6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Punker
    már korán reggel?
  • Mike at home

akkor elmehetsz a faszba
  • BenceYCE
    Eddig 5 telephely volt külön. Most tértek vissza a régi rendszerre, hogy egy kalap alatt húz az egész.
  • BenceYCE
    Még a Blikknél is humorosabbak :D
  • Sylvester
    mint a volan
  • magus
    najah, de legalább nem alszom el cikkolvasás közben, és amúgy jól képviselik az átmenetet az irdatlan nagy paraszt és az újságíró között (pl matula már rég túlesett ezen a határon, ők csak szimplán retardált parasztok). A fontosabb híreknél meg azért leírják hitelesen, hogy mi történt.

jah, ez nem bkv anyázás, sry az offért.
  • CattiBrie
    Derossz. Én azt gondoltam, hogy az hogy buszvezető az egy egység. És mindenki tud mindenről, ha akar.
  • Vlala #3908
    Nem túl hitelesek. Magyarán azt is leírják, amit Mariska néni sem hinne el a komaaszonyának a faluban. (de ez már nem "bökövö"-s téma, tehát end.)
  • magus
    mibajod az index.hu-val?
  • Vlala #3906
    Az utolsó sor a lényeg:

index.hu

No comment.
  • Punker
    mesélj
  • Mike at home
    beszéljünk a járatcsökkentésről meg a VEKE elleni perről
  • BenceYCE
    Van valami abban amit mondassz. Idáig el kell valahogy jutni. És az okokat érdemes felkutatni. Túl azon elég csak egy másik MaO-i kis-, vagy nagyvárost példának venni, és Pesttel összehasonlítani.
  • BenceYCE
    Hivatalosan itt sem kaphatnék rá választ, de garázson belül még csak-csak ki lehet kunyerálni.
  • Atisz #3901
    Azért nem szeretem, amikor Bp-et Prágához hasonlítják, mert enyhén szólva sem igazságos. Pl. Hitler nem Prágát jelölte meg mint pontot, ahol mindenképp meg kell állítani a szovjeteket, angol és amerikai pilóták sem ott játszottak "bomázzunk védtelen civileket és lakóépületeket" sem. Az országot sem verték akkora adósságba, mint a miénket. És nem mellékesen Prágában nincs Demszkáj herceg :P
  • CattiBrie
    Szerintem azzal nincsen semmi gond, hogy hangzavar van egy aluljáróban.
  • Mike at home
    "S. G.: Két napja jöttünk haza kedvesemmel Prágából és mivel az ottani tömegközlekedés a Butapestihez hasonlóan egészen jó, ezért kihasználtuk a lehetőséget, leraktuk az autót. A legkülvárosibb metrómegállóhoz kellett mennünk, ami olyasmi lehet ott, mint itthon az Örs vezér tér vagy mondjuk az Újpest központ. Már eleve a felszínen fura volt, hogy nincsen tele kunyerálókkal, nincsen összehugyozva minden és nincsen tele ordenálé bádogbódékkal, ahol az el nem adható döghúsból készítenek hamburgernek látszó tárgyat. Azért az orrunkat erősen felkészítve mentünk le az aluljáróban, hogy azért ez is csak a keleti régió, nagy csodákat nem lehet művelni... és de! Az aluljáróban síri csönd uralkodott, csak a cipők kopogását lehetett hallani és némi beszélgetést, de annyira csönd volt, hogy igazából mi is suttogva beszéltünk, nem hangosan. A telefonfülkékbe nincsen beszarva, nem folyik a húgy az egyik homlessz alól a másik alá, nincsenek csövesek, féllábúnak látszó nyomorékok, akik beléd kapaszkodva üvöltenek, hogy adjál a leadózott jövedelmedből egy keveset nekik, mert ők nem akarnak dolgozni. Bűz? Nyoma sincsen. Nemhogy bűz nem volt, de még csak szag se! Illat volt, az egyik kis árudába, aminek az üvegkirakata tiszta volt, éppen akkor hoztak friss péksütiket."

index.hu
  • magus
    hogy ez az oldal milyen jó : D
  • magus
    hát nem beleakad az ember az ilyenbe
  • CattiBrie
    És akkor úgy már nincs is információáramlás?
  • BenceYCE
    A 30-as busz másik garázsé. sry
  • ChaosTeam
    Megtettem már régen a válaszuk ennyi volt:

"Örüljek neki, hogy lehetőséget adnak a bérlet utólagos bemutatására és nem fizettetik ki a teljes büntetést, csak egy kis részét" ...

