\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    de bizony a buszosok között is vannak olyan emberek akik bizony megérnek egymisét. :) Azért nem véletlenül alakult ki a BKV sofőrökről az a kép ami ma a legáltalánosabb. De amit írtam azért írtam mert nem éreztem, hog yvilágos számodra, hogymi a különbség a "ki KELL engedni" és a "kik kell engedni ha az elhaladásommal hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném". Utóbbiból kiderül, hogy ha csak fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném akkor nyugodtan átmehetek. De egy busz ilyen lassú sebességnél nem fog féknyomot húzni, hogy megálapítható legyen, hogy valóban hirtelen fékezett e az a busz. Arra pedig, hogy "nem szokás", arra azt tudom mondani, hogy az utakon meghalni se szokás. Mégis gyakran előfordul. Ráadásul a kresz egyik alapelve, hogy aki vétett a kresz ellen az "nem mutogathat másokra ujjal". Szóval az, hogy "de az előttem lévő is átment" az nem elég ok. Az első idegenhibás balesetem pont ilyen volt. 4 en akartak lendületből átmenni előttem. Már a másodiknál dudáltam. A 3. épphogy átcsúszott előttem. A 4. meg felkapta a jobb első kerekét és a motorjára hajtogatta. Nem elég, hog yjobbról jöttem nekik. Főútvonal vége tábla kombinálva STOP táblával. Nem "szokás" átmenni csak úgy kőgázzal rajta. De előfordul. Mint ahogy az is, hogy nem mindig sikerül. A szokás szót nagyívben kerüld az utakon. Vagy Te és az ellenfél. Ott és akkor. Ennyi. Nincs tegnap, meg szokás. Úgyhogy az első mondatodra reagálva, de igen vétesz a kresz ellen! Mindettől függetlenül sok kolega nem túl egyértelműen köszöni meg. Van aki előre. Van aki utólag. Van aki csak szimplán bunkó. De hidd el ugyanolyan emberek vannak a személyautókban is. És az ilyen ember tökmindegy, hogy busszal, személykocsival vagy gyalog közlekedik, vagy csak szimplán egy ide nem vágó élethelyzetről legyen szó, az akkor is bunkó marad.