6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3395 De állami támogatást kap ezért cserébe kicsit enyhébb tarifákat azt hiszem joggal várhat el az ember... -
Vlala #3394 Nem hiszem, hogy ez lenne a lényeg. Van egy szolgáltatás, amely tesz egy árajánlatot, Te pedig dönthetsz, hogy kell-e ennyiért vagy nem. Nem kötelező, mint az adó, senki sem fog kiközösíteni azért, mert nem veszed igénybe a szolgáltatást. Állami cég, vagy nem, szolgáltató cég, amelynek a szolgáltatásáért fizetni kell. -
#3393 Csak a pizzéria nem állami tulajdonban lévő cég... -
kisdaru #3392 Az OK, de ha drágálod a pizzát, ehetsz helyette hot-dogot vagy valami olcsóbbat, de mit csináljon, aki kénytelen BKV-vel közlekedni, mert messze lakik a munkahelyétől? -
Vlala #3391 Ezt már mondtam: a BKV csak árajánlatot tesz Neked. Egy út 200 Ft. Ha nem tetszik, ne vedd igénybe. Én sem mehetek be a pizzériába, hogy "kérek egy négysajtosat ingyen, mert drága"... -
Vlala #3390 Rakétaelhárító-rendszer sincs benne, arra az esetre, ha véletlenül meteorit csapna a buszba. Mindezt csak és kizárólag azért, hogy a vezetés zsebébe több folyjon. (érted, olyan extrém helyzeteket vázolsz, hogy kicsit már erőltetettnek tűnik...)
BenceYCE-től kérdezném, ő a szakavatott ember ebben a témában: Valóban nincs elsősegély-doboz a BKV-járatokon?
Ha a buszon baleset, vagy ájulás, stb. történik, akkor a busz megáll, a vezető beszól a központba, értesíti a mentőket, majd leállít egy autóst, aki valószínűleg nem fogja megtagadni a segítségnyújtást.
Az egészségügyi dolog néhány esetben sántít. Az ember nem vérzik el 1 perc alatt, hacsak nem vágta ketté mellkasi vagy deréktájon egy üvegszilánk. Ez a mai biztonsági üvegekkel (az üveg ütésre apró szilánkokra robban, minimális hámsérüléseket okozva), felszerelt buszokon elég nehezen elképzelhető...
-
kisdaru #3389 A jegyek árát meg egyfolytában emelik. Ne csodálkozzanak, hogy egyre több a bliccelő, azért a méreg drága bérletért és jegyért, nem kapjuk meg a megfelelő szolgáltatást. De arra nem jönnek rá, hogy minél drágább a jegy, annál kevesebben fognak venni belőle. Ha olcsó lenne, szerintem többen vennének és több lenne a bevétele is a BKV-nak. Egyébként meg talán nem kellene felemelni a fizetését a felsővezetői posztot most elfoglaló vezérigazgatónak és akkor abból a pénzből lehetne néhány elsősegély ládát plusz légkondit vásárolni. Ha jobb lenne a szolgáltatás színvonala, amit nyújtanak, biztosan én is szívesebben megvásárolnám a drága jegyet és bérletet. De így a dög melegben a dugóban, csak az jut az ember eszébe, hogy ezért fizessek annyit, hogy aszalódhassak a melegben?
Bár ez csak az én véleményem. Ti mit gondoltok? -
kisdaru #3388 Igazad van, nem érdeklik az emberek a vezetőséget, lényeg, hogy minél több pénz maradjon náluk,ez nagyon dühítő. De ez nem csak az elsősegély ládával van így, hanem sok mindennel, pl. légkondi,akár megpusztulhatunk a 37 fokos melegben, a dugóban, a buszokon, nem zavarja őket, nekik van légkondis autójuk meg irodájuk. -
#3387 Egészség ügyi oktatásra járok (mert nem adják ki a jogsit nélküle) és egy nagyon humoros fazon tartja az oktatást.....
Egy érdekes infót rebesgetett el nekem hogyha megyünk külföldre busszal akkor a kibaszott nagy elsősegély ládába bukunk fel az első ajtónál amikor felszállunk...
