6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Mike
    merre jártál?
  • Atisz #3634
    Hát már hogyne lehetne, azért van. Világos hogy nem a 10-15 cm-es festett vonalon kell tekerni (mert amellett hogy nehéz is, kié maradna akkor a vonal és az út széle közötti sáv ha nem a biciklisé?)
  • CattiBrie
    Nagyon sirály volt. Vettük heti bérletet, első nap ellenőrök.. :)
    Igaz, utána nem is találkoztunk velük pedig minden nap a városban lógtunk. :)
    Eleinte bonyolultnak tűnt a város 'bkv' hálózata, de meg lehet szokni. Olyan fura, hogy van vagy 20 hév+metró járat. :)
    Meg, hogy egy peronon, jöhet 8 féle hév. :)
    De a járművek többnyire tiszták. Azért nem tökéletes, de a hév 'leülhető'. Viszont metrón nem ültem, az elég mocsok. Azért ottkint is van hányásfolt, meg ilyenek. De ezek csak a metrón. A hév viszont nagyon sirály. :)
  • CattiBrie
    fosőr .)
  • CattiBrie
    "sose két sáv közötti vonalon bicajozzanak hanem pont a közepén"

Ez szabályos?
    Régen mindig azt mondták a felnőttek, hogy a szélén.... De a közepén sokkal biztonságosabb.
  • maerlyn
    Bicajjal szoktam ilyent, kb. 8km a táv, ha a vágóhídig a 24-es vonalát követed. Durván 2 óra.
  • akyyy
    nah eldöntöttem, nem baj ha fizetni kő veszek egy napijegyet lehet, sozt cső..

bár nemtom... gyalog a keleti és csepel nagyon messze van?
  • maerlyn
    folklórműsor is van?
  • Catti
    natessek.. megy a szpem, en meg nem olvasom a topikot :)
    mert nem vagyok otthon
    amugy heti berletem van a helyi `bkv` jaratra .)
  • BenceYCE
    Bocs, félreérthető volt a Te részedről is és az én részemről is. :)
    Feltételezni semmertem, hogy rosszindulatból írtad. Így én sem támadó szándékkal írtam a soraimat. Tőled nem is szoktam meg az ilyen beszólásokat, tekintve még nemigen fordult elő. :) Azért írtam a reakciómat rá, mert én az ilyen embereknek ezt szoktam mondani.
  • Mike
    lovagolján a szavakon :D
    olyan ez mint a járat, viszonylat
    eseményezett
    ha nem lenne egyik haverom a bkv-nál én sem tudnám ezeket a bűvös szavakat
  • Mike
    ki mondta,. hogy te idióta vagy
    ne érts már félre
    ezt irtam?
    átlagnép
    pl. dugóban az egyedülazautóbanozás megy

persze hogy nem gondol bele, leszarja, neki az a fontos, hogy 19:30-kor találkozotzik Amálkával és nem ér oda
    vagy reggel nem ér oda az értekezletre
  • BenceYCE
    Az empátia sajnos az ilyen utasoktól távol áll. Sosem gondolnak bele, hogy egy utolsó busznál milyen jó is az amikor a busz az orruk előtt száguld el, pedig a menetrend szerint még csak 5 perc múlva kellett volna odaérnie. Úgyhogy általában mutatom is Nekik, hogy van nekem is órám, bent a buszban. Aszerint járok, így a sajátját helyezze fel melegebb helyre. Az idiótát és a sofőr szót pedig kikérem magamnak :)

Nem vagyok idióta azért mert azt hajtom végre amiért fizetnek. Ha nem tetszik a rendszer, tájékoztassák a céget. A kiszámítható menetrendet az utasok bosszankodása ellen találták ki a rengeteg utaspanasz beérkezése után még sok-sok évvel ezelőtt, hogy minimálisra legyen csökkentve a késés. Márpedig ha jól belegondolsz pengeélre állított menetidő nem tűri a budapesti közlekedést. Ebben az országban, ebben a fővárosban nagyon sok szabályt leszarnak az emberek. De ha kinézel az utcára, magad is láthatod. A buszban nincs magasságkormány, ezt tudomásul kéne venni. Olyan menetidőből ahol van rátartás, ott van lehetőség az időd utólérésére. A menetidő 10%-át adhatják max. várakozási időnek az érkezési idő és a visszaindulási idő közé. Ez természetesen egy 15-ös viszonylaton nem működik, hiszen ott olyan emberekkel van tele az egész belváros akik megengedhetik maguknak, hogy letojjanak minden szabályt és torkon sz@rják a busszal utazó emberek, köztük talán a saját rokonaikat is. Ez a 10% sok más esetben sem működik, de törekedni kell rá a menetrend kiírásánál. Ez ugye függ az adott viszonylat kiszámíthatóságától (is). Más kérdés, hogy a menetrend elkészítésénél a forgalommérés adatait felhasználják, ami a mérési időszak alatt a buszban elhelyezett tömegmérleg eredménye ad a mérési időponttal együtt. Mivel a késésekre és a terhelésre kiváncsiak ezért épeszű buszvezető pont hogy ekkor nem tapossa a buszt. Mert akkor kevesebb időt adnak 1 kanyarra. Márpedig napi 9 óra pengeélen táncolás a bp-i közlekedésben csak egy idiótának (amiből több is van a cégnél) érdeke. Jómagam "behúzott kézifékkel" vészelem át ezt az időszakot.

