6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3715 majd rájössz :)
egyre több a buszsáv
ergo busz megy, te állsz
mennyit jársz te kocsival Budapesten? alternatív útvonal? ehehehe
ezzel együtt van amikor a tömegközlekedés kerül, anno ha átmentenm a hegyen hamarább odaéretem mint busszal, az biztos -
#3714 És mindkettőt fizeted is? (benzin + bérlet) -
#3713 Szerintem nem kell választani a bkv és az autó között. Ha ésszel használja az ember akkor csak jól járhat. Bulizni nem szokás kocsival menni mert csak a gond van a hazajutással, nem beszélve az ittas vezetés számtalan veszélyéről. Ilyenkor áldás a BKV, mert a menetidő vagy az összeférhetetlen utasok ide vagy oda, nagyon is jól jön.
De ha esik, hideg van, sietni kell, nem hiányzik h egy részeg csöves lehányja a 100ezrezes öltönyt, akkor elengedhetetlen a kocsi. Persze itt is lehet mondani h jajj drága + súlyadó + biztosítás + parkolás + benzin.
Én sem választok h csak fogkefét vagy csak fogkrémet használjak.. -
BenceYCE #3712 Igazad van. Járj motorral!
Az autónál is magasabb szervízköltségek/alkatrészárak. Aránytalanul magasabb fogyasztás. Magasabb amortizáció és ugyan annyiért adják mint az autót. Az öltözködés van akinek nem megldott. Szóval egyet értek azzal, hogy valaki elmeséli, hogy neki job/jobban megéri valamely közlekedésforma, de minek itt győzködni a másikat?! Ha időarányosan nézed, hogy mennyit használhatod a motorodat, akkor rájössz, hogy luxus dolog. Vagy vehetsz egy leharcolt 125/250 díszpéldányt amit már 3-an törtek össze és szervízeltetheted. Bár ezek a szavak most tőlem is elfogultságnak hangzanak. Pont azért mert az utasközönséget nem célszerű nyeregbe zavarni ismerve a mai autósok gyilkossági hajlamait. Szóval mindenki menjen amivel akar, de számoljon utánna, hogy mennyit ér meg neki a luxus. Értem ez alatt az autót/motort. A bicikli pedig nemgyerebe sokmindenkinek. Én nem tartozok közéjük, ha tudok azzal közlekedek. Pedig a busz ugyan annyi időt, az autó fele annyi időt jelentene. -
BenceYCE #3711 26 éves alkalmazott vagyok. Nincs diákbérletem. Mondtam, hogy összehasonlíthatatlanok a példák, mert mindenki számára más és más. Számolja ki mindenki magának, hogy melyik éri meg neki jobban. Ne azért járjon vki bkv-val mert Kis Pista megmondta! Dugóról annyit, hogy menj el bármelyik forgalmi csúcsban az erzsébet hídtól a Blaháig annyi idő alatt mint bármelyik arra közlekedő bkv busz! De fölösleges példálozni, mert a bkv nem azt vállalta, hogy odavisz 15 perc alatt, hanem, hogy elmegy oda. Ez általában össze is jön. A "természetesen minden busz útvonalán dugó van" dumádra is kérném, hog ne legyél elfogult, mert csak hülyének néznek. Van buszsáv ami vagy működik valahol, vagy nem. De ez már városszervezés/közlekedésszervezés. -
Ronny #3710 járjatok motorral! Nincs dugó, gyors, olcsó és ha nem nyálkás hideg az idő akkor még élvezetes is. Télre meg át lehet űlni a buszra. -
#3709 Diákbérlettel persze, hogy olcsóbb a BKV... de felnőttel?
Vidékről az elméleti oktatóm autóval jár egyedül és érdekesen neki ez így kocsival olcsóbb és gyorsabb, mintha tömegközlekedéssel járna...
A dugóról meg annyit, hogy egyenlőre a busz nem tud repülni, ezért a dugóban ő is áll nem csak az autók. Persze a metro és a villamos gyorsabb... amíg elé nem ugrik valaki... A Buszról meg annyit, hogy ha dugó van ott nem tehetsz semmit, ülhetsz végig és nézheted, hogy mennyit fogsz késni, míg autóval lehet, hogy van lehetőséged más útvonalt választani, ahol talán nincs akkora dugó.
Amúgy mellékesen jegyzem meg, nem 1x mentem suliba autóval és fele annyi időbe került odaérni, mint tömegközlekedéssel. Miért? Mert a sulimhoz Buszról buszra kell szállni és természetesen minden busz útvonalán dugó van. A menetrend szerint 30 perces menetidő reggelente soha se ment 1 óra alá, de volt, hogy végállomástól végállomásig mentünk lépésben, mert akkora dugó volt és így 2 óra alatt ért be a busz a 30 perc helyett. Autóval már 5x elkerültem volna azt az útvonalat, de a BKV busz nem fog másfele menni ( max, ha a kp-ből erre utasítják a sofőrt).
És való igaz, lehet, hogy pénzben bizonyos esetekben olcsóbb a tömegközlekedés.
