6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Nyarlathotep
    "Én elkezdtem a jogsit csinálni és utána veszek autót és azzal járok majd mindenhova"

Hát barátom, jó is az ha az ember ilyen szinten buta mint te és probálja előadni magát mint egy okos ember!
  • Mighty
    Az M0-st nem azért bliccelik el, mert fizetni kell (nem kell), hanem mert nem ér körbe.
  • Vlala #3673
    Ez annyiból lenne jó, hogy a kamionos meggondolná, hogy érdemes-e behajtani a fővárosba azért, hogy elbliccelje az M0-ás díját.
  • Vlala #3672
    Sok sikert a fővárosi forgalomhoz. Még mindig a bicaj + pormaszk üzemmód a legjobb szerintem.
  • CattiBrie
    Tök jó lenne ha Bp autósforgalma (dugók..) jól ki lenne építve. :S
    De arról hallottál (bár nem sokat tudok), hogy Bp-re a behajtást (autóval) fizetőssé akarják tenni (mert arra van energiájuk)?
  • ChaosTeam
    Én elkezdtem a jogsit csinálni és utána veszek autót és azzal járok majd mindenhova, mert marhára elegem van abból, ami a tömegközlekedésben van, és nem csak a BKV tehet róla. Gondolok itt arra, hogy nincs olyan nap, hogy amikor utazok a városban legalább 1 hajléktalan ne szálljon fel a járműre, aztán egész úton szagolhatom a "zamatát" ... ezenkívül a közbiztonság se a legjobb. Nem 1x volt már, hogy felszállt a buszra egy 10-15 fős társaság és azt nézték kibe köthetnek bele, sőt olyan is volt, amikor leszálltak utánam és majdnem összevertek, mert nem adtam nekik cigit... A buszvezetők legújabb divatját meg nem is említettem... az utóbbi időben egyre gyakoribb a padlógáz-padlófék féle vezetés, az utasok meg esnek előre-hátra...

És akkor még arra nem is tértem ki, hogy hidegben, fagyban, esőben, hóban sokszor van az, hogy a busz az utolsó másodpercekben áll be a megállóba, közben meg fagyjanak szét az utasok, mert a sofőr nem tudná elolvasni az újságját úgy, hogy közben nem a megálló előtt áll 5m-el, hanem a megállóban...

És ezek mellé jön az, hogy olcsóbb eljutni a város egyik végéből a másikba kocsival, ha legalább 3-an ülünk a kocsiban és mindenki jeggyel utazna amúgy...

A kocsi előnyei: Kényelemes tiszta, van fűtés/klíma, nincs tömegnyomor, nem kell elviselni az időnként eléggé idegesítő utasokat, nem marad ki, nem késik, nem kell rá várni.

hátránya, hogy drágább, mint a tömegközlekedés és dugóban lassabb, mint a metro.. de a busznál nem lassabb...

Összegezve, amint lesz lehetőségem váltok autóra.
  • Mighty
    1. Nekem igen.
    2. Igen. Elvisz A-ból B-be.
  • CattiBrie
    ja, hiszen ha nem tetszik az egyik helyen a spenót, elmész egy másik helyre, vagy éppen egy tizedik helyre megvenni..
  • qper
    mondjuk amit most írtál az nem kicsit demagóg, a kérdésemhez meg aztán semmi köze...
  • Vlala #3666
    Kismilliószor elmondtuk.
    Ha nem tetszik, ne vedd igénybe. Ott a "Critical mass" tours, azaz menj biciklivel.

De ha én úgy veszek spenótot a boltban, hogy "ezért nem fizetek, mert nem szeretem", az egy kicsit groteszk.
  • qper
    első kérdés: egyenes arányban van-e a szolgáltatás minősége a szolgáltatás árával?

második: szolgáltatásnak lehet e egyáltalán nevezni azt amit a békávé művel?
  • akyyy
    na 20án ingyenes voltak e a járatok?
  • Mighty
    Helyes. Ha már használsz egy szolgáltatást, fizess is érte.
  • qper
    Elhatároztam hoyg 28 évesen már semmi kedvem nincs az ellenőrökkel harcolni, kezdem belátni hogy a lógás nem szép dolog, és azt hiszem életemben először mszeptemberben egevszem magamnak a felnőtt bérletet (hamár a hülye m.helyem ezt nem teszi meg).
  • Mike
    ha nem használod, akkor ok
  • CattiBrie
    :DDDDDDDDD

