\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    első válasz:
    Európában nálunk a legolcsóbb a tömegközlekedés. Nézz utánna. A Román, Bulgár meg egyéb országok buszállománya még a mienkénél is siralmasabb.

második válasz:
    A BKV ugyanúgy szolgáltó akárcsak egy légitársaság. És ott is az esetek döntő többségében a drága szervízeket és biztonságtechnikai berendezéseket hanyagolják, hogy több maradjon. Majd ha balhé van belőle, azt mondják nem volt rá pénz. Szóval ez a BKV a legszarabb cég a világon duma elég nagy általánosítás. Nem védem, mert nincs miért csak kérek mindenkit, hogy az elfogult nyavajgásokkal a barátokhoz/barátnőkhöz menjetek sírni. Engem ma meggyanúsítottak azzal, hogy 220.000-et keresek a cégnél. Bárkinek hajlandó vagyok megmutatni a bérpapíromat, 100.000-105.000 között szokott mozogni a fizum. Aki délutánban, beugróban vagy csuklóson dolgozik, az keres 120.000-140.000-et. Szóval gyanítom, hogy átlagot vontak műszakonként, így az éjszakás szűk családi kört ideértve, majd a műszakok átlagát átlagolták a végeredményhez. A gond csak az, hogy éjszakában töredék annyi ember dolgozik mint bármely más műszakban. A rádió azt harsogja, hogy éhesek a buszvezetők. De elfelejtik mondani, hogy a szakszervezetek a mostani követelésük mellett aláírnák, hogy 3 évig nem lesz bérfejlesztéssel kapcsolatos követelésük. Ami a mi szemszögünkből szívás ha az inflációt nézzük. A cég az ADHATÓ egyéb juttatásokat növelné. Ami azért gáz, mert az csak adható. Ha úgy dönt, hogy szarban van (márpedig mikor nincs) a cég, akkor nem adja. Kicsit vegyünk példát nyugatról. Teljesen normális dolog volt, hogy Görögországban összeomlott az összes város közlekedése, mert a légiközlekedési dolgozók sztrájkoltak. Én is kimentem az egészségügyisek és a tanárok tüntetéseire is, mert egyformán mindenkinek szar. A multik meg élnek mint marci hevesen az adókedvezményekből. A politika ehhez csak asszisztál, mert zsírosan megkenik Őket.

#3670 -ChaosTeam!
    Ne verd a nyáladat! A jegyes utazást Te sem gondoltad komolyan. Azt meg pláne, hogy a kollegáid egyben a szomszédaid és rögtön 3-an vagytok. Mint tudjuk a BKV-val való utazás egy lehetőség itt Demszkygrádban. Nem lehet összehasonlítani bárkit bárkivel, hogy kinek mi éri meg jobban. Én összvisz 3000 HUF-ot költök a Pesti és az Érdi bérletemre. Nekem nem érné meg a napi 2x15 km-t autóval megtenni. De sok esetben gyorsabb autóval. Nem beszélek senkit se rá, se le egyik közlekedési formára sem. De be kell látnod, hogy csövesek az utcán is vannak ahogy kötekedő alakok is. A busz a nyitott ajtajával pedig nem magánterület! Az hogy Demszkygrádban ilyen állapotok uralkodnak az elsősorban a budapesti lakosoknak köszönhető, mert hagyják. Biztos csak erre van igényük. Nézz megy egy kissebb-nagyobb várost bárhol az országban. Fényévekre járnak Pesttől.