A munkára visszatérve valószínűleg 1 helyen fogok dolgozni az ikertestvéremmel, így biztos, hogy mindíg legalább 2-en megyünk majd kocsival dolgozni és onnan haza.
Nyarlathotep: neked meg csak annyit, hogy nemár egy olyan ember butázzon le, aki azt se tudja hány éves... és az, hogy a te anyagi helyzeted nem engedi meg, hogy autóval járj még nem jelenti azt, hogy az én anyagi helyzetem se engedné meg. -
BenceYCE #3708 első válasz:
Európában nálunk a legolcsóbb a tömegközlekedés. Nézz utánna. A Román, Bulgár meg egyéb országok buszállománya még a mienkénél is siralmasabb.
második válasz:
A BKV ugyanúgy szolgáltó akárcsak egy légitársaság. És ott is az esetek döntő többségében a drága szervízeket és biztonságtechnikai berendezéseket hanyagolják, hogy több maradjon. Majd ha balhé van belőle, azt mondják nem volt rá pénz. Szóval ez a BKV a legszarabb cég a világon duma elég nagy általánosítás. Nem védem, mert nincs miért csak kérek mindenkit, hogy az elfogult nyavajgásokkal a barátokhoz/barátnőkhöz menjetek sírni. Engem ma meggyanúsítottak azzal, hogy 220.000-et keresek a cégnél. Bárkinek hajlandó vagyok megmutatni a bérpapíromat, 100.000-105.000 között szokott mozogni a fizum. Aki délutánban, beugróban vagy csuklóson dolgozik, az keres 120.000-140.000-et. Szóval gyanítom, hogy átlagot vontak műszakonként, így az éjszakás szűk családi kört ideértve, majd a műszakok átlagát átlagolták a végeredményhez. A gond csak az, hogy éjszakában töredék annyi ember dolgozik mint bármely más műszakban. A rádió azt harsogja, hogy éhesek a buszvezetők. De elfelejtik mondani, hogy a szakszervezetek a mostani követelésük mellett aláírnák, hogy 3 évig nem lesz bérfejlesztéssel kapcsolatos követelésük. Ami a mi szemszögünkből szívás ha az inflációt nézzük. A cég az ADHATÓ egyéb juttatásokat növelné. Ami azért gáz, mert az csak adható. Ha úgy dönt, hogy szarban van (márpedig mikor nincs) a cég, akkor nem adja. Kicsit vegyünk példát nyugatról. Teljesen normális dolog volt, hogy Görögországban összeomlott az összes város közlekedése, mert a légiközlekedési dolgozók sztrájkoltak. Én is kimentem az egészségügyisek és a tanárok tüntetéseire is, mert egyformán mindenkinek szar. A multik meg élnek mint marci hevesen az adókedvezményekből. A politika ehhez csak asszisztál, mert zsírosan megkenik Őket.
#3670 -ChaosTeam!
Ne verd a nyáladat! A jegyes utazást Te sem gondoltad komolyan. Azt meg pláne, hogy a kollegáid egyben a szomszédaid és rögtön 3-an vagytok. Mint tudjuk a BKV-val való utazás egy lehetőség itt Demszkygrádban. Nem lehet összehasonlítani bárkit bárkivel, hogy kinek mi éri meg jobban. Én összvisz 3000 HUF-ot költök a Pesti és az Érdi bérletemre. Nekem nem érné meg a napi 2x15 km-t autóval megtenni. De sok esetben gyorsabb autóval. Nem beszélek senkit se rá, se le egyik közlekedési formára sem. De be kell látnod, hogy csövesek az utcán is vannak ahogy kötekedő alakok is. A busz a nyitott ajtajával pedig nem magánterület! Az hogy Demszkygrádban ilyen állapotok uralkodnak az elsősorban a budapesti lakosoknak köszönhető, mert hagyják. Biztos csak erre van igényük. Nézz megy egy kissebb-nagyobb várost bárhol az országban. Fényévekre járnak Pesttől. -
#3707 -
Prank #3706 legalább beleolvad a környezetébe... -
#3705 Rohadt mocskos ez a város...a BKV sem kivétel... -
#3704 nagyszerű :)
akkor tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy az egész megvalósíthatatlan .) -
#3703 nem akarlak kihozni hülyének
csak miután berajzoltad megbeszéljük, hány házat kell lebontani, hány lakos fog tüntetni, hányszor perel be a Levegő munkacsoprt, melyik hegyet kell elhordani, ésatöbbi -
#3702 hát a házakat talán széttolni.. stb. stb.
nem értem hogy most milyen szempontból akarsz kihozni hülyénk engem :D -
#3701 "Hanem normális autósforgalomra a város.
Normális, széles, jó minőségű utak.."
na? meghívlak,
te meg berajzolod hová képzelnéd ezeket a széles utakat
-
#3700 Hát persze, tudom, ez így van. Ez a tény.
(De nem is mondtam, h tudok rá megoldást. :S)
Csak azt akartam hangsúlyozni ugye, h Bp alkalmatlan e nagymennyiségű autó száguldoztatására. :S -
#3699 Nem azért, de sajnos BP-en már nem lehet szélesebb utakat csinálni. Jó pár épület útban van...
