\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • ChaosTeam
    Én elkezdtem a jogsit csinálni és utána veszek autót és azzal járok majd mindenhova, mert marhára elegem van abból, ami a tömegközlekedésben van, és nem csak a BKV tehet róla. Gondolok itt arra, hogy nincs olyan nap, hogy amikor utazok a városban legalább 1 hajléktalan ne szálljon fel a járműre, aztán egész úton szagolhatom a "zamatát" ... ezenkívül a közbiztonság se a legjobb. Nem 1x volt már, hogy felszállt a buszra egy 10-15 fős társaság és azt nézték kibe köthetnek bele, sőt olyan is volt, amikor leszálltak utánam és majdnem összevertek, mert nem adtam nekik cigit... A buszvezetők legújabb divatját meg nem is említettem... az utóbbi időben egyre gyakoribb a padlógáz-padlófék féle vezetés, az utasok meg esnek előre-hátra...

És akkor még arra nem is tértem ki, hogy hidegben, fagyban, esőben, hóban sokszor van az, hogy a busz az utolsó másodpercekben áll be a megállóba, közben meg fagyjanak szét az utasok, mert a sofőr nem tudná elolvasni az újságját úgy, hogy közben nem a megálló előtt áll 5m-el, hanem a megállóban...

És ezek mellé jön az, hogy olcsóbb eljutni a város egyik végéből a másikba kocsival, ha legalább 3-an ülünk a kocsiban és mindenki jeggyel utazna amúgy...

A kocsi előnyei: Kényelemes tiszta, van fűtés/klíma, nincs tömegnyomor, nem kell elviselni az időnként eléggé idegesítő utasokat, nem marad ki, nem késik, nem kell rá várni.

hátránya, hogy drágább, mint a tömegközlekedés és dugóban lassabb, mint a metro.. de a busznál nem lassabb...

Összegezve, amint lesz lehetőségem váltok autóra.