Amúgy a Havi bérlet se 35 napos... ugyanis, ha 3-án veszed meg utána köv hónapban lehet, hogy 5-én veszed csak meg, de attól kezdve már csak 5-én tudod "legkésőbb" megvenni és akkor már az is csak 30 nap. Tehát a havibérlet is gyakorlatilag csak az első vásárlásakor 35 napos, utána már nem annyi.
  • magus
    sajnálom hogy ha nem volt egyértelmű a 4 hozzászólással lejjebb olvasható kommentem, hogy van bérletem, akkor leírom mégegyszer a gyengébb képességűek kedvéért is, veszek bérletet.
  • Vlala #3892
    Az ilyen szövegektől jön rám a szédülés. Én vagyok a király, nem veszek jegyet, az ellenőr úgysem csinálhat semmit... ha meg mégis csinál, pl. állon pattint, akkor elkezdek sírni...
  • CattiBrie
    Amúgy Bence.. te belülről nem tudsz infót szerezni például erről a tegnapi 30-as buszos reggeli sztoriról, hogy hogy volt.. stb?
  • CattiBrie
    Amúgy így elnézegetve a "mai" felállást a metrók lejáratánál nem ellenőrök dolgoznak, mind betanított biztonságiőr. :)
  • magus
    megjegyzem van bérletem, mert használom a szolgáltatásukat, de mint a példák mutatják ezzel nem vettem meg azt is, hogy maximálisan élvezhetem őket, és a betanított egysejtűjeik nem fognak baszogatni
  • magus
    velük=velem
  • magus
    ezek nem májer dumák, egyszerűen rühellem az ellenőröket, és mivel semmi joguk sincsek velük szemben leszarom mit akarnak, ennyi. a civil kétméteres kigyúrt állat meg ha nem ellenőr akkor mi bajom lenne vele.
  • CaviaR
    Fú hát te nagyon kemény vagy azzal akinek hivatásból tilos visszavágni. Állatkertbe is szoktál járni h a medvét hecceld a rácsokon túl?
    Kiváncsi vagyok mit keménykednél egy civil kétméteres kigyúrt kopasszal, akinek mondjuk nem evszik el a megélhetését ha visszakézből taknyántenyerel egy ilyen szimpatikus megnyilvánulásod után..

Vedd már észre h magadat égeted ezekkel a múmájer dumákkal.
  • magus
    amúgy komolyan, mi az, hogy megfogják, mármint oké, hogy a proteinshaken alvó gorilla nem enged le az aluljáróba, de ha megfognak, akkor bediktálok valami kamu adatot, hogy kapnak el valakit? komolyan érdekelne. Vidéki haverok szeptembernen paráznak, mikor jön az ellenőr, egyszerűen hátat fordítottam neki (ezzel elállva az útját ahhoz az 5 emberhez akinek nem volt), meg se próbált bögdösni, látta, hogy esélytelen
  • Mighty
    Ez a hozzászólás jó. Magyarázatot ad arra, hogy miért annyi amennyi az "otthonhagyott" bérletbemutatás díja. Ahogy írtad, sokan arra bazíroztak, hogy csak akkor vettek 30 napos bérletet, mikor megfogták, és röhögve fizetett 700 ruppót pluszban. Éves szinten valószínűleg jobban kijött így, mintha megvette volna minden hónapban.

Ezzel szemben a te javaslatod volna egy jó megoldás. Ha nem aznapi a bérlet, amikor elkapták, akkor fizethet rendesen. Ha korábbi, akkor tényleg csak a kezelési költség (csekk, Akácfa utcában ücsörgő idejének fizetése) lehetne a bünti. Terjszd fel a BKV oldalán :)

Havi bérlet lecserélése az azzal egyenértékű 35 napos bérletre (azért 35 napos, mert ugyebár a havi bérlet köv. hónap 5-e éjfélig érvényes) némileg csökkenteni lehetne a bérletért sorbanállók számát. Valamint, hogy a 35 napos bérlet kiadása is gyors legyen egy egyszerű, elektronikus szerkezet bélyegezné be az érvényesség dátumát.
  • ChaosTeam
    A bérletre ill. az otthonhagyásra visszatérve.