Vagy ahol lehetne szélesebb utat csinálni, ott a növényzet látná kárát. Így is elég szmogos a város, az a kevés fa, ami megmaradt nem tud megküzdeni ennyi széndioxiddal...
Több európai városban bejött a belvárosba való behajtás után fizetendő dij. Csökkent a forgalom, több a parkolóhely, kevesebb szmog. -
#3698 jahogy te úgy gondolod h így tökéletes? -
#3697 te merre is lax? ha bp-n
üljünk be valahová egy kv-ra, viszek egy térképet, és felvázolhatod az elképzeléseidet
-
#3696 ez attól függ
akit nem idegesít hogy percekig nem halad egy métert sem, hogy a többiek tolakodnak, illetve néha hülyeséget csinálnak ,hogy állva pöfögetet el több litert benzint naponta (van ilyen ember)
az nyugodtan autókázhat a városban -
#3695 Nem a dugók lennének kiépítve. :D
Hanem normális autósforgalomra a város.
Normális, széles, jó minőségű utak..
Megfelelő számú autóra...
stb, stb..
bár sztem értetted te... -
#3694 cöcö nem csak csúcsidőben! vagy lassan az egész nap csúcsidő
-
#3693 ezt az első mondatot mégis hogy képzeled? -
#3692 autónál nem az utasokat kell tudni elviselni, hanem aaz autóstársakat
-
#3691 a BKV-n nem utazol jeggyel, melóba is hárman fogtok menni?
különebn akkor tényleg megéri, ha bérletet felemelik 10-12k-ra havonta akkor már 2 embernek is
a jegyet feljtsd el, bérletben gondolkodj
de az egész autózást megette a fene, ha nem tudsz hol parkolni nap közben -
#3690 1. akkor a dugóban fox rostokolni, nem árt ha ezt jól tűröd
2. nem aludhatsz
3. rájössz, hogy a BKV bérlet nmem is olyan drága
4. nem tudsz hol parkolni, nehezen találsz parkolóhelyet, kurvadárga a parkolás, kicsesz veled a parkolóőr
5. autóba kell benzin, van kötelező, ha nem a tiéd casco, kötelező szerviz, ha nincs garid, alkatrészárak sem olcsók
6. nyugodtan és kényelmesen üldögélhetsz a légkoncionált kocsidban, hallgathatsz zenét, nem zavar ha esik az eső -
#3689 igen, annak lehet nevezni
elvisznek olcsón A-ból B-be
ha nem tetszik mehetsz gyalog/bicajjal/kocsival, ahogy tetszik -
#3688 Esetemben nem, mert peremkerületből megyek "elővárosba" és tömegközlekedéssel csak kerülő útján juthatnék el oda.
Amúgy, hogy érdemben is hozzászóljak: szerintem sokan azért nem használják a tömegközlekedést, mert 1.eléri az úticélját autóval is nagyjából azonos idő alatt 2.koszos (meg néhány ember is aki használja). Külföldön az sem meglepő, hogy (tehetős) öltönyös úriemberek utaznak metrón. Igaz ehhez kéne: több metróvonal, jegykezelőrendszer, ami tényleg csak azokat engedné be, akiknek van jegyük, bérletük. -
#3687 Ja, vezetéssel... akarod mondani araszolással :) -
Vlala #3686 Nem fordítva? Pesten gyorsabb a villamos, mint autóval gyarapítani az ősz hajszálakat... -
#3685 De vezetés közben nem foglalod el magad a vezetéssel? .)
[kedvesen kötexik] -
#3684 "A buszon, metron legalább elfoglalom magam valamivel :)"
Ez igaz, csak akkor van baj, amikor tömegközlekedéssel 1,5 óra, autóval meg fél. Ennyire nem akarom elfoglalni magam :D -
#3683 Kövezzetek meg, de én kampány nélkül is belátom, hogy jobban járok, ha tömegközlekedem, mintsem autóban idegeskedem a forgalom miatt...
A buszon, metron legalább elfoglalom magam valamivel :) -
#3682 Így van, Demszkáj hercegnek állandóan kampányolnia kellene és reklámokban népszerűsíteni a BKV-t. Főleg annak a sok taplónak aki képes 3-4 háztömb miatt autóba huppani... -
#3681 De a spenót nem létszükséglet és nincs állami tulajdonban... -
#3680 Mindjárt kész, már majdnem elkezdted? :D -
Vlala #3679 Még készül. :) -
#3678 :D
rajzoltál buszt? :) -
Vlala #3677 Igen, és ****abb a minősége, mint egy földútnak. (a négy csillag nem azt jelenti, amit a konyakoknál.) -
#3676 BP tele van autóval. Már jelenleg is egy kínszenvedés eljutni valahova csúcsidőben (munkába vagy haza). Parkolóhelyért is percekig kell körözni nameg a díj sem olcsó. És akkor még lehet idegeskedni, hogy mikor törik le a visszapillantót, mikor húz végig rajta egy kulcsot valami idióta.
Kösz, de kösz nem :)