedés van vezetői szinten mert van egy unokaöccse aki qrvára nem ért a kormányzáshoz/közlekedésbiztonsághoz/piacgazdasághoz (és még sorolhatnám), de legalább segg hülye és azt teszi amit mondunk! Akkor amikor mi akarjuk, úgy ahogy mi akarjuk!
De ne essünk át a ló túloldalára sem. (az arany középút) Ha a munkát átadják a maszeknak akkor a MaO-i tendenciát veszi át. Szarér-húgyér kaptok maszeknál dolgozó még ennél is rosszabb munkaerőt, mert odafönn éhesek a zsebek! És ha mégis váltanak akkor úgy, hogy a világ legszarabb üzleteit kötök meg, hogy valaki jól járjon. Talán ismerős ez itt pár embernek az ellopott rendszerváltással kapcsolatban. Vagy tépjük tovább egymás száját és basszuk fejbe a sofőrt mert Ő is ugyan amiatt a szar miatt ideges aznap. Idézhetem, de ki is kereshetitek, azt mondta:"ezek a volánbuszosok szarrá keresik magukat" Ami nem igaz, mert ugyan ezt a pénzt keresik, csak lopniuk kell hozzá a jegyet és az üzemanyagot! Szóval ennyit a következmények nélküli országról! -
#4057 link Bencének
Bence mi erről a váéleményed
a sok okos szerint a buszvezető helyesen járt el, mert a szabály az szabály
mikor lehet ajtót nyitni, mondhatom-e azt, hogy tegyen le, ki akarok szállni?
(remélem Bence azért olvassa még a topikot) -
Christo #4056 Erre gondolsz? -
#4055 Látom eléggé otthon vagy a tömegközlekedés témában :)
Apropó a járatcsökkentős kampányfilmet lecserélték már olyanra ahol valóban tömött busz/villamos/hév látható? -
Christo #4054 Áh végre egy rendes ember aki összefüggésbe hozza egymással a dolgokat :)
Ezeket a videókat néha majd nézegesd -
#4053 Teljesen egyértek Christo-val, hallatni kell az embernek a véleményét. A mai fásult világban, amikor a miniszterelnök egy kézlegyintéssel elintézi a tüntetőket, vagy nappal a többi ember szeme láttára rabolnak ki valakit, nem szabad csendben maradni. A vélemény nyilvánítás korát éljük (legalábbis Nyugat-Európában) -
Christo #4052 Hát azért talán mégis több annál mintha csak egy fórumon pofáznék ;) Egyébként nem tudom mér örülsz annak hogy egy kecske nem csinál káposztát. Amit a veke el szeretne érni az a fejlődéshez vezet, amit pedig a bkv vezetése szeretne elérni az a leépüléshez vezet. Ezt nem azért mondom mert csak úgy zsigerből utálom a bkv-t, mert mondjuk megbüntetett egy ellenőr, hanem mert arra van elég agyam nekem is hogy rájöjjek, hogy egy 500 milliárd forintos metró építése mellett 6 milliárd forintnyi hiány miatt 40 buszjáratot, plusz a 12-es villamost megszüntetni és 13%-al jegyárat emelni bűn. -
#4051 Pl. a Gazprom. -
Vlala #4050 A befolyásod kb. annyi, hogy aki edig is útálta a BKV-t, most van mire hivatkoznia. Aki meg nem, az ezután sem fogja... egy kecske nem csinál káposztát. :) -
BenceYCE #4049 A két sztrájkoló garázsnak meg akarták vonni az év végi prémiumot. Így Kelenföldtől és Cinkotától. Végül mégis kaptunk, asszem 20k nettót. Nem merték megcsinálni, mert meg kellett volna indokolni. Amit a sztrájk körül csináltak, hogy másnapra minden csillogott mint a kirakat, csakhogy fedezzék magukat, vagy az hogy bosszúból megvonják a két sztrájkoló garázstól az év végi pulykapénzt, az azért már vérlázító. Közben kiderült, hogy az Óbudai garázsban lopták az üzemanyagot, méghozzá az eddigi pofátlan mértékhez képest már gusztudtalanul szembetűnően. (Tegnapi tv hiradó szerint) Az érdekesség az, hogy az 5 garázs közül az Óbudainak Kende Péter volt a vezetője. Később A Budán található Óbudainak és Kelenföldinek (együtt budai autóbusz üzemigazgatóság) lett a vezére. Nemrég feltolták, hogy ne csak a Budaiknak hanem az