\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • ChaosTeam
    Diákbérlettel persze, hogy olcsóbb a BKV... de felnőttel?

Vidékről az elméleti oktatóm autóval jár egyedül és érdekesen neki ez így kocsival olcsóbb és gyorsabb, mintha tömegközlekedéssel járna...

A dugóról meg annyit, hogy egyenlőre a busz nem tud repülni, ezért a dugóban ő is áll nem csak az autók. Persze a metro és a villamos gyorsabb... amíg elé nem ugrik valaki... A Buszról meg annyit, hogy ha dugó van ott nem tehetsz semmit, ülhetsz végig és nézheted, hogy mennyit fogsz késni, míg autóval lehet, hogy van lehetőséged más útvonalt választani, ahol talán nincs akkora dugó.

Amúgy mellékesen jegyzem meg, nem 1x mentem suliba autóval és fele annyi időbe került odaérni, mint tömegközlekedéssel. Miért? Mert a sulimhoz Buszról buszra kell szállni és természetesen minden busz útvonalán dugó van. A menetrend szerint 30 perces menetidő reggelente soha se ment 1 óra alá, de volt, hogy végállomástól végállomásig mentünk lépésben, mert akkora dugó volt és így 2 óra alatt ért be a busz a 30 perc helyett. Autóval már 5x elkerültem volna azt az útvonalat, de a BKV busz nem fog másfele menni ( max, ha a kp-ből erre utasítják a sofőrt).

És való igaz, lehet, hogy pénzben bizonyos esetekben olcsóbb a tömegközlekedés.

A munkára visszatérve valószínűleg 1 helyen fogok dolgozni az ikertestvéremmel, így biztos, hogy mindíg legalább 2-en megyünk majd kocsival dolgozni és onnan haza.

Nyarlathotep: neked meg csak annyit, hogy nemár egy olyan ember butázzon le, aki azt se tudja hány éves... és az, hogy a te anyagi helyzeted nem engedi meg, hogy autóval járj még nem jelenti azt, hogy az én anyagi helyzetem se engedné meg.