\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • ChaosTeam
    A bérletre ill. az otthonhagyásra visszatérve.

Én amióta BKV-val járok, mindig veszek bérletet. Ez ok, ami nem ok az az, hogy ha véletlen otthon hagyom a bérletet, akkor lenyúlnak 2500 Ft-ra, csak azért mert épp otthon felejtettem az amúgy érvényes bérletemet.

Én ezt az egész bérlet rendszert átformálnám, hogy igazságosabb legyen, méghozzá úgy, hogy a "havi bérletet" megszűntetném és 30 napos bérleteket adnék helyette. Azon rajta van a dátum, hogy mettől meddig érvényes. Ezután a büntetéseket átformálnám úgy, hogy az, aki otthon hagyja a bérletét, de később be tudja mutatni, hogy korábbi dátum van a bérletén, mint a büntetés - vagyis a büntetés idejében már rendelkezett érvényes bérlettel - akkor neki nem kellene büntetést fizetni ( max 200 Ft "kezelési költséget vagy mittomén mit). Az, aki aznapi dátummal tud bérletet bemutatni, annak kelljen 2500 Ft-ot fizetnie. Aki meg semmit se tud bemutatni, annak meg a teljes büntetést kelljen fizetni.

Szerintem így lenne igazságosabb a rendszer és nem kezdene el az addig rendesen bérlettel utazó ember gondolkozni azon,(ha esetleg második alkalommal büntetik meg), hogy lehet inkább kockáztatni kellene a bliccelést és, ha véletlen elkapják akkor vesz egy bérletet és ugyan ott tart, mintha eleve vett volna egyet... viszont, ha nem kapják el, akkor meg ingyen utazik.