Ha vidéken utazunk (általában) ugyan ez a helyzet a volán buszokon is ott is itt ott láni elsősegély ládát!
Viszont a BKV buszokon nincs! Még pedig azért mert a vezetőség azt álapította meg, hogy budapest határain belül a mentő a gyors forgalom és budapest nagysága miatt (vagyis szerintük kicsi) a mentő 5 percen belül odaér! (ezt természetesen azért találták ki hogy a vezetők zsebében több landoljon és kevesebb legyen a kiadás)
Kérdem én......
3-5 perced van hogy levegőhöz jusson az eszméletlen leált légzésű ember hogy beáljon nála a halál (agyhalál) ami tulajdon képpen nem nevezhető biologiai halálnak sem (mert az még visszafordítható) de nem nevezhető biologiai halkálnak sem (mert még újraéleszthető csak agyhalott)...
a mai forgalmat, útfelújításokat, kátyukat, a mentők állapotát figyelembe véve kérdem én aki már mentőt hívott budapesten kihez érkeztek meg 5 percen belül?
vagy ha baleset történik és az üvegszilánk egy ütőeres vérzést okoz akkor mivel tamponálom? milyen anyagból teszek rá szorító kötést? az átlag embernek 3-5 liter vére van amelyet a szívv 1.5 perc alatt körbeforgat! vagyis 1 perc 30 másodperc... kérdem én ismét a mentő az gondolom fénysebességel közlekedik légvonalban...
mert ügye ha látom hogy spriccol a vér elszorítom a nyomoponton, tamponálom, nyomokötést teszek rá és végül de nemutolsó sorban mentőt hívok..... de ha nincs mivel ezt megcsinálni akkor egyből mentőt hívok... és hagyom elvérezni? -
Vlala #3386 Ilyenek vidéken is vannak. "Egykisaprót" bácsi pl. minden délelőttjét a város főtéren, délutánjait, estéit pedig a közeli vendéglátó egységben szokta tölteni.
Próbáld ki egyszer: "éhes vagyok" kérésre adj a kéregetőnek egy szendvicset. A kukában fog landolni, mert a szendvics nem tartalmaz alkoholt. -
Vlala #3385 Jó, akkor alkalmazzon biztonsági szolgálatot, amely vigyáz a befektetésére. Pl. viperával, sokkolóval, tonfával stb. -
#3384 Az könnyen lehet, hogy van egy ilyen központi gyerek-depo és mindig másikkal mászkál. :)
Mondjuk elvileg lehet öt gyereke, szerintem egyikünket sem lepné meg, és mint erre a munkára szakosodott. -
#3383 sosem kedveltem őket -
#3382 rágebben mintha liberálisabb lettél volna ?:o -
#3381 rühelllem a koldusokat a hajléktalanokat -
#3380 Ismerem mindkettőt.
Az utóbbi egy kicsit gyanus...
Ugyanis, az ok, hogy a standard koncepció az, hogy a lány felszál, karjában a gyerek, a gyereknél valami aluljáróban kapható kaja, tartja a markát, és mondja hogy "kérem segítsenek".
Azért gyanus, mert már elég sokszor láttam, viszont volt olyan hogy nem ugyan azzal a gyerekkel... -
#3379 Kicsit más mint az akutális téma (témátok :]):
Neketek is van olyan csöves, kit már látásból ismertek. Mert egyszerűen annyira jellegzetes, vagy mert annyiszor láttad már?
Például "ismeritek" a kombínón a láb nélküli csöves, aki kunyerálva szokta végigcsúszni a villamost?