Én amióta BKV-val járok, mindig veszek bérletet. Ez ok, ami nem ok az az, hogy ha véletlen otthon hagyom a bérletet, akkor lenyúlnak 2500 Ft-ra, csak azért mert épp otthon felejtettem az amúgy érvényes bérletemet.

Én ezt az egész bérlet rendszert átformálnám, hogy igazságosabb legyen, méghozzá úgy, hogy a "havi bérletet" megszűntetném és 30 napos bérleteket adnék helyette. Azon rajta van a dátum, hogy mettől meddig érvényes. Ezután a büntetéseket átformálnám úgy, hogy az, aki otthon hagyja a bérletét, de később be tudja mutatni, hogy korábbi dátum van a bérletén, mint a büntetés - vagyis a büntetés idejében már rendelkezett érvényes bérlettel - akkor neki nem kellene büntetést fizetni ( max 200 Ft "kezelési költséget vagy mittomén mit). Az, aki aznapi dátummal tud bérletet bemutatni, annak kelljen 2500 Ft-ot fizetnie. Aki meg semmit se tud bemutatni, annak meg a teljes büntetést kelljen fizetni.

Szerintem így lenne igazságosabb a rendszer és nem kezdene el az addig rendesen bérlettel utazó ember gondolkozni azon,(ha esetleg második alkalommal büntetik meg), hogy lehet inkább kockáztatni kellene a bliccelést és, ha véletlen elkapják akkor vesz egy bérletet és ugyan ott tart, mintha eleve vett volna egyet... viszont, ha nem kapják el, akkor meg ingyen utazik.

• BenceYCE
    Szerintem fordulj orvoshoz!
  • magus
    Tudom, ha én ezt tudom, akkor ő is tudja, hogy ha csak egyetlen egy ujjal is hozzámér, vagy feltart, akkor már perlem, innentől kezdve én tettem neki szivességet, hogy egyáltalán megálltam, sőt, nem mentem le az aluljáróba, neki semmivel sincs több joga mint nekem, nincs joga elkérni semmit, szóval ha már belemegyünk, hogy mi érvényes/jogos akkor nem én jövök ki rosszabbul. De mivel erre mindenki szarik én is szarok arra, hogy neki az az egyetlen szórakozása ebben az elbaszott életében, hogy engem szivat azzal, hogy ez így nem érvényes pöpöpö. egyszerűen elvihetné vmi gusztustalan gennyedző betegség a családjával együtt, ez a véleményem, nagyon felkúrta akkor az agyam, mert nem igazán tehettem meg, hogy kikerülöm azt az útvonalat.
  • magus
    én még nem láttam olyan albérletet tele egyetemistákkal, ahol ne lett volna egy-két utcatábla, szóval ja, ellopják

arról ne is beszéljünk hogy a cigányok a gatyádat lelopják alólad
  • magus
    a bkv buszvezetők rendszeresen ráhúzzák a kormányt az autosokra, ez náluk olyan kötelező szertartás lehet, mint hogy megvárja az a rohadék míg futok a villamos felé, mert késésben vagyok, mert zh-t írok, erre ez a fasz becsukja az orrom előtt az ajtót. ilyenkor aztán mutogathatsz neki meg dobálhatod, csak mégjobban örül neki. fogadok nem áll fel neki és ebben leli örömét. bár megjegyzem volt már példa, amikor egy mercedes megállt a sarokban és a buszvezető nem tudott továbbmenni. a kopasz iqbetyár meg a merciben próbált arrébb menni, dehát nem tudott. én lazán végigdaráltam volna a mercit, akinek van annyi esze, hogy megáll a sarokban, mikor látja hogy le van zárva amúgyis a fél utca, az megérdemelte volna.
  • Vlala #3878
    Havonta kell cserélni tudtommal... vagy keverem a távolságival? Az egyiken havonta, a másikon kéthetente. Na most egy buszon ugyebár van 6 kerék (illetve hat keréken van egy busz), az buszonként, havonta 1,2 milla.

Mighty #3875: Jobb helyeken kiteszik... rosszabb helyeken (Magyarország) ellopják, összetörik, megrongálják.
  • Mighty
    Spongyat ra.

Azt azert te is tudod, hogy diakberlet csak a diakigazolvannyal egyutt ervenyes. Volt errol par hozzaszolassal arebb mar vita es akkor is ez jott ki belole.
  • Mighty
    Jobb helyeken egy ilyen kanyarba kitesznek egy domboru tukrot...