Sofőr sem vagyok. Ezt a szót ma legfeljebb a taxisok érdemlik meg. Akiket én inkább hiénáknak hívok. Jómagam autóbusz vezető vagyok. Elvégre nincs villamos sofőr sem és vonat sofőr sem. Ahogy metró sofőr sincs.

:)
  • Mike at home
    aha
    az utasoknál meg az óranézegetés
    meg idiótasofőrözés
  • BenceYCE
    Akkor jön a megállóban várakozás vagy a zöldnél várakozás :)
    És a 15-tel közlekedés. Bár ez utóbbi a kresz szerint szabálysértés.
  • Mike at home
    és hétvégén, vagy amikor alig van utas?
  • BenceYCE
    Késni, mert ha sietnél, lehet hogy otthagynád az utolsó előtti megállóban az utast. És ha engednék, hogy siessünk, sokkal több volna a személyi sérülés :)
  • Mike at home
    késni, mert nagy a dugó
  • BenceYCE
    Ha logikusan végig gondolod, mi az amit szabad? Késni vagy sietni?
  • Mike at home
    azt sem?
  • BenceYCE
    Van hogy én se megyek át a zöldön. Ha rengeteg időm van még akkor nem tudok mást csinálni. Korábban nem érkezhetek.
  • Mike at home
    akkor majd később
  • BenceYCE
    Nyaralok :)
  • Mike
    mert így a célszemély ölébe tudsz zuhanni hirtelen fékezéskor? :D
  • Nyarlathotep
    Soha.
  • Mighty
    En is probalok olyan helyen kapaszkodni, amit mas nem nagyon er el...

Vajon milyen idokozonkent moshatjak le a kapaszkodokat?
  • [Walaki]D`Lair
    Én mindig minden BKV járművön kapaszkodás nélkül utazom...de más megfontolásból :D:D
  • Atisz #3608
    Ez elég prolis hsz volt, de neked elnézem
  • akyyy
    te sem tudod hogy mi igaz hogy most ingyenbkv van e vagy nincs 20án?:\
    tavaly tényleg volt? vagy csak néhány járat ingyenes a jó látható helyekhez:S
  • Mike at home
    ehhez képest egyes kolegáid tiporják a pedált rendesen, ott a megálló jól rálép, aztán satufék, dőlök hol előre, hol hátra
    de a van a másik is, ma is imádkoztam, hogy átérjünk az astoriánál a lámpán, mert ugyan előttünk egy teremtett lélek nem volt a buszsávban mégis vánszorogtunk
    volt olyan is aki a zöldnél lassított majd megállt, ő bizony megvárja a pirosat :)
    ellentéte peid, amikor csuklóssal nyomultunk egy sima után, sárga, gyorsulunk, erre a sima, hopp lefékez, a csuklós vezetője meg félrekapta a kormányt, még szerencse hogy nem volt senki a mellettünk lévő sávban
    de az autósok is végtelenül idióták, a busztól balra kanyarodnak jobbra, de a busz előtt, mert nagyon kell sietni
    annyira hogy utána szépen mindeki leszáll, és várjuk a rendőrt ( jó monjuk az utasok nem várják :)
    az is tetszett, amikor a furgon be akart sorolni, a busz meg nem hagyta, addig küzdöttek, amig végighorszolták egymást, fél óra múlva is még ott álltak (erre mondtam, hogy egyeseknek érdeke? seményezni, mert addig is lehet üddögélni, de te tudod, így van-e vagy sem)