Vagy azt a fiatal cigánylányt, aki a metróban szokott leghátul felszállni egy gyerekkel a karjában és úgy kéreget? -
#3378 na persze, a rendőr kezét-lábát törve szalad, ha az ellenőr hívja
ha kisebb balesetnél kihovod ehylszinelni fél óra - óra mire odaér a járőr, majd pont 200 forintos kártételért fognak rohanni
még ha nem fizetem meg a helyszini bírságot az is csak szabálysértés -
#3377 NEM, egy cégnek NE legyen hatósági jogköre -
#3376 teljesebn mindegy hogy az adómból tartják fenn a BKV-t vagy keménykednek. Amúgy is mindig konszolidálják, szal a budapestieknek miért ne lehetne ingyenes?vagy mindazoknak akik az adójukkal a BKV-t fenntartják? mert fenntartjuk, tehát fizetünk érte, nem is keveset -
#3375 Ottartani nem tarthat...
Meg amúgy is...hogy? lefog? Szambázik előttem?
Az igaz hogy semmi nincs a kezükben a bliccelőkkel szemben.
A fennálásuk óta nem tudnak semmit csinálni a bliccelőkkel szemben, mégse húzták le a rolót. -
Vlala #3374 Ott tart és rendőrt hív. Aztán elkezdhet az ember kapálózni, hogy milliós üzletről késik, ahogy azt ilyenkor szokás...
Nézd a BKV szemszögéből. Gyakorlatilag semmi sincs a kezükben a bliccelőkkel szemben, tehát bárki bliccelhet. Ezzel be is zárhatnák a kaput... -
#3373 Ok, ellenkérdés.
Ha igazoltathat, és azt mondom neki hogy bocs haver, nincs nálam személyi, mit csinál?
Amúgy a metrókon a befelé való ellenőrzés az egyetlen hatásos módszer...
Buszon, villamoson, trolin esélyük sincs...hacsak nem rendőri kísérettel furikázzák az ellenőröket.
Kifelé ellenőrizni a metrón szintén fölösleges...mire előkapná a rádióját hogy hívjon valakit, úgyis a fehér csíkon kívül lesz a tettes.
Spec most nekem van, és lesz is bérletem. ha egyszer véletlenül otthonhagynám (ami elég nehezen fordulhat elő, de nem lényeg) és elkapnak...Szted ha igazoltathat, ha nem, ki tudna belőlem szedni annyi infot, aminek következtében behajthatja rajtam azt a jópár ezer forintot, amit csak azért kéne kifizetnem, mert otthonhagytam azt a kurva bérletet.
Végülis miért ne, otthon termesztem a pénzt, meg eyg átlag hazafele séta alatt találok 10-20 ezer forintot....könnyen jön az a pénz... -
Vlala #3372 Miért, mi mást tehet, ha pofátlanul eléáll a bliccelő, hogy "nincs jegyem. Oszt? Mit teszel?" Ott tartani nincs joga, az adataidat felvenni sincs... verjen inkább? -
#3371 Jó, de nehogy már igazoltathasson az ellenőr...
Egyúttal akkor igazoltathasson a taxis is... -
Vlala #3370 A parlamentig ne jussunk el most, de szerintem arra fel, hogy a "drágalátos utazóközösség" végre fizessen azért, amit igénybe vesz. A BKV csak árajánlatokat ad: egy út 200 Ft, ha nem tetszik, oldd meg máshogy. Teljesen jogosnak érzem.
Itt, a topicon belül is divat lett a "nekem az ellenőr nem ugat, mert leköpöm a kis g..it" szövegelés, ami ugyan állatira laza, és királycsávó lesz tőle az ember, de morálisan megkérdőjelezhető. -
#3369 Jah, de már itt is ki lett tárgyalva, hogy a "mire fel?" kérdésre nem tudnak normális érveket felsorakoztatni.
Lehet én vagyok naív, de néha valahol a bal kislábujjam piciny szegletében még bízom abban, hogy a parlamentbe értelmes döntéseket is tudnak hozni. -
Vlala #3368 Hidd el, nem kell olyan sokat várni az indítvány elfogadására. Kilobbizzák maguknak gyorsan. -
#3367 remel = remek -
Vlala #3366 Faxolni? :)
Ezt egyébként már írtad, de valahogy fedezni kell az üzemeltetés költségeit kellene fedezni. A buszok és villamosok nem tudnak "bliccelni" az üzemanyaggal és az árammal... és ha tíz ellenőr havi fejenkénti 60 ezres fizetéssel csak havi 800 ezer kártól mentesíti a bökövö -t, az már megétre, ráadásul munkahelyet is teremtenek. A BKV nem szeretetszolgálat, hanem szolgáltató cég. Épp te mondtad, hogy ha nem tetszik a BKV, nem kell vele járni...