összesnek, így a pestieknek is Ő legyen a vezetője. Így lett Ő a gumikerekűek feje. Most meg jön Neki ez a balhé. A délutánosok tankoltatják a buszokat műszekvégzéskor a garázsban. Hogyan lehet az, hogy papíron az átfolyásmérő 110 litert mutat míg a kutas 83 liternél többet nem tud belepréselni? És az egyik hónapban a busz szinte mindenkinél megtakarít, a következőben drasztikus túlfogyasztása van, majd megint később normális. Piszkálgatják az LCD-s átfolyásmérőket. Köztudott. Mint ahogy az is, hogy a Transmannál nem teljes bérrel jelentik be az embereket, hanem 85e, plussz ami a zsebbe kerül. Nemrég átkerült kolega a 85-ön túl még 65-öt kapott. Később átment a jobban fizető délutánba és ráhúzott 3 napot. A transman lesz@rja a törvényt. Örülnek a a buszvezető plusz napokat vállal be. Csakhogy a járművezetők törvényben maximált munkaidejét elég jelentősen túllépik. Így vitt haza abban a hónapban 180-at. Volt is ebből már balhé, de jókor jó helyen csusszant a zsebbe a zseton valakinél. -
Christo #4048 Igen, tudom hogy ez úgy hangzik, de én nem azt akartam kifejezni hogy nincs olyan cég aminek a vezetésével nincs baj, hanem azt hogy én nem tudok olyat mondani. -
#4047 nem lát bele, de ugyanakkor azt mondja/írja: "Olyan céget meg nem tudok mondani aminek a vezetésével nincs baj"
miért ne lenne ilyen cég? -
Christo #4046 Aha, hát szerintem nagyonis rossz hogy ekkora bajok vannak a BKV vezetésével. És amit ezekben a videókban mondanak a vekések az sajnos igaz. Olyan céget meg nem tudok mondani aminek a vezetésével nincs baj, de ez hülye kérés, mert úgyis tudja mindenki hogy egy átlagos huszonéves fiatal nem láthat bele a világ cégeinek a vezetésébe.
Na mindegy, mindenesetre én szerkesztem a metros.hu-t, amit azért napi ezren megnéznek, szóval valami kis befolyással én is birok a dolgokra :P -
Christo #4045 off: én is szegeden vagyok egyetemista, de ami a villamosokon szokott lenni reggel, meg a 10-es buszon az rémes -
#4044 ja és ettől mindjárt rendben van minden -
Vlala #4043 Mondj egy céget, amelynek nincs baj a vezetésével. Az egyik túl sokat lop, a másik túl keveset, a harmadik főnökével meg az a baj, hogy nem én vagyok... -
#4042 Hát nem tudom... bár most amióta Szegeden vagyok egyetemista, viszonylag keveset BKVzom (kéthetente) de engem megijesztett, hogy 290 ft lesz egy jegy jövőre -
Christo #4041 Nem tettem utalást olyasmire hogy nincs szükség BKV-ra. És egy kicsit nézz körül a neten mondjuk ezt a fórumot nem árt ha végigolvasod és rájössz miről van szó.
A BKV vezetésével van a baj, nem azzal hogy vannak BKV járatok Budapesten...... -
BenceYCE #4040 Nem jó hogy vannak... jobb hogy vannak... Jobb ez így mintha nem lennének. De ha már az adóból fizetik és nem a saját bevételeiből él(mert akkor már csődeljárás alatt lennének), akkor legalább szolgálja a közjó érdekét. Ezzel szemben a minden szinten elkövetett lenyúlásról szól csak az egész. Úgyhogy az egy hét bkv nélküliségre buzdításodra reagálnék. Te tölts el egy hetet a kelenföldi garázs szervízében és ha rádöbbentél hogy mi a meztelen igazság akkor utánna beszélünk. OK? -
Vlala #4039 BKV elleni hadjáratot folytatsz? Ilyet az Alsószentnádasi TSZ ellen is lehetne csinálni... Pórbálj ki egy hetet BKV nélkül, meglátod, milyen jó, hogy vannak. -
Christo #4038 Üresjáratot hazudik a BKV -
Christo #4037 Nos ki mit szól ezekhez?
Felháborodást keltett a BKV videója
BKV: kevés utas a buszokon
VEKE: meg kell állítani a BKV ámokfutását
Hagyó megerősítette a tarifaemelést
Szentendréig járhatnának a BKV hajói -
Christo #4036 Buszkorridor