egyébként meg azzal is szoktam szórakozni, hogy kapaszkodás nélkül utazom (így lehet lemérni ki tud vezetni buszt, és ki használja a pedálokat billenőkapcsolóként) tudom nem túl okos szórakozás, de valamivel el kell ütni az időt :)
  • Mike at home
    mi a helyzet a sörözéssel? augusztusban megejthetnénk vmikor
  • BenceYCE
    Ez is igaz. De ez azért van mert szénné van tűzdelve megállókkal a város. Ha az 5-ös buszra felülsz a Pasaréti tér felé és elhagyod a Nyúl u.-i megállót, 1. példa.
    156 a dániel u. felé és elhagyod a Rendelőintézetet, 2. példa.
    Vári (most már 10-es) a Dísz tér felé amikor elhagyod a Bécsi kapu teret, 3. példa.
    A busznak esélye sincs felváltani direktbe. Ha mégis össze jönne rögtön taposhatsz is a fékbe. Ez minden csak nem közlekedés. A 78-ason 3 megállószakasz van össz-visz ahol esetenként és busztól függően érdemes felváltani direktbe. És akkor már 40 km/h-s sebességről beszélgetünk. A volvókban van átlagsebesség mérő. 14-16 km/h az átlag. Ez vicc. Ezért mondom, hogy vasat és olajat takarítasz meg ha nem tiprod teljesen feleslegesen a pedált.
  • Mike at home
    te egyébként sem mész gyorsan :)
  • BenceYCE
    Én nem nagyon szoktam erőltetni a bringásokat. A Critical Mass honlapján a fórumba egyszer írtam is, ezzel kapcsolatban. A bicikliseknek azt tudom tanácsolni, hogy sose két sáv közötti vonalon bicajozzanak hanem pont a közepén. Gyerekkorom óta bicajozok. És ezt érdemes csinálni, mert ezzel tudatod, hogy Tiéd a sáv. Nincs centizgetve megelőzés se semmi. Buszosként ha kell végigkísérem 15-tel a bicajost. Nekem fizetik ha bosszankodok miatta és/vagy várok. Az utasoknak nem. Volt is már eset ebből. Leüvöltötték a faszkalapnak a fejét, mert a Rákóczi úton kirakatnézegetést intézett a buszsávból. Szóval vadbarmok mindenütt vannak. És ha változtatni akarunk rajta akkor kötve hiszem, hogy a torokszorítgatós a legjobb megoldás. Az Krisztina körúton rendszeresen a szélső sávban túrázgatnak a bicajosok. Pedig fenn a járdán bicikliút van kiépítve. Semmi pénzért nem előzöm meg. Ha akad olyan utas aki szokott bicajozni, legalább megismeri a másik oldalról is a tényeket. Ha buszsáv van, kötelező ott mennem. Záróvonalat nem léphetek át amíg az előttem haladó jármú le nem robban a sávomban. Sajnos nem elég mély a szűrés a buszvezetők felvételénél. De ezzel a fizetési hajlandósággal nem is nagyon verhetik a nyálukat. Ebben a hónapban 3 elvont szabadnapom van. Ebből az egyiknek még lóg a lába. Arról nem is beszélve, hogy az előző rendszerben (bár váltás nem volt így ez a szó helytelen) ennél sokkal durvább dolgok is előfordultak. De a mostani 180 óra az akkori kolegáknak csak álom volt. Kapott egy hónapra egy szabadnapot. Ha 2-t kapott, akkor az asszony már megkérdezte, hogy: Mi van, embert vettek fel? Az eseményekről és a piálásokról ne is beszéljünk.
  • akyyy
    naán tavaly, este, mikor mindenki menekült:D
  • akyyy
    az még oké, de bármivel? akármennyiszer? vagy csak egyszer? mennyi egy ilyen jegy?
  • 0Fritz0
    Mindhárom hozzászólásodra:

Teljesen tiszta, hogy vigyázni kell a biciklisekre és egymásra, ezen nem fogunk összeveszni. :)
    Én a cikkre reagáltam, mivel abból az jött le (nekem), hogy: "Jó, tudom, hogy tilos és veszélyes, de akkor is..."
    Ha az ember tilosban jár, akkor bizony fel kell készülnie a kellemetlen meglepetésekre is. Ennyi

UFF :)
  • Mike at home
    a kerékpárosok az utakon nem bóklásznak, hanem közlekednek
    ugyanúgy ahogy más mopeddel, motorral, autóval, busszal, lovaskocsival
  • Mike at home
    a közlekedés nem háború
    nem arról szól, hogy mindenkit meg kell ölni, aki veled közlekedik, hanem az a fontos, hogy mindenki épségben hazaérjen
    ebbe bele kell férjen pár másodperces várakozás, előzékenység és figyelem egymás iránt
  • Mike at home
    csakhogy én spec nem kerékpározok buszsávban, mégis a buszsöfőrök okozzák a halálközeli élményeim javát
    kamionokat, teherautókat alapból kerülöm