-
#3365 Lol?
Hát ijesztőnek valóban ijesztő lesz...pláne az átlag ellenőröket elnézve, kimondottan félelmetesek lesznek....mostantól ha bkv-zok, vihetek váltás gatyát.
A rajzok pláne kimondottan színvonalasak. Különösen a második azzal az övvel...írni kéne nekik levelet, hogy az usapolo.hu-n remel Slayer-es csattot lehet kapni :)
És akkor pár idézet:
"hatósági jogkörük ugyan még nincs az ellenőröknek, de egy parlamenti indítvány elfogadása után igazoltathatnak is."
Na erre várhatnak.
"az ellenőrök öltözete a rendőrségi egyenruhára hasonlít majd, hogy az utasok számára ez is sugallja: ők hatósági jogkörrel rendelkező dolgozók."
A bliccelő (mármint a nem balfaszok) elég szívós fajták, pont ilyenekkel akarnak rájuk hatni? Emberek, ha le akarjátok győzni az ellenséget akkor előbb meg kell ismerni.
"Jelenleg az ellenőröknek csupán korlátozott hatósági jogkörük van"
Jah...kb mint nekem...de itt is láthatjuk, hogy egy okos ember a semmit is le tudja írni egy 10 oldalas esszében.
"Regőczi Miklós szerint azokat az utasokat, akik jeggyel, bérlettel veszik igénybe a BKV szolgáltatásait, nem zavarja majd, hogy az ellenőrök rendőruniformishoz hasonló ruhában dolgoznak, ez elsősorban a bliccelőknek szól, akik ellen minden eszközzel fellép a közlekedési társaság."
Ezt pedig már fentebb kommentáltam, de annyira vicces, hogy be kellett mégegyszer másolnom :) -
#3364 egy cég ne akarjon tetszelegni a rendőrség szerepében még ha önkormányzati cég is
mert akkor én is csinálok egy céget, és kimegyek faxolni az M7-esre -
Vlala #3363 Nem beszélve a 30-35 fokos hőhullámról, amely egész nap volt... igaz, ez csak elhanyagolható mellékkörülmény. -
#3362 Megint? Én még nem is hallottam ilyent. :S -
#3361 Kombájnón megint rosszullettek hála a minimális szellőzésnek és a legkondi hiányának... és persze Neked Demszkáj herceg -
#3360 "kocsis mammerok"
:DDD -
gabesz012 #3359 "új Ikarus" Ezen azért mosolyogtam egyet, de egyben szomorú is a tény, hogy azok a buszok immáron 12-13 évesek és igencsak ramaty állapotban vannak...
Na a kocsis mammerok egy külön fajhoz tartoznak... :D -
#3358 ezt én pl a 48-ason elég sokszor eljátszom igaz az más busz mint amiről beszéltek itt ilyen új ikarus buszok járnak de azon pl a visszapinató is alacsonyan van!
mamika szál le a kocsijával az első ajtón, nem fért el ezért én is leszáltam de még így se fért el, ráhúzta a kocsit a lábamra én meg amikor megijedtem léptem egyet hátra és telibefejeltem a visszapillantótt :)
de a vező fain volt nem volt mérges még kérdezte is hogy jol vagyok-é :)[/courier] -
#3357 "a hátsó ajtónál könnyen le lehet fejelni a burkolatot "
Nekem is sikerült! :D -
gabesz012 #3356 Nem a befogadóképességgel van baj, hanem a kialakítással, zsúfolt vonalon balesetveszélyes az a két lépcsőfok az utastér közepén+ ha nem vigyáz az ember, a hátsó ajtónál könnyen le lehet fejelni a burkolatot (zsúfolt vonalon több utas-> sietősebb le/felszállás), és az utascserének sem tesz jót; lassabb.