most megint kezded? :DDD

nyilán nem fizetek, ha nem járok BKV-val :DDD

csak annyira élősködök, mint ők rajtam :)
  • Mike
    ja szal azért nem fizetsz a szolgáltatásért, azért élősködsz mások pénzén, mert egy nap sztrájk van
    gondolom adót sem fizetsz
  • Mike
    semmi
    nagy ügy
    nem lesz aznap suli, a kölykök örülni fognak
    akinek meg tényleg nagyon be kell mennie aznap melóba, megy korán vagy bicajra ül, sétál
  • Vlala #3657
    Most szerelik a D10-esekre a nagyobb turbófeltöltőket. :)
  • CattiBrie
    Új menetrendek vannak? Vagy hogy érted?
  • gezoka
    Mért írnak a lehetetlen menetidőket a BKV-sok?
    A 139-es busz 16 perc alatt soha nemért a Délibe.
  • CattiBrie
    3 hónapja nem láttam buszt. .)
  • Vlala #3653
    Lehet ezt ragozni, de az a szomorú, hogy Neked nagyobb szükséged van a BKV-ra, mint nekik Rád.
  • CattiBrie
    Jaja, és újra tapasztalni fogom, hogy miért is nem veszem meg megint a bérle-t. :D
    Nehogy elfelejtsem és ősszel véletlenül vegyek. Szerencsére felelevenítik. :)
  • Vlala #3651
    Nem lesz dugó a városban. Aki eddig is ingyen utazott, az végre azt kapja, amiért fizetett :]
  • CattiBrie
    Hát akkor sztájk lesz.. :)
    Mire gondolsz? :)
  • ChaosTeam
    Mi lesz, ha Sztrájk lesz ?
  • CattiBrie
    ja, nemhogy buszt rajzolnál :))
  • Vlala #3647
    Nektek semmi sem jó? Gyalog sok, Csepelen unalmas... akkor menjetek Ikarussal! :)

(mai hülyeség is megvolt)
  • maerlyn
    Nem sok az, bár a vége, már Csepelen, marhára unalmas.
  • akyyy
    gyalog az soktérképpen kisebbnek tünik:D
  • Max7
    nem mind1ik rángatná a vállát! sőt a régi korszakból (aki még nem ment nyugdíjba) való rendőrök ha egy szabálytalanságot meglátnak irgalmatlanul bűntetnek!
  • Mike
    beskatulyázom a rendőrt? miért, nem rángatná a vállát?
    majd akkor tesz valamit, amikor a busz elnyomott
  • Mike
    nem mindegyik buszvezető ternmészetesen
    és nem is mindegyik tarnbantos
    csak pk vmiért jobban képviseltetik magukat a többieknél
  • BenceYCE
    Sajnos az általánosítással nem sokra mész. Mondjuk buszvezetőként én is szidhatnám a biciklisek 60-70%-át, mert a Kreszt megszegve a buszsávban kóricál. De itt emberekről van szó. Mondhatnék köcsög bmw-st vagy mercist, de nem hinném, hogy ezt így le lehet bontani. Vannak faszok és kész. Látod a rendőröket is beskatujázod. Pedig a jogrendszerrel és annak betartatásával van a gond.
  • Mike
    elsősorban a trabantoosk és a buszvezetők
    bár egyikkük amikor balra kanyarodott nagy ivben az utcámba, ahol én előzékenyen megálltam, volt szíves rámhúzni, a kurva buszt, azt hittem utána megyek és kitépem a fülkéjéből
    mert perzse hivhatok rendőrt de minek - meg akart ölni - és? rendőr vállrángatással el
  • BenceYCE
    És van ahol nincs vonal. És van ahol a vonalon túl nincs semmi. Túl azon, hogy azon belül kellene tekerj a kétnyomúak jobb kerekének nyomvonala és a jobb oldali út szélét jelző vonal közt.
  • BenceYCE
    Épp ez az, hogy nem szabályos, mert a szélén kéne. De ez csak akkor biztonságos ha az autósok is betartják a kreszt és betatanák a legszigorúbb 4 szabály egyik ide vonatkozó részét, az előzés szabályát. Egy nyomon haladó járművet minimum 1 autó szélességnyi oldaltávolsággal szabad csak megelőzni. A két nyomon haladókra elég a fél autónyi v un ajtónyitásnyi. De ezt a szabályt rendszeresen leszarják az autósok. Ha viszont középen mész akkor azért szabálytalankodsz, hogy más ne szabálytalankodhasson, vagyis életben maradj.
  • kolbi870315
  • CattiBrie
    München