\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Max7
    Egészség ügyi oktatásra járok (mert nem adják ki a jogsit nélküle) és egy nagyon humoros fazon tartja az oktatást.....

Egy érdekes infót rebesgetett el nekem hogyha megyünk külföldre busszal akkor a kibaszott nagy elsősegély ládába bukunk fel az első ajtónál amikor felszállunk...

Ha vidéken utazunk (általában) ugyan ez a helyzet a volán buszokon is ott is itt ott láni elsősegély ládát!

Viszont a BKV buszokon nincs! Még pedig azért mert a vezetőség azt álapította meg, hogy budapest határain belül a mentő a gyors forgalom és budapest nagysága miatt (vagyis szerintük kicsi) a mentő 5 percen belül odaér! (ezt természetesen azért találták ki hogy a vezetők zsebében több landoljon és kevesebb legyen a kiadás)

Kérdem én......

3-5 perced van hogy levegőhöz jusson az eszméletlen leált légzésű ember hogy beáljon nála a halál (agyhalál) ami tulajdon képpen nem nevezhető biologiai halálnak sem (mert az még visszafordítható) de nem nevezhető biologiai halkálnak sem (mert még újraéleszthető csak agyhalott)...

a mai forgalmat, útfelújításokat, kátyukat, a mentők állapotát figyelembe véve kérdem én aki már mentőt hívott budapesten kihez érkeztek meg 5 percen belül?

vagy ha baleset történik és az üvegszilánk egy ütőeres vérzést okoz akkor mivel tamponálom? milyen anyagból teszek rá szorító kötést? az átlag embernek 3-5 liter vére van amelyet a szívv 1.5 perc alatt körbeforgat! vagyis 1 perc 30 másodperc... kérdem én ismét a mentő az gondolom fénysebességel közlekedik légvonalban...

mert ügye ha látom hogy spriccol a vér elszorítom a nyomoponton, tamponálom, nyomokötést teszek rá és végül de nemutolsó sorban mentőt hívok..... de ha nincs mivel ezt megcsinálni akkor egyből mentőt hívok... és hagyom elvérezni?