\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Az empátia sajnos az ilyen utasoktól távol áll. Sosem gondolnak bele, hogy egy utolsó busznál milyen jó is az amikor a busz az orruk előtt száguld el, pedig a menetrend szerint még csak 5 perc múlva kellett volna odaérnie. Úgyhogy általában mutatom is Nekik, hogy van nekem is órám, bent a buszban. Aszerint járok, így a sajátját helyezze fel melegebb helyre. Az idiótát és a sofőr szót pedig kikérem magamnak :)

Nem vagyok idióta azért mert azt hajtom végre amiért fizetnek. Ha nem tetszik a rendszer, tájékoztassák a céget. A kiszámítható menetrendet az utasok bosszankodása ellen találták ki a rengeteg utaspanasz beérkezése után még sok-sok évvel ezelőtt, hogy minimálisra legyen csökkentve a késés. Márpedig ha jól belegondolsz pengeélre állított menetidő nem tűri a budapesti közlekedést. Ebben az országban, ebben a fővárosban nagyon sok szabályt leszarnak az emberek. De ha kinézel az utcára, magad is láthatod. A buszban nincs magasságkormány, ezt tudomásul kéne venni. Olyan menetidőből ahol van rátartás, ott van lehetőség az időd utólérésére. A menetidő 10%-át adhatják max. várakozási időnek az érkezési idő és a visszaindulási idő közé. Ez természetesen egy 15-ös viszonylaton nem működik, hiszen ott olyan emberekkel van tele az egész belváros akik megengedhetik maguknak, hogy letojjanak minden szabályt és torkon sz@rják a busszal utazó emberek, köztük talán a saját rokonaikat is. Ez a 10% sok más esetben sem működik, de törekedni kell rá a menetrend kiírásánál. Ez ugye függ az adott viszonylat kiszámíthatóságától (is). Más kérdés, hogy a menetrend elkészítésénél a forgalommérés adatait felhasználják, ami a mérési időszak alatt a buszban elhelyezett tömegmérleg eredménye ad a mérési időponttal együtt. Mivel a késésekre és a terhelésre kiváncsiak ezért épeszű buszvezető pont hogy ekkor nem tapossa a buszt. Mert akkor kevesebb időt adnak 1 kanyarra. Márpedig napi 9 óra pengeélen táncolás a bp-i közlekedésben csak egy idiótának (amiből több is van a cégnél) érdeke. Jómagam "behúzott kézifékkel" vészelem át ezt az időszakot.

Sofőr sem vagyok. Ezt a szót ma legfeljebb a taxisok érdemlik meg. Akiket én inkább hiénáknak hívok. Jómagam autóbusz vezető vagyok. Elvégre nincs villamos sofőr sem és vonat sofőr sem. Ahogy metró sofőr